@Testo Unit, Alper hocaya bir soralim 1.3'leri hakkinda yorumu nedir, ne degildir. Termostat sorununun giderilip giderilmedigini bilmeden önerme isine girmek istemiyorum ben acikcasi. @Eagles

Hem kendisi sıkı bir And Çetin takipçisi, belki bu araç hk. yorumlara denk gelmiştir.

Egea mantıklı geliyor ancak kısa mesafe kullanımda dizel önermiyorlar. Manuel konusunda sıkıntı yok şehrim

@Testo Unit, Alper hocaya bir soralim 1.3'leri hakkinda yorumu nedir, ne degildir. Termostat sorununun giderilip giderilmedigini bilmeden önerme isine girmek istemiyorum ben acikcasi. @Eagles

Hem kendisi sıkı bir And Çetin takipçisi, belki bu araç hk. yorumlara denk gelmiştir.
Andcetinin sıkı takipçisi olarak 1.3 tce sorunları devam ediyor diye biliyorum. Ben alırım termost a dikkat ederim dersen güzel araba ama ben yok anlamam yağ su degisecegim sadece diyorsan girilmez hocam 1.3 TCe motora.

@Testo Unit, alper hocaya bir soralim 1.3'leri hakkinda yorumu nedir, ne degildir. Termostat sorununun giderilip giderilmedigini bilmeden önerme isine girmek istemiyorum ben açıkçası. @Eagles

Hem kendisi sıkı bir and çetin takipçisi, belki bu araç hk. Yorumlara denk gelmiştir.

Maalesef 1.3TCe pek sevilmiyor.😔

'Dacia duster 1.3 TCe 4x4 comfort alınır mı?' konusundaki mesaj https://techolay.net/sosyal/konu/dacia-duster-1-3-tce-4x4-comfort-alinir-mi.186318/post-1654662

Andcetinin sıkı takipçisi olarak 1.3 TCe sorunları devam ediyor diye biliyorum. Ben alırım termost a dikkat ederim dersen güzel araba ama ben yok anlamam yağ su degisecegim sadece diyorsan girilmez hocam 1.3 TCe motora.

Anlamam ancak öğrenirim o konuda sıkıntı yok. Önceki sahibi bakmamış ise ağır hasar bırakır mı arabada?

Egea mantıklı geliyor ancak kısa mesafe kullanımda dizel önermiyorlar. Manuel konusunda sıkıntı yok şehrimde trafik az.
1.3 Multijet Egea kullanıyorum şehir içi. Haftada 1 otobanda basıyorum DPF filtresini temizlemek için. Sorun olmuyor. 1.3 yakıt konusunda da bütçe dostu.

Araba piyasasına çok hakim değilim fakat şehir içi dizel kullanan biri olarak 1.3 Egea'yı öneririm.

Şimdi bende Civic var ustam. 182 beygirlik Sport Plus'ı. Otomatiğini tercih ettim. CVT şanzımanı kullanımıma göre yakıtı azaltabiliyorum. Eco modu açtığım zaman ve vites D'deyken gaz tepkimesi normal bir araba gibi oluyor. CVT şanzıman ile de deviri 1600 1800 seviyesinde tuttuğum zaman şehir içi 3.5 gibi bir değer almıştım. Hızımın 100'ü geçmediğini belirteyim.

He ben daha çok gazlamayı seven biriyim. Arabayı S'e alıp o beygirin tadını çıkarıyorum. 200 hız sınırına geldiğimde 7'yi buluyor tüketim. Eğer cidden az yaksın diyorsan ve şehir içi kullanacaksan ve yine eğer LPG ile ilgili sorunun yoksa Eco Executive paketini direkt öneririm. Mahalledeki bir abimde var. Onu kullandığım zaman arabaya aşık olmuştum zaten. Fabrikasyon LPG ile geliyor. Honda'nın motorunda kilometreden korkmanıza pek gerek yok. Şahsen ikinci arabam daha çok ailemin kullandığı araba olan Volkswagen Bora 1.6 ve bu araba 445 bin kilometrede. Motorunda yine bir sorun yaşamıyoruz.

Civic için Eco Executive | 1.6i VTEC | CVT şanzıman ve ağır hasar kayıtsız değişensiz ilanlar 1 milyon 100 bin liraya bulunabiliyor.

Bana kalırsa 1.6i DTEC de alabilirsiniz. Bu modeller ZF8 şanzıman ile geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Düzgün ve bilinçli bir kullanımda çok az yakacağını düşünüyorum. Bu arabayı test etme şansım bulunmadı ama önerdiklerini görmüştüm. Full paket Executive'ler yine aynı filtrelerde 1 milyon 200 bine bulunabiliyor. Şehir içi 4.7 litre teknik veri vermişler. Yine Eco ve yavaş kullanımda daha da azaltılabileceğini düşünüyorum.

Yeni bir araba istemiyorsanız bende zamanında 2.0 GT Nissan Primera vardı. Daha az yakan bir arabaya bindiğimi hatırlamıyorum. 2026'nın başında 4 kişi Bolu'dan Ankara'ya gittik. 1000 liraya git gel yaptık. Eve döndüğümde depoyu ne olur ne olmaz diye fulledim ve 800 liraya fullendi. Daha 200 liralık gaz kalmış içinde. Önerilerim bunlar ama bana kalırsa 1.6i DTEC alabilirsin. Bilinçli kullanım dediğim de turbo-dizel motor olduğu için kesinlikle start-stopu kapatmak zorundasın. Araba çalıştığı zaman motorun biraz ısınmasını aynı şekilde stop ettiğin zaman hem turbonun hem de motorun soğumasını beklemen lazım. Bunlara dikkat edersen Japon grubu sana sorun çıkarmaz.

1.3 Multijet Egea kullanıyorum şehir içi. Haftada 1 otobanda basıyorum DPF filtresini temizlemek için. Sorun olmuyor. 1.3 yakıt konusunda da bütçe dostu.

Araba piyasasına çok hakim değilim fakat şehir içi dizel kullanan biri olarak 1.3 Egea'yı öneririm.
Eskiden 1.3 Lineam vardı. Güzel motordu ama benimkinin tahminimce enjektörleri bozuldu. Şehir içi 11 görüyordum.

Hocalar, yarın sabah döneyim bu konuya olur mu? Biraz yorgunum da. @Testo Unit

And Çetin'i inan ki özellikle takip etmiyorum. Çok başarılı biri, arabacı gerçek manada. Çok deneyimlidir. Bir kere bu Kia'larda hibrit sorunu önüme düştü, orada dikkatimi çekti X'te. Özellikle 1.3 TCe hakkındaki deneyimlerim komşunun aracı ve yakın çevreden geliyor benim şahsen. Vallahi ne diyor yorumlarında hiç bilmiyorum. 😅
@pesimist34

Son düzenleme:
Açıkçası şehir içi kullanımına dizel normalde çok uygun değil ama işi bilirsen DPF sorunları falan da yaşamazsın. 6 senedir şehir içinde dizel araba kullanıyorum, tık demedi henüz.

Egea ve Duster 1.5 4x4 derim şahsen. Bak, Corolla 1.8 olanlar da olabilir ancak seni yalıtım ve vergisi üzebilir o arabada da. Motor hacmi büyük biliyorsun. Ama şanzımanı ve motoru gayet sağlam bir arabadır. E-CVT, şu anda Corolla üzerinde bulunan ciddi anlamda en sağlam şanzıman.

Civic dizel otomatik 9 ileri ZF olanlar biraz sıkıntılı. Tork konvertörlü olmasına rağmen BMW'de kullanılan ZF8 ile kalite anlamında uzaktan yakından alakası yok, kararsız ve dengesiz bir şanzıman.

Ama alırsan da dizel, resimde ki taktiği uygulaman yeterli.

Ekran görüntüsü 2026-04-08 092224.webp

Son düzenleme: