Makaleler
1
Yer
İstanbul
Cihaz
Xiaomi 14T
Xiaomi 14t kullanıyorum aktif olarak ekim ayından beri kullanılıyor, cihazın kendi ayarlarına bakıldığında pil sağlığı %99 gözüküyor. Fakat 3. parti uygulamalar ile (Accubattery, Batteryguru) yaptığım ölçümlerde pil sağlığı %89 seviyesinde gözüküyor. Günlük kullanımda da şarjımın hızlı bittiğini düşünüyorum, fakat pil sağlığımın %89'a düşmesi gerçekçi gelmedi doğru veriye nasıl ulaşabilirim?

Xiaomi 14t kullanıyorum aktif olarak ekim ayından beri kullanılıyor, cihazın kendi ayarlarına bakıldığında pil sağlığı %99 gözüküyor. Fakat 3. parti uygulamalar ile (Accubattery, Batteryguru) yaptığım ölçümlerde pil sağlığı %89 seviyesinde gözüküyor. Günlük kullanımda da şarjımın hızlı bittiğini düşünüyorum, fakat pil sağlığımın %89'a düşmesi gerçekçi gelmedi doğru veriye nasıl ulaşabilirim

Xiaomi'nin gösterdiği %99 değeri yazılımsal tahmindir, her zaman gerçeği yansıtmaz.

AccuBattery/BatteryGuru gibi uygulamalar, gerçek şarj kapasitesini ölçer; bu yüzden %89 çıkması daha gerçekçidir.

Servis kodu ##6485## ile pil döngüsü ve gerçek kapasiteye bakabilirsin.

Şarjın hızlı bitmesi ve %89 değeri uyuşuyorsa, pilde düşüş başlamış olabilir.

Daha doğru veri için telefonu birkaç hafta AccuBattery ile takip et.

Aslında accubatery genelde doğru verir diye biliyorum ama bu kadar kısa sürede 89'a düşmesi abartı, cihazı sabah akşam kullanmış olmanız lazım. Gerçekten sabah akşam oyun oynadıysanız her gün, batarya ömrü azalmış olabilir ama yine de sizin hissedeceğiniz kadar düşeceğini sanmıyorum, accubattery iyidir ama 89 abartı geldi, 89 99 ortası bir değer olmalı diye düşünüyorum.

Xiaomi'nin gösterdiği %99 değeri yazılımsal tahmindir, her zaman gerçeği yansıtmaz.

AccuBattery/BatteryGuru gibi uygulamalar, gerçek şarj kapasitesini ölçer; bu yüzden %89 çıkması daha gerçekçidir.

Servis kodu ##6485## ile pil döngüsü ve gerçek kapasiteye bakabilirsin.

Şarjın hızlı bitmesi ve %89 değeri uyuşuyorsa, pilde düşüş başlamış olabilir.

Daha doğru veri için telefonu birkaç hafta accubattery ile takip et.

Aslında accubatery genelde doğru verir diye biliyorum ama bu kadar kısa sürede 89'a düşmesi abartı, cihazı sabah akşam kullanmış olmanız lazım. Gerçekten sabah akşam oyun oynadıysanız her gün, batarya ömrü azalmış olabilir ama yine de sizin hissedeceğiniz kadar düşeceğini sanmıyorum, accubattery iyidir ama 89 abartı geldi, 89 99 ortası bir değer olmalı diye düşünüyorum.

Cihaz bahsedilen kullanım süresi boyunca günlük işlerde kullanıldı, hatta tüm gün Google haritalarda dolaşmaktan daha ağır bir iş yapmadı. Cihaz pilinin yanlış raporlandığını düşünmekteyim, bu sebeple cihazın pilini sonuna kadar tüketip cihaz kapalıyken 0-100 şarj işlemi gerçekleştirip o şekilde test edeceğim. Eğer bir değişim olmazsa, Xiaomi'nin pil konusunda gerçekten berbat olduğunu görmüş olacağız.

Accubattery gibi 3. Taraf programla pil sağlığını tespit etmek biraz mantıksız. Bu tür programlara tam güvenmemek gerek. Apple gibi bir sistem gelirse güvenilir ama ortalıkta böyle bir şey yok gibi. Batarya yetmediği zaman fark edersin zaten. Bir bataryanın ortalama 500 şarj döngüsüne kadar ömrü var diye biliyorum. Cihazınıza göre değişiyor olabilir.