@Koneko Toujou, 1-2 saat once de soyledigim gibi, ana sistemde guvenlik guncellemeleri kurulu ve proaktif bir antivirus etkin haldeyken boyle bir sorun yasama ihtimalin aşırı dusuk.

Önerdiğiniz 3 site ile tarama yaptım:

@Koneko Toujou, Kaspersky ve FileScan.io linkleri acilmiyor. Hybrid-Analysis'e gelirsek;

Bir illegal hile yazilimi icin normal aktiviteleri var, cok belirgin bir malware aktivitesi goremedim. Tabii malware tarafindan da kullanilabilecek bazi yonleri var. Bunlari tam olarak hangi emellerle kullandiklarini bilemeyiz. FileScan.IO ve Kaspersky raporlarini guncelleyip bir de Tria.ge raporu da olusturur musun?

@Koneko Toujou, Kaspersky ve FileScan. IO linkleri acilmiyor. Hybrid-Analysis'e gelirsek;

Bir illegal hile yazilimi icin normal aktiviteleri var, cok belirgin bir malware aktivitesi goremedim. Tabii malware tarafindan da kullanilabilecek bazi yonleri var. Bunlari tam olarak hangi emellerle kullandiklarini bilemeyiz. FileScan. IO ve Kaspersky raporlarini guncelleyip bir de Tria. Ge raporu da olusturur musun?

Tekrar tarattım bunları deneyin.

@Koneko Toujou, Kaspersky 2 tane malware tespit yapmis ilgili dosya hakkinda, FileScan.io ise dosyanin yuksek riskli davranislara sahip oldugunu soylemis.

Ikisi de normal tetiklenmeler aslinda. Illegal bir yazilim, dijital imzasi yok, ne idugu belirsiz internet aktivitesi ve bilimum diger supheli aktivitelere sahip. Ama ayni zamanda hala bir onceki mesajimda dedigim gibi; tamamen belirgin sekilde "tamam, bu %100 malware" diyebilecegimiz bir aktivite hala gozukmuyor.

Yani davranislari supheli ve tarama sistemlerini tetikliyor, fakat bunun malware oldugunun/olmadiginin elle tutulur bir kaniti yok maalesef. Basladigimiz noktaya geri donuyoruz. Kendi sorumlulugunda kullanmalisin. Kullandiktan sonra da kullandigin sistemi duzgun bir sekilde direkt formatla. Cunku neler yapacagi cok belirsiz.

@Koneko Toujou, Kaspersky 2 tane malware tespit yapmis ilgili dosya hakkinda, FileScan. IO ise dosyanin yuksek riskli davranislara sahip oldugunu soylemis.

Ikisi de normal tetiklenmeler aslinda. Illegal bir yazilim, dijital imzasi yok, ne idiği belirsiz internet aktivitesi ve bilimum diger supheli aktivitelere sahip. Ama ayni zamanda hala bir onceki mesajimda dedigim gibi; tamamen belirgin sekilde "tamam, bu %100 malware" diyebilecegimiz bir aktivite hala gozukmuyor.

Yani davranislari supheli ve tarama sistemlerini tetikliyor, fakat bunun malware oldugunun/olmadiginin elle tutulur bir kaniti yok maalesef. Basladigimiz noktaya geri donuyoruz. Kendi sorumlulugunda kullanmalisin. Kullandiktan sonra da kullandığın sistemi duzgun bir sekilde direkt formatla. Cunku neler yapacagi cok belirsiz.

Bir bot yazılımı olduğu için miner entegre etmişlerdir diye düşündüm ama yokmuş. İlginç. Düzenli olarak kullanacağım bir program. Belli aralıklarla 2 sistemi de emergency kit ve Hitman Pro ile tarayacağım. Bunlarda bir şey çıkarsa o zaman formatlarım.

@Koneko Toujou, ben bir miner davranisi goremedim, miner zararlisi degil. Ama tek zararli turu de miner degil. Modern Malware'ler Miner'dan daha sinsi karakterlere sahip olabilir.

Dedigin senaryoda kullanabilirsin ama dikkatli ol, tespit ettigin anomalilerde hemen aksiyon al.

Çalabileceği bir veri yok zaten sistemde. Anca sistemden yararlanıp mining yapabilirdi onu da yapmıyorsa devam. Zaten ücretli bir yazılım. Zararlı olma ihtimali daha az.