Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar Müslüman olmadığını topluma açıkça ifade edemiyor çünkü Müslüman'lar saygı duymayı öğrenemedi, başka dinden olanları dışlıyorlar. Bunu sen mi diyorsun şimdi?

Bu çok doğrudur. Yapanlarda şüphelenmek lazım. İslam'ın kendi kitabı kuran öğretir başka dinlere saygı duymayı.

Ne var ki bunda? Büyüyüce kararını/dinini değiştirir işte. En azından çocuk şu an dinsiz olarak yetişmesin.
Küçükken bu yola sokulan iradesini kullanmadan doğru yolda olduğunu sanıyor. Arkadaşıma soruyorum dini sorglar mısın diye, yok diyor. Sorgulamak haram diyor. Sorgulamadığı dine inanıyorsan kendin karar vermemişsindir.

Azerbaycan hükümeti doğru olanı yapmış bazı kişilerde ağaç yaşken eğilir bilmem ne falan fıstık demiş, küçüklüğümden ergenliğime kadar kuran kurslarından kuran kursuna gönderildim, bu beni aşırı Müslüman mı yaptı hayır. Küçük bir çocuğu camiye veya kiliseye götürmek cahillikten geri kalmışlıktan başka bir şey değildir bunun tartışması bile yapılmamalı. Kişi 18 yaşında din konusunda kendi kararını kendi verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu konuda bayağı bir din düşmanlığı sezdim. Ya abi ailesinin izni var ise, çocuk ibadet yapabilir bunda bir sakınca göremedim. Tipik Orta Asya Türk devleti işte.

Hocam, bunun din düşmanlığıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar dini öğrenmesin demiyor ki. O çocuk o yaşta camiye gitse ne olur, gitmese ne olur? İbadeti veya yaratıcıyı nereden bilecek? Bırakalım biraz bilinç kazansın, sonra gitsin ne yapıyorsa yapsın. Ama 5 yaş çok erken ve saçma geliyor. Kimse din öğrenilmesine veya Müslüman olunmasına karşı değil. Ailesinin izni var diye çocuğun sahibi olmuyorlar sonuçta, çocuk obje mi? Tamam, çocuk hakkında onlar karar verir, doğru. Ama bu sağlıklı ve işlevsel bir karar değil. 5 yaşındaki çocuğun dinle ne işi var Allah aşkına, yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.