yasntrk

Başarılı
Arkadaşlar merhaba.
2016 model Egea aracım var. 1.4 benzinli olur kendileri ancak aracın kaportası ve boyasının çok kalitesiz olması sebebiyle satmak istiyorum. İki yıldır sürüyorum, parasına göre çok iyi araba ancak kaportası ve malzemeleri çok kalitesiz, en basitinden Z rotları plastik.
600-650 bandında satılabileceğini düşünüyorum. Satıp Opel Corsa almayı düşünüyorum, 200 bin daha koyup. Ancak Opel daha önce hiç kullanmadım. Alınır mı sizce?

1773526451097.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1.2 PureTech motor sıkıntılı sayılabilir, evet; çünkü triger kayışı motorun içinde dönüyor, bu da kayışın aşınmasına ve tortu bırakmasına sebep oluyor. Triger koparsa araç motor yer, çok riskli. Ayrıca bıraktığı tortular motor filtresini tıkıyor, bu da daha birçok arızaya yol açıyor.

Çözümü var mı? Elbette var; doğru motor yağı kullanımı triger kayışının ömrünü uzatıyor. 50-60 binde de triger değişimi ve yağ filtresi temizliği yaptırırsan eğer bu araca yıllarca sorunsuz binersin. Normalde diğer araçların trigeri 100-150 binde değişir, bunda 50-60 binde değiştirmen lazım. Bu sorumluluğu alırsan güzel araç; çünkü EAT8 şanzımanı (otomatik) gerçekten sorunsuz ve uzun yolda yakıt tasarrufu yapabilen bir şanzıman. Ayrıca diğer rakiplerine göre boş paketi bile daha dolu.

Hacım, ben Astra J kasa aracımı satarak Egea 1.6 dizel otomatik aldım, gayet memnunum her şeyinden; kafam rahat. Söylediğin kadar Egea kötü bir araç değil ve Corsa'da beklentini karşılayacağını sanmıyorum, özellikle motorundan dolayı. Ben bulaşmazdım şahsen.

Hacım ben Astra J kasa aracımı satarak Egea 1.6 dizel otomatik aldım gayet memnunum her şeyinden kafam rahat söylediğin kadar Egea kötü bir araç değil ve Corsa'da beklentini karşılayacağını sanmıyorum özellikle motorundan dolayı ben bulaşmazdım şahsen.

Hocam kac model bilmiyorum ama arabanın her yerinden boya atıyor. Öyle dağ yolunda falan da kullanmıyorum. Yazın gölge yere çekiyorum. Her baktığımda bir yerde daha sökülme vs görüyorum anlam veremiyorum artık. Rütüşla alıp kendim kapattım kapatabileceklerimi. Örnek verdiğim gibi Z rotlarının falan plastik olması, dijital klimasının klapesinin kırılması gibi kullanıma bağlı olmayan saçma sapan arızalar yaşadım. Aman ha söyleyeyim klimayı hızlı çevirmeyin gerçekten koskoca klimanın motorunu makarnadan hallice bir çubuk tutuyor. Bir kırıldı mı 2 kapı torpido sökülmeden tamir olmuyor. Bir de LPG'den ötürü her 10 bin kmde bir motor ışığı yakıyor onunla uğraşıyorum.

Çok gömdüm biraz ama bu üstteki saydıklarım harici çok masraf çıkartmadı benzinini doldur bin git oldu parasına göre hala çok iyi araba. Ama değiştirmek istiyorum artık.

Selam,

Tersten başlayayım.
Bir de LPG'den ötürü her 10 bin kmde bir motor ışığı yakıyor onunla uğraşıyorum.
LPG'li araçlarda bu tarz ışıklar normaldir. Genelde O2 hatası alınır, yanmadan sonra ve önce olabilir. Silersiniz, geçer dediğiniz gibi. Basittir.

Çözümü var mı? Elbette var; doğru motor yağı kullanımı triger kayışının ömrünü uzatıyor. 50-60 binde de triger değişimi ve yağ filtresi temizliği yaptırırsan eğer bu araca yıllarca sorunsuz binersin.
Çok ütopik rakam yağlı kayış sisteminde çalışan bir araca 60 bin km güvence sunmak.

15 bin kilometrede periyodik bakımlarda her seferinde kayış kontrol edilmeli, 30 bin kilometrede değişmeli diyor sahipleri.

Normalde diğer araçların trigeri 100-150 binde değişir, bunda 50-60 binde değiştirmen lazım. Bu sorumluluğu alırsan güzel araç; çünkü EAT8 şanzımanı (otomatik) gerçekten sorunsuz ve uzun yolda yakıt tasarrufu yapabilen bir şanzıman.
Triger kayışına 150 bin kilometre ömür saymak saldım çayıra, mevlam kayıra şeklinde araba kullanmaktır. Triger zincirleri bile 150 binde değişirken standart kayışa bu kadar ömür biçmek anlamsızdır.

EAT8 dediğiniz gibi cok basarili bir şanzıman ama bu segmentteki diğer araçların şanzımanları da yabana atılmayacak cinsten. Onlarda da 6 ileri tork konvertörlüler çok. Bayon, Stonic, Rio, 1.6 E-Torq Egea..

Daha ucuza dolu bir Rio da bakabilirsiniz.
Yine de tam olarak bütçe öğrenmek lazım. Corsa'lar da cidden ucuz fiyatlara gidiyor, o paralara dolu Rio gelmez maalesef ki.

Hyundai Bayon bakardım. Taş gibi araba. 1 milyon TL altına bulunabiliyor.
Hızlı elden çıkması sebebiyle Bayon bence de çok mantıklı seçenek. 1.4 otomatikleri incelenebilir, atmosferik G4LC + tork konvertörlü 6 ileri Hyundai PowerTech A6 serisi şanzıman, adeta kemik. Şanzıman yağını 50-60 binde değiştir, ömürlük araba.

600-650 bandında satılabileceğini düşünüyorum. Satıp Opel Corsa almayı düşünüyorum, 200 bin daha koyup. Ancak Opel daha önce hiç kullanmadım. Alınır mı sizce?
Opel eski Opel değil maalesef. O da artık PSA grubunun bir üyesi, dolayısıyla eski kalitesi artık aranır hala geldi denebilir. Lakin sonuçta Corsa bu, eski Corsa da segmentin lideri bir araç olmaktan çok uzaktı.