2x16 düşünüyorum yoksa oyunlar zaten 13GB sınırda çalışıyor hem 2x16 olunca yük almış olurum.
Aynı hatayı tekrarlayacaksın yani, karar senin. Gigabyte B650 + Samsung dediğim gibi güven vermiyor. Hynix olması lazım. 6000 bile açtırtmıyor sana anladığım kadarıyla. Nitro ayarları uygula vermiştim diye hatırlıyorum 6000 için.

Aynı hatayı tekrarlayacaksın yani, karar senin. Gigabyte B650 + Samsung dediğim gibi güven vermiyor. Hynix olması lazım. 6000 bile açtırtmıyor sana anladığım kadarıyla. Nitro ayarları uygula vermiştim diye hatırlıyorum 6000 için.

Ben 5200 bile denedim ama bir sorun var açtırmıyor BIOS default settings yaptım yoksa hiç açılmamaya başladı.

Ben 5200 bile denedim ama bir sorun var açtırmıyor BIOS default settings yaptım yoksa hiç açılmamaya başladı.

EXPO enabled (profile1)
Memory Frequency: 5600 MHz.
DRAM voltage: 1.45 v
CPU SoC voltage: 1.25 v
Vddıo mem 1.35 v
Vddp 1.05 v
Memory context restore: Disabled.
Power down enable: Disabled.
Böyle yaptığımda açıldı.

Son düzenleme:

EXPO enabled (profile1)
Memory Frequency: 5600 MHz.
DRAM voltage: 1.45 v
CPU SoC voltage: 1.25 v
Vddıo mem 1.35 v
Vddp 1.05 v
Böyle yaptığımda açıldı.
Bu 5600'lük için 6000 CL36 denediğinde açılmıyor mu bu ayarlarla? 36-36-36-96 gir, diğer zamanları Auto bırak.

Samsung 6400 de açabiliyor hatta, ama birincil zamanları biraz kısmak lazım.

@pgup45 Anakart da çok sıkıntı, B650M-R alsaydın en azından çok daha rahat olurdu.

Bu 5600'lük için 6000 CL36 denediğinde açılmıyor mu bu ayarlarla? 36-36-36-96 gir, diğer zamanları Auto bırak.

6000 MHz açılmıyor EXPO'dan timing aldım 1.45v yaptım.
Bu ayarlarda açıldı.

Samsung 6400 de açabiliyor hatta ama birincil zamanları biraz kısmak lazım.

@pgup45 anakart da çok sıkıntı, B650M-R alsaydın en azından çok daha rahat olurdu.

Beni 1 sene idare etsin diye aldım zaten işe girdiğim vakit en iyisini dizerim şu an şu şekil götürse bile kafi.

6000 MHz açılmıyor EXPO'dan timing aldım 1.45v yaptım.
Bu ayarlarda açıldı.

Beni 1 sene idare etsin diye aldım zaten işe girdiğim vakit en iyisini dizerim şu an şu şekil götürse bile kafi.
6000 açması lazım Samsung'un, verdiğim primary'ler ile açılmıyor mu? Nitro kısmını yap Nitro+Robust Enabled ve 8x 8x Burst olsun.

1759674623348.webp

B650M-R + 2x16 Patriot, yapman gereken buydu. @pgup45

Bu sistem the-vok 4060'lı sistemi İtopya'dan aldım direkt oyun için EXPO da açayım dedim o günden beri RAM ile başım belada.
Baştan beri diyorum ya işte, bu teknoloji editörleri ilkokul mezunu, onlara yakışır şekilde sistem toplayıp bu şekilde mağdur ediyorlar sizi. Bedavaya verse almayacaksın.

Eğer böyle bir dal olmasaydı bu adamlar işsiz kalacaktı, onlar için de ekmek kapısı çıkmış oldu.

@pgup45 1 yıl da uğraşırsın 10 yıl da, anakart ve RAM seçimi aşırı yanlış.

Minimum B650M-R + 2x16 Patriot olacak, daha altı değil.

Adamlar kendine 5090 + X870E sistem diziyor, size de Gigabyte B650M + 1x16 5600 CL48 RAM.

Kendin de aynı sistemi alıp kullansana kardeşim, madem reklamını yapıyorsun.

Baştan beri diyorum ya işte, bu teknoloji editörleri ilkokul mezunu, onlara yakışır şekilde sistem toplayıp bu şekilde mağdur ediyorlar sizi. Bedavaya verse almayacaksın.

Eğer böyle bir dal olmasaydı bu adamlar işsiz kalacaktı, onlar için de ekmek kapısı çıkmış oldu.

@pgup45 1 yıl da uğraşırsın 10 yıl da, anakart ve RAM seçimi aşırı yanlış.

Minimum B650M-R + 2x16 Patriot olacak, daha altı değil.

Adamlar kendine 5090 + X870e sistem diziyor, size de Gigabyte B650M + 1x16 5600 CL48 RAM.

Kendin de aynı sistemi alıp kullansana kardeşim, madem reklamını yapıyorsun.

Kendileri sadece alıp deniyor çalışıyor mu çalışıyor bitti gitti aslında belli bir süre kullanılsa 1 hafta en az birçok oyun indirilip kurulup kullanılsa açıklar görülür ama yaparlar mı hayır kim uğraşacak onunla derler kapatırlar konuyu.

@Ayhan Dönmez son olarak bunu da atayım üstat :rofl:

Dosya Ekleri

• ram.webp
    ram.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme: