- Makaleler
- 1
AM5'te ilk kural Samsung-Micron olmayacak, Hynix ile aynı paraya satılıyor çünkü bu kitler, tamamen israf, aynı paraya Hynix alınabiliyorsa o olmalı, en kötü Samsung alınmalı, o da tüm Hynix'ler piyasadan silinirse. Micron'un yanına bile yanaşılmamalı.İnternetten araştırıp bulabilirsinDDR4'te farklı çip ya da revizyonun her zaman sorun çıkartma ihtimali vardır ufakta olsa.
DDR5'te de Ayhan hocanın dediği gibi Samsung Micron birleşimi sorun çıkartıyormuş. Başka çipler hakkında şahsen bilgim yok DDR5'te.
"Voltaj ve CL değerleri aynı olsun çalışır" cümlesinden kesin bir ifade çıkartıyoruz. İllaki garanti veriyorum demene gerek yok kaldı ki ben senin garanti verdiğini bile söylemedim sadece "kimse garantisini veremez" dedim.
AM5'te ilk etapta BIOS son sürüme güncellenecek, sonra EXPO açılacak, en önemli adım bu. Kit olmak zorunda değil, içindeki çip aynı olsun kafi, yani 2 tane aynı RAM'i alıp çalıştırabilirsin rahatlıkla, biri Samsung biri Hynix çıkarsa o zaman problem işte. İkisi de Hynix olduğundan nasıl emin olursun, 6000 CL30 alarak. Çünkü bu değere ne Samsung ne Micron fabrikasyon olarak erişebiliyor, sadece Hynix'te var bu. @Hamza Ensar Sağlam
Ben bu mevzuyu garanti ediyorum yani, açamayan konu açsın, zorla açtırırız
B650 gibi bazı eski çipsetlerde gaipten kalan BIOS'lar oluyor, onlarda zaten normal 2x16 kit ile bile EXPO açamıyorsun, anakart sarı kırmızıda takılı takılıyor, boot etmiyor. İlk ve en önemli adım BIOS güncelleme yapmak.