Hocam Egea crosslar 1.7'den başlıyor.😀 fiyat farkı çok. Psa derken ne demek psa? 1.4 Egea'lar motoru kronik sıkıntılı diyorlar internette. İkinci elde düşünmüyor değilim ancak risk al mıyim de diyorum. Bu gidişle motor alacağım gibi arabadan vazgeçip. O sorunlı bu sorunlu bıktım araştırırken bile bıktım. Sanayiye gitsem herhalde kafayı yerim. Elektrikli düşünmüyorum bu arada.

PSA/Stellanis grup, öncesinde Opel GM kanadındaydı sonrasında Psa'ya geçiş yaptı.

1.4 Egea'da kronik var diyorlar çünkü yağ yakıyor, neden yağ yakıyor ince sekman kullanmışlar yağ kaçırıyor. İyi bir yağ kullanırsın yoluna devam edersin, eser miktarda azalan yağ öldürmez. Bir süre sonra da sekman değiştirirsin oldu da bitti maaşallah. Fiyat farkı da en boş Egea 1.5, Egea cross 1.7 çok da fark yok bakıldığında.

İkinci el risk değil ki, düzgün bir şey bulacaksın ve alacaksın sonrasında kafan rahat olacak. Ha sen gidip de sorunlu olduğu bilinen bir şey alırsın, dersin ya bu kadar para vereceğim ben BMW'ye binmek istiyorum gazlamak istiyorum işte o zaman sanayideki ustanla akrabalık ilişkisine girersin.

Ama dersin ben sağlam olsun istiyorum örnek veriyorum alırsın 1.6 FC5 Civic eco bakarsın keyfine. Hem fabrika çıkışlı LPG'si var, hem az yakıyor hem kaçıyor aynı zamanda sanayiye de gitmezsin.

Son düzenleme:

Hocam biraz daha detaylandırır mısınız? Triger kayışı dışında 1.2 Pure tech motorda sorun göremedim internette ve zincire geçti iddiası var internette. Kesin zincir ise dediğim model gene de mi alınmaz? Çünkü sıkıntılı ise mecbur ikinci ele yönelicem.

Testo bana sormamışsın hiç, gücendim bir miktar. :rofl:

Yılların PSA kullanıcısı olarak pek önermiyorum Testo. Sadece sıfır olduğu için alınabilir ve 2-3 sene içerisinde elden çıkartmanı öneririm alırsan. Yanlış hatırlamıyorsam sadece Hibrit motorlarında zincire geçiş yapıldı bunlarda. Alacağın yağlı kayış olacak muhtemelen ama güncellendi o kayış, eskisi kadar sorunlu değil. Tabi yine sık aralıklarla kontrol/kayış değişimi önemli. Revize edileli uzun zaman oldu kayış sistemi.

Eğer ikinci el araç alacaksan ilk sahibinden almaya özen göster, elden ele gezmemiş çok temiz araçlar bulunur.

Testo bana sormamışsın hiç, gücendim bir miktar. :rofl:

Hocam sürekli etiketleyip rahatsız etmekten çekiniyorum. Bilerek sizin aktif olduğunuzu görünce zaten yükselttim konuyu.😀

Yılların psa kullanıcısı olarak pek önermiyorum testo. Sadece sıfır olduğu için alınabilir ve 2-3 sene içerisinde elden çıkartmanı öneririm alırsan. Yanlış hatırlamıyorsam sadece hibrit motorlarında zincire geçiş yapıldı bunlarda. Alacağın yağlı kayış olacak muhtemelen ama güncellendi o kayış, eskisi kadar sorunlu değil. Tabii yine sık aralıklarla kontrol/kayış değişimi önemli.

En az mezun olana kadar(5 sene) elimde tutmam lazım. O zaman hiç Opel'e bulaşmıyim.

Eğer ikinci el araç alacaksan ilk sahibinden almaya özen göster, elden ele gezmemiş çok temiz araçlar bulunur.

1.3m bütçede ne önerirsiniz? Her gün kısa mesafe yapacağım. Yılda bir Erzincan'dan İstanbul'a gideceğim. Erzincan kışını hangi araba kaldırır?

Hocam sürekli etiketleyip rahatsız etmekten çekiniyorum. Bilerek sizin aktif olduğunuzu görünce zaten yükselttim konuyu.😀

En az mezun olana kadar(5 sene) elimde tutmam lazım. O zaman hiç Opel'e bulaşmıyim.

1.3m bütçede ne önerirsiniz? Her gün kısa mesafe yapacağım. Yılda bir Erzincan'dan İstanbul'a gideceğim. Erzincan kışını hangi araba kaldırır?

Biraz yoğunum şu aralar pek bakamıyorum, fırsat oldukça yazıyorum. O konuda sıkıntı yok, istediğin zaman etiketleyebilirsin. 🫡

Bayon çok iyi bir tercih olur. Atmosferik motor ve tork konvertörlü şanzıman gayet güzel tercih. Piyasası da hızlıdır, hafif yerden de yüksek kaldırır oranın kışını. Ama görüyorum ki pek sıcak bakmıyorsun.

Bak mesela 2020 model 1.6 Corolla da oranın kışı için iyi bir tercih. Yatak sarabilir dertleri de yok dediğim motorda, yalıtım bir tık zayıf tabi. Mesela Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 HP bakabilirsin 2023 model. Zincirli sistem motor ve manuel şanzıman.

Biraz yoğunum şu aralar pek bakamıyorum, fırsat oldukça yazıyorum. O konuda sıkıntı yok, istediğin zaman etiketleyebilirsin. 🫡

Bayon çok iyi bir tercih olur. Atmosferik motor ve tork konvertörlü şanzıman gayet güzel tercih. Piyasası da hızlıdır, hafif yerden de yüksek kaldırır oranın kışını. Ama görüyorum ki pek sıcak bakmıyorsun.

Bak mesela 2020 model 1.6 Corolla da oranın kışı için iyi bir tercih. Yatak sarabilir dertleri de yok dediğim motorda, yalıtım bir tık zayıf tabii. Mesela Ford Focus 1.0 ecoboost 125 HP bakabilirsin 2023 model. Zincirli sistem motor ve manuel şanzıman.

1.3 TCe termostat yakma sorunu olmasa Duster 4x4 alıp takacağım LPG'yi ancak kışın donarım bozulursa.🫠 Corsa'nın 3 yıllık garantisini 2 yıl daha uzatıp 3 yıl dolunca da satmak mantıklı gibi. Dizel alamıyorum dakika başı filtre tıkanması ile uğraşırım kısa mesafe yüzünden. Bayonda aslında güzel geldi gözüme. Küçük hatchback zannetmiştim meğerse küçük SUV sınıfındaymış. 2017 4x4 vitaraya ne diyorsunuz? Lokal boyalı 60-70k kilometreli ilanlar var. Ha dizel kısa mesafede sorun olmaz diyorsanız egeada var kafamda 1.6. Çıkamadım işin içinden.

Örnek ilan: