PC'de takılı şu anda G.SKILL F5-6000J3636F16GX1-RS5K RAM var aynısından bir tane daha alsam taksam fark olur mu?
@pgup45 Bu RAM'ler eğer Samsung ise ki öyle diye biliyorum, aynısından bir tane daha alma, 2x16 6000 CL30 Hynix geçersen daha iyi olur.

Aynı çip olduktan sonra sorun olmaz ama Samsung-Micron almamalısın AM5'te, sorun orada.

Kit peşine düşeyim o zaman garanti olsun.

Bana önerir misiniz
Kit peşine düşmeye gerek yok, şundan 2 tane çekersen tüm sorunların çözülür:

Kit olması önemsiz AM5'te şu anda, içindeki çip aynı olması yeterli. Tek kriter bu.

Diğer markalar aldı başını gitti, o kadar para vermek anlamsız. Artısı yok.

Sorun var falan diyenler de ya RAM takmayı bilmiyor ya da EXPO açmayı bilmiyor. BIOS update yapacaksın son AGESA sürümüne, sonrasında EXPO açınca problem çıkarsa Nitro ayarları yapacaksın ama genelde buna gerek kalmaz, BIOS update + EXPO sorunlarını çözer. @pgup45

A2-B2 slotlarına takılacak soldan 2. ve 4.

Kit peşine düşmeye gerek yok, şundan 2 tane çekersen tüm sorunların çözülür:

Kit olması önemsiz AM5'te şu anda, içindeki çip aynı olması yeterli. Tek kriter bu.

Diğer markalar aldı başını gitti, o kadar para vermek anlamsız. Artısı yok.

Sorun var falan diyenler de ya RAM takmayı bilmiyor ya da EXPO açmayı bilmiyor. BIOS Update yapacaksın son AGESA sürümüne, sonrasında EXPO açınca problem çıkarsa Nitro ayarları yapacaksın ama genelde buna gerek kalmaz, BIOS Update + EXPO sorunlarını çözer. @pgup45

A2-B2 slotlarına takılacak soldan 2. ve 4.

CL36 ne kadar kötü olabilir ki CL30'a inmek için bu kadar tekrardan para vermek biraz sıkıntı duruyor.

CL36 ne kadar kötü olabilir ki CL30'a inmek için bu kadar tekrardan para vermek biraz sıkıntı duruyor.
Kötü değil, sadece Samsung oluşu sebebiyle problem. Aynısından 1 tane daha çekebilirsin Samsung olandan, problem olmaz.

Diğer türlü satman gerekecek elindekini.

Kimse bunun garantisini veremez. Markalar bile sadece kitlerin beraber çalışmasını garantilerler. Aynı çip olsun bir revizyon farkından bile başına iş açılabilir. Sorun yaşayan bir sürü insan var.
Yazdıklarım doğrultusunda 1 tane sorun yaşayan birini göster görelim. RAM konusu zaten sıkıntılı bir iş lakin ben kimseye garanti de vermedim.

Yazdıklarım doğrultusunda 1 tane sorun yaşayan birini göster görelim. RAM konusu zaten sıkıntılı bir iş lakin ben kimseye garanti de vermedim.

İnternetten araştırıp bulabilirsin 😀 DDR4'te farklı çip ya da revizyonun her zaman sorun çıkartma ihtimali vardır ufakta olsa.

DDR5'te de Ayhan hocanın dediği gibi Samsung Micron birleşimi sorun çıkartıyormuş. Başka çipler hakkında şahsen bilgim yok DDR5'te.

RAM konusu zaten sıkıntılı bir iş lakin ben kimseye garanti de vermedim.

"Voltaj ve CL değerleri aynı olsun çalışır" cümlesinden kesin bir ifade çıkartıyoruz. İllaki garanti veriyorum demene gerek yok kaldı ki ben senin garanti verdiğini bile söylemedim sadece "kimse garantisini veremez" dedim.