Bütçe
5.000 TL

bagatur

Uzman
EFB (start-stoplu) akü önerisine ihtiyacım var. Şimdi takılı olan L2 60Ah 510A. Varta markası önerdi birisi ama pek bilgim yok, nasıldır? Bosch, Yuasa, Mutlu, İnci aküleri sadece ismen biliyorum. Mutlu akü sanırım eski kalitesinde değilmiş öyle duydum yani. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.5 Passat araca geçenlerde Varta N60 EFB taktırdım, fabrikasyon aküsü ölmüştü. Gayet memnunum, tavsiye ederim.

Varta kaliteli bir marka, Almansa şaşma :)

Mutlu, İnci, Yiğit gibi markaları tercih etmiyorum, tercih meselesi.

8.5 Passat araca geçenlerde Varta N60 EFB taktırdım, fabrikasyon aküsü ölmüştü. Gayet memnunum, tavsiye ederim.

Varta kaliteli bir marka, Almansa şaşma :)
Varta benim de aklıma yattı teşekkür ederim. Peki alırken nelere dikkat etmeliyim?
Mutlu, İnci, Yiğit gibi markaları tercih etmiyorum, tercih meselesi.
Ben de pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

Varta benim de aklıma yattı teşekkür ederim. Peki alırken nelere dikkat etmeliyim?

Ben de pek sıcak bakmıyorum açıkçası.
Aküleri internet üzerinden almaya pek sıcak bakmıyorum. Yerel bir satıcıdan al. Alacağın akünün üretim yılını mutlaka sor. Mümkün olduğunca günümüze yakın tarihlerde üretilen aküleri tercih et.

Akü değişimini kendin yapacaksan akü değiştirirken takviyesiz asla değiştirme. Değiştirtiyorsan da bu hususu atlamaması için teknisyene bilgi ver.

Onun dışında dikkat etmen gereken fazla bir husus yok bence.

Alırken nelere dikkat etmeliyim hocam?

İnternetten almayın, araştırma yapıp kaliteli bir yerde yaptırın mümkünse. Fiş, faturanızı alın muhakkak. Aman aman dikkat etmenizi gerektiren bir şey yok. Ben araba çalışır vaziyette bile değiştirdiğim oldu aküyü.

Aküleri internet üzerinden almaya pek sıcak bakmıyorum. Yerel bir satıcıdan al. Alacağın akünün üretim yılını mutlaka sor. Mümkün olduğunca günümüze yakın tarihlerde üretilen aküleri tercih et.

Akü değişimini kendin yapacaksan akü değiştirirken takviyesiz asla değiştirme. Değiştirtiyorsan da bu hususu atlamaması için teknisyene bilgi ver.

Onun dışında dikkat etmen gereken fazla bir husus yok bence.
Yerel satıcı derken aklıma bitek sanayi geldi hocam orası da pek güven vermiyor :D Ama ilçede 1-2 akücü olacaktı onlara bakayım bi.
Takviye tam olarak ne oluyor? Çok cahilce bi soru belki ama öğreneyim ben de :D
Bir de bu ikisi arasındaki fark nedir ben çözemedim de?
İnternetten almayın, araştırma yapıp kaliteli bir yerde yaptırın mümkünse. Fiş, faturanızı alın muhakkak. Aman aman dikkat etmenizi gerektiren bir şey yok. Ben araba çalışır vaziyette bile değiştirdiğim oldu aküyü.