Azerbaycan FTTH altyapı sınırı aşılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eleutherios
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 45
Nokia mı mevcut olan router/ont? Tam model numarası paylaşır mısınız?

Merhaba iş için bende Baküdeyim gidip geliyorum sürekli, 100 Mbps üzerini alabiliyorsunuz. Baktelekom 250 Mbps, CityNet 750 Mbps ve CityLine 500 Mbps paketlerini aktif olarak kullanıyorum şu anda. Hatta sunucu bile barındırıyorum evimde.
Eki Görüntüle 128682
Siz bu işi bitirmişsiniz hocam. Bizde yalnız smart online var onun dışında kime sorsam bulamadım baktelecom tüm hatların sahibi oydu sanırım onlar çeke bilir mi acaba?

Evet yapabilirsiniz fakat eski ONT’den SN bilgisini alıp yenisine aktarmanız gerekiyor.
Sn nedir hocam serial no mu? Basit bişeyse sıkıntı yok. Yukarda bahsettiğim ont bu iş için uygunsa sipariş geçeyim hocam

Siz bu işi bitirmişsiniz hocam. Bizde yalnız smart online var onun dışında kime sorsam bulamadım baktelecom tüm hatların sahibi oydu sanırım onlar çeke bilir mi acaba?
Burdaki sistem biraz farklı paylaşımlı altyapı olayı yok binanızda hangi firma varsa ondan başka çareniz yok.
Sn nedir hocam serial no mu? Basit bişeyse sıkıntı yok. Yukarda bahsettiğim ont bu iş için uygunsa sipariş geçeyim hocam
Evet serial no.

Burdaki sistem biraz farklı paylaşımlı altyapı olayı yok binanızda hangi firma varsa ondan başka çareniz yok.

Evet serial no.

Teşekkürler hocam tüm yardımlarınız için. Çok yakında başka firma var ama kaç yıldır gelmediler buraya. Yeni router yeni pakete geçerim tatmin eder diye düşünüyorum

Nokia mı mevcut olan router/ont? Tam model numarası paylaşır mısınız?

Merhaba iş için bende Baküdeyim gidip geliyorum sürekli, 100 Mbps üzerini alabiliyorsunuz. Baktelekom 250 Mbps, CityNet 750 Mbps ve CityLine 500 Mbps paketlerini aktif olarak kullanıyorum şu anda. Hatta sunucu bile barındırıyorum evimde.
Eki Görüntüle 128682
Süper sistem ya :love: Kabinetin içerisinde hangi donanımlar var hocam.

@Majdev tekrar merhaba hocam. Yeni routerimi aldım eve geldim şu anki modemin WAN ayarlarından bridge WAN yaptim ve binding option lan 1 seçtim WLAN'ı kapatdım. Daha sonra routerimi lan 1 ile WAN portuna Ethernet ile modeme bağladım çalıştırdım. Routerden yeni Wi-Fi oluştur deyip ISS bilgilerini girdim Mac clone ile modemin Mac'ini yazdim vlani falan yazdım fakat hata aldım internete bağlanamadım sorun neden olsun sizce? Broadband şifresini servis sağlayıcı username ile aynı olduğunu söylemişti öylede yazdım ama olmadı niyese.

Sorun VLAN ID değmiş sanırım router ayarlarken VLAN ID kapatdım düzeldi. Modemde vlan ID zaten yazılı idi ondan olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, citynet Nokia modem kullanıyor, hiçbir bilgiyi vermiyor, bununla ilgili ne yapabilirim?

GPON modem kalabilir sorun yok, esas istediğim TP-Link cihazımı router mode yapıp tüm özelliklerinden yararlanmak.

Men hele eledim ele indi. Huawei GPON modemi bridge WAN moduna aldım yeni routeri bağladım Mac clone yaptım çalıştı kullanıyorum öyle şu an.

Dosya Ekleri

• IMG_20250228_152027.webp
    IMG_20250228_152027.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 57
Süper sistem ya :love: Kabinetin içerisinde hangi donanımlar var hocam.
Mikrotik CRS326-24G-2S+RM ve birkaç markasız çin üretimi switch.

Merhaba, citynet Nokia modem kullanıyor, hiçbir bilgiyi vermiyor, bununla ilgili ne yapabilirim?

GPON modem kala bilir sorun yok, esas istediğim tplink cihazımı router mode yapıp tüm özelliklerinden yararlanmak.
CityNet 2 adet altyapıdan hizmet veriyor. Birisi GPON diğer ise binadaki switch. Ben 750 Mbps paketti switch ğzerinden alıyordum. Fakat bildiğim kadarıyla onlarda BakTelekom gini aynı cihazı kullanıyor. Şuanda bu Nokia ONT ile erişim sağlayamadım.

@Eleutherios, CItynet PPPoE giriş bilgilerini vermir, ona göre TP-Link'i router mode edə bilmirəm.
Ek bilgi CityNet switch ile olan bağlantılarda PPPoe kullanılmıyor ama GPON'da yüksek ihtimalle vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt