Çözüldü Aygıt yöneticisinde bilinmeyen bir aygıt var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doruk51

Uzman
Merhaba bilgisayarı uzun zamandır kullanıyorum ama aygıt yöneticisinde sürücüsü yüklenmemiş aygıt var donanım kimliklerini aşağıya bırakıyorum.

Not: İşletim sistemim Windows 11 Insider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu donanım kimliği Intel Serial IO sürücüsüne ait. Buradan kurulumunu yapabilirsin:

Bu sürücü basitçe, işletim sisteminize anakartınız hakkında bilgi sağlar ve tüm özellikleri en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olur. Yüklemenizi tavsiye ederim.

Sürücü yükleme programları ile de kontrol edebilirsin.
Bu programlara örnek vermen daha iyi olurdu. Umarım "Driver Booster" gibi programlardan bahsetmiyorsundur...
Intel Serial IO bileşeniymiş sanırım.
İnternetten de bulabilirsin, sürücü yükleme programları ile de kontrol edebilirsin.

Riskli bir driver mi? Herhalde yazılım ile donanımın iletişim kurmasını sağlıyormuş.

"Bağlı aygıtlar ile sistem arasında veri aktarımını ve iletişimini sağlarmış." Bilgisayara herhangi bir zarar vermez değil mi?

Bu donanım kimliği Intel Serial IO sürücüsüne ait. Buradan kurulumunu yapabilirsin:

Bu sürücü basitçe, işletim sisteminize anakartınız hakkında bilgi sağlar ve tüm özellikleri en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olur. Yüklemenizi tavsiye ederim.

Sürücü yükleme programları ile de kontrol edebilirsin.
Bu programlara örnek vermen daha iyi olurdu. Umarım "Driver Booster" gibi programlardan bahsetmiyorsundur...

Çözüm

Hocam, ben anakartımın sitesinden Intel Serial IO sürücüsünü indirdim. Birazdan yükleyeceğim.

Ben bir ara Driver Booster kullanmıştım, resmen bilgisayarıma kıymışım...

Hocam, ben anakartımın sitesinden Intel Serial IO sürücüsünü indirdim. Birazdan yükleyeceğim.
Yükledikten sonra aygıt yöneticisi üzerinden sürümünü kontrol et. Eğer "30.100.2417.30" sürümünden daha düşükse veya tarihi 24 Nisan 2024'ten önceyse benim attığım link üzerinden sürücünü "30.100.2417.30" sürümüne güncelleyebilirsin.

Hocam yüklemeyi başlatırken böyle bir hata verdi burada ne demeliyim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-19 201437.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 84
Ben bir ara Driver Booster kullanmıştım, resmen bilgisayarıma kıymışım...
Hocam geçen günlerde Windows 11 kurduktan sonra driverları kurmak için Driver Booster kullanmıştım, kurulumdan sonra kontrol ettiğimde touchpad ve İntel ekran kartının driverlarını yanlış kurmuştu.

Bugün bir sebepten ötürü tekrar format atmam gerekti bu sefer driverları kendim kurmaya karar verdim ve kontrol ettiğimde 8 tane kurulması gereken driver vardı, ilk başta Windows Update ile driverların 5 tanesini kuruldu geri kalanları ise donanım kimliklerini internette aratarak kendim buldum ver kurdum.

Driver Booster, driver kurma konusunda gerçekten sıkıntılı bir programmış.

Hocam yüklemeyi başlatırken böyle bir hata verdi burada ne demeliyim.
"Bu program düzgün yüklendi" butonuna tıklayın.
Muhtemelen .exe dosyasına 2 kere tıkladınız o yüzden olmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…