Koneko Toujou
Üstün
2. sistemde bir adet virüslü olup olmadığından emin olmadığım dosya açacağım. Bunun ana sistemime sekmesini istemiyorum bir şey olacaksa 2. sistemde olsun ona format atayım. Böyle bir şey olabilir mi?
Teorik olarak evet, pratikte olup olmayacagini kahin olmadigimiz icin bilemeyiz. Spesifik Malware'ler yerel ag uzerinden diger cihazlara da saldirabilir.
Bu ihtimali sifirlayamazsin ama zayiflatabilirsin. Guvenlik guncellemesi alan guncel bir isletim sistemi kullanmak, sistemde ag guvenligi korumasi acisindan guclu bir antivirus bulundurmak. (ESET veya Kaspersky bu konularda iyidir) Bu tarz seyler riski azaltir ama sifirlamaz elbette.
Bunlarin ikisi de second-opinion scanner. Yani ikincil tarama araci olarak kullaniliyor. Sistemde pro-aktif koruma saglamiyor. Sonradan custom scan yaparken de yakalayabilir fakat anlik koruma daha onemli bu tarz durumlarda.Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum. Düzenli olarak Emsisoft emergency kit ve Hitman Pro ile tarıyorum. Bunlara takılır mı?
Yalniz alintiladiginiz mesajin Defender ile pek bir ilgisi yok. Windows guvenlik guncellestirmelerini her turlu almasi gerek. Antivirusler, isletim sistemlerinin guvenlik aciklarini kapatamaz.Bence BitDefender Free yüklemelisiniz.
Her ne olursa olsun Windows Defender'e pek güvenemiyorum dostum.
Yalniz alintiladiginiz mesajin Defender ile pek bir ilgisi yok. Windows guvenlik guncellestirmelerini her turlu almasi gerek. Antivirusler, isletim sistemlerinin guvenlik aciklarini kapatamaz.
Yani illegal yazilim. Burada guvenilirlik biraz pamuk ipliginde. Hic belli olmaz ve ben sana ne kesin virus kaparsin diyebilirim, ne de tamamen guvende olursun diyebilirim. Lakin kullandigin yazilimi iyice bir arastir, bagimsiz kullanici deneyimlerini bulmaya calis.
Yani illegal yazilim. Burada guvenilirlik biraz pamuk ipliginde. Hiç belli olmaz ve ben sana ne kesin virus kaparsin diyebilirim, ne de tamamen guvende olursun diyebilirim. Lakin kullandığın yazilimi iyice bir arastir, bagimsiz kullanici deneyimlerini bulmaya calis.
Ayrica yurutulebilir dosyasi varsa yukarida saydigim sitelerde dinamik analiz raporu olusturabilirsin. Raporu bizzat incelerim. Bir hile yaziliminin bellege mudahale etmesi cok da NIS bir durum degil fakat ayni yontemi zararli yazilimlar da sikca kullanir.
Kullanacaksan kendi sorumlulugunla kullan. Diger cihaza sicrama olayina gelirsek, genelde hile yazilimi diye milleti enfekte etmeye calisan Malware'lerde bu tarz yerel aga sicrama ozellikleri olmaz. Cok ekstrem bir senaryoya maruz kalacak kadar bahtsiz olman lazim.