Winner

Üstün
Hiçbir şey anlayamadım. Yardım edebilir misiniz?
@SF26 @Testo Unit @Michael MYERS
Cevap E imiş hocam.
17756417070043970525918114043592.webp

Son düzenleme:
Sınavda çıkmayacak soru vol 6415671412.

Direkt 54 olması için 4, 25, 25 veya 9, 9, 36 olmalı; 4, 25, 25 olursa b < c olamaz; o yüzden 9, 9, 36 olmalı deyip cevap 6 diyorum. Oturup tüm ihtimalleri ayrıntılı düşünecekseniz buyurun.

h kısmınız doğru. Katsayı önemsiz.
5 tane olduğuna göre çakışık kök olmalı. Bu durumda b - a, 2b, b + c ifadelerinden herhangi ikisi eşit olmalı. 2b ile b + c eşit olamaz çünkü b < c. b - a ile b + c eşit olsa c = -a olur. b - a ile 2b eşit ise b = -a olur.
Bu durumda b = -a için 9, 9, 36; c = -a için de 4, 25, 25 mümkün olmaz mı?

Son düzenleme:
Cevap 6. Boru ötesiyimiş. Yarım saatte ancak bu kadar sadeleştirebildim. Anlayamadığın yeri sor çok karışık oldu.

1775643576419.webp

Şöyle ki çözümünde denklemi yanlış kurmuşsun. a negatif evet ama grafik üzerinde normal a diye belirtmiş o yüzden denklemi kurarken (x-a) şeklinde yamalıydın. Denklemi yazdıktan sonra delta ile kök sayılarını bulmak lazım. Delta = 0 ise bir kök, delta < 0 ise kök yok ve delta>0 ise 2 kök var. Buradan ilerledim en sonunda iki bilinmeyene düşürdük. Artık sayı denemek kaldı. 1 ve 2 yi denedim ama c'nin kareli olduğu bir şey gelmedi. 3'ü denedim ve c=6 geldi. Denemede çıksa yatar uyurum bu sorudan sonra. YKS'de bu kadar kalın bir şey çıkmaz ama.

5 tane olduğuna göre çakışık kök olmalı. Bu durumda b - a, 2b, b + c ifadelerinden herhangi ikisi eşit olmalı. 2b ile b + c eşit olamaz çünkü b < c. b - a ile b + c eşit olsa c = -a olur. b - a ile 2b eşit ise b = -a olur.
Çakışık kök değil köklerden biri 0 olmalı. Çakışık kök olursa 4 kök gelir. Denklemi kurduktan sonra b - a, -2b, -b-c ifadelerinden biri 0 olmalı ki diğer iki ifadeden 2 kök, 0'lı olan sadece x²'den oluşan ifaden de 1 kök gelsin.

-2b=0 olamayacağından b - a veya -b-c = 0 geliyor. -b-c sıfır olamaz yoksa b, c'nin eksilisi olur. Bu durumda b=a geliyor. 4, 25, 25 olasılığı da eleniyor buradan çünkü c=2 ve b=5 oluyor. Grafikte c daha büyük. Yani 9, 9, 36 ihtimali her türlü olmak zorunda. Buradan da c = 6.

H fonksiyonun köklerini bulabilmek için x^2-b değerini sırayla A, B ve C değerlerine eşitlemelisin. Buradan x^2= (a+b), (2b) ve (b+c) çıkıyor. 5 kök var demiş. 2b ve b+c pozitif olduğu için bunlardan 2'şer değer gelir. Bunlar x’in karesi olduğu için pozitif ve negatif değer yazabiliriz. Buradan 4 değer geldi o yüzden a+b tek değer olmalı. Yani 0. buradan a=-b gelmiş oluyor. En son alttaki eşitliğe geliyoruz 2b^2 + c= 54 çıkıyor. Değer verip ilerleyebilirsin. Veya en baştan @Vavien. hocamın yaptığı gibi değer verirsin.

Sınavda çıkmayacak soru vol 6415671412.

Direkt 54 olması için 4, 25, 25 veya 9, 9, 36 olmalı; 4, 25, 25 olursa b < c olamaz; o yüzden 9, 9, 36 olmalı deyip cevap 6 diyorum. Oturup tüm ihtimalleri ayrıntılı düşünecekseniz buyurun.

h kısmınız doğru. Katsayı önemsiz.
f ve h fonksiyonunu yanlış yazmış bu yüzden 4 25 25 olmuyor. Oradaki a yakmış arkadaşı. :D

Hocam bunlar kazık soru mu? Ya çıkarsa diyrie düşünsek olmaz mı?
Soruların çoğu tek bilgiyle çözülüyor. Burada 3-5 tane kullanılıyor. Adamlar sana parabol böyledir, parabolün odağı budur. Hadi şu parabolde uygula diye soru soruyor. Gelip bunu sorsa dahi bir tane sorar. Tüm derslerden 35/40 yapacak seviyeye geldiyseniz bunlara vakit ayırın, eyvallah.

Kazıklama hakkını Logaritma ve ilk 10'da kullanırlar genelde.

İlk 10'da derken 10K demek istediniz sıralama olarak?

Soruların çoğu tek bilgiyle çözülüyor. Burada 3-5 tane kullanılıyor. Adamlar sana parabol böyledir, parabolün odağı budur. Hadi şu parabolde uygula diye soru soruyor. Gelip bunu sorsa dahi bir tane sorar. Tüm derslerden 35/40 yapacak seviyeye geldiyseniz bunlara vakit ayırın, eyvallah.

Dereceye oynayanlar için galiba.