Mevcut Aynı kişiye sürekli belirli ifadeleri atan kişilere bir süreden sonra uyarı verilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Amon Hutep
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 431
  • Etiketler Etiketler
    ceza uyarı
Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Sürekli atarsa zaten spam yapmış olur ve rapor durumunda ceza alır. Arada yaparsa zaten beğenmediği içindir ya da atmak için atmıştır ki bilemeyiz neden attığını.

Biraz daha detay yazsanız iyi olurmuş.

Veriliyor zaten. Merak etme spam olduğu anlaşılınca 1 aylık ifade atma cezası alıyorsunuz.

Sürekli atarsa zaten spam yapmış olur ve rapor durumunda ceza alır. Arada yaparsa zaten beğenmediği içindir ya da atmak için atmıştır ki bilemeyiz neden attığını.

Biraz daha detay yazsanız iyi olurmuş.
Örnek olarak belirli bir kişiye mesela günde 10 defa 🤣 atması. Bu trollüğe girer.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Amon Hutep,

Eğer mantıklı mesajlarınıza bunu yapıyorsa kişi zaten dediğim gibi spam yapar. Rapor sistemi bunun için var. Birisi sana 10 tane beğenmedim de atabilir mantıklı bir yanı olduktan sonra. Eğer normal mesajına atıyorsa o zaman ceza alır zaten rapor edilmesi durumunda. Halihazırda olan bir şey sonuçta.

Sırf sevmediğiniz birisi 10 tane gülücük emojisi attı diye (Gerçekten komik bir mesajsa) sorgusul sualsız ceza verilmesi garip olur. Moderatörlere güzelce durum izah edilir ve gerekli bir durumsa hem ceza alır hem attığı emojiler silinir.

Hocam eğer öyle bir şey varsa, bunu yapanlar sorunlu kişilere benziyordur zaten. Siz fazla dert etmeyin yani bu durumu.

Mesele 10 tane ifade atması değil. Mesele çok kısa bir zamanda bunu yapması örnek 1-2 saat.

Demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım. Böyle durumlar zaten çok çok nadir kişinin başına gelir. Eğer oluyorsa da rapor ile çözülür yine. Yani demek istediğim halihazırda uygulanan bir şey zaten bu. (sadece uzunluk olarak kısa sürede atılan emojiler referans alınıyorsa bilemem)

Bir kişi mesela profilinize girip rastgele attığınız mesajlara 10-20 saniye gibi bir sürede emoji yağmuru yapıyorsa spam yapmış olur ve direkt ceza alır tespit edilmesi durumunda.

Yine 1-2 saatlik bir zaman diliminde kişi size sadece gülücük veya beğenmedim atmışsa (rastgele konularda olan mesajlarınıza ya da mantıklı mesajlarınıza) yine ceza alır bildirmeniz durumunda.

He sen diyorsan ne olursa olsun kısa bir süre içinde çok emoji atan (Kişiyi kışkırtacak türden) bir üye ceza alsın bilemedim. Sonuç emoji sınırına çıkıyor çünkü.

Burada emoji atılan mesaj, hangi süre aralıklarla atmış, sadece beğenmedim atmak için mi atmış yoksa mantıklı mesajlarınıza da beğeni atmış mi ya da farklı emojiler, bunların hepsi rapor rapor rapor yani.

Son düzenleme:
Bunu herkes için söylemiyorum ancak bazıları sırf sinir etmek ya da trollemek için sürekli bu ifadeleri atıyorlar. Böyle kişiler belirli bir yerden sonra ceza yemeli.
Ona bakarsanız tamamen forumda yanlış bilgi yayıp konuyla alakasız şeyler söyleyenler “Haha” ifadesi sayesinde çok fazla beğeni sayısı kazanıyor. Aslında ifadeler tamamen amacı dışında kullanılıyor ama forumdaki bu gereksiz rekabeti ve beğen sayılarına yüklenen anlamı kaldırmaları gerekiyor. Belirli bir seviye sistemi olması çok hoş ancak beğeni sayısında rekabet olmamalı, çok tutarsız. Çoğu üye de beğenmedim ifadesi aldığını görünce çıldırıyor, intikamını almaya çalışıyor. Sırf beğenmedim aldı diye atan kişinin profiline girip alakasız bir mesaja beğenmedim atacak kadar acizler 😀 fazlası spama giriyor buna karışılmalı ama altı üstü bir tanecik beğenmedim aldı diye bu kadar anlam yüklenmemeli.

Üstelik bu konuda görüyorum ki emoji kullanım sınırı gibi bir şeyin önerisi yapılmış ki bence oldukça saçma. İfadeler atmak için yok mu? Amacıyla kullanıldıktan sonra hiçbir sorun yok.

Geri
Yukarı Alt