Şu anda TUF Gaming B450M Pro S model anakart kullanıyorum ve 2 slot kullanımda, linkini bırakacağım adaptör ile 3. bir M.2 SSD almak istiyorum ancak bant genişliği azalır mı? Ekstra olarak 1 adet SATA HDD kullanıyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
@Ehwenisher Şöyle açıklayayım: Anakartında 2 adet M.2 slotu var. Eğer bu ikisi de doluysa PCI-e slotlarını dönüştürücü ile kullanabilirsin.
Anakartında 2 adet PCI-e slotu var. Birisi X16, diğeri X1. Şöyle bir not düşülmüş: Eğer 2. M.2 yuvan doluysa PCI-e X16 slotu devre dışı kalıyormuş. X1 slotunu kullanabilirsiniz. X1 slotunuz da 2.0 hızında çalışıyormuş. Bu da 500 MB/sn hız sağlayabiliyor. Yani SATA hızlarında çalışır.
Konuda attığın dönüştürücü X4, onun X1 olanını almalısın eğer X1 slotuna takılacaksa.
Anakartında 2 adet PCI-e slotu var. Birisi X16, diğeri X1. Şöyle bir not düşülmüş: Eğer 2. M.2 yuvan doluysa PCI-e X16 slotu devre dışı kalıyormuş. X1 slotunu kullanabilirsiniz. X1 slotunuz da 2.0 hızında çalışıyormuş. Bu da 500 MB/sn hız sağlayabiliyor. Yani SATA hızlarında çalışır.
Konuda attığın dönüştürücü X4, onun X1 olanını almalısın eğer X1 slotuna takılacaksa.
Anakartta X4 yuvası bile yok, arkadaş yanlış bilgilendirmiş. X1 ve X16 yuvası var. 2. SSD yuvasını kullandığınız için X16 yuvası devre dışı kalıyor. Bu sebeple sadece X1 slotunu kullanabilirsiniz, orası da 2.0 olduğundan dolayı 500 MB/sn hız sağlayabilir.
ben x4 sanıyordum...Anakartta X4 yuvası bile yok, arkadaş yanlış bilgilendirmiş. X1 ve X16 yuvası var. 2. SSD yuvasını kullandığınız için X16 yuvası devre dışı kalıyor. Bu sebeple sadece X1 slotunu kullanabilirsiniz, orası da 2.0 olduğundan dolayı 500 MB/sn hız sağlayabilir.
Değil maalesef, X1. Hız açısından SATA'dan farklı olmaz çünkü 2.0 hızında olduğu belirtilmiş.
- Makaleler
- 43
Hocam size minnettarım ancak konu başını okumamışsınız sanırım, ben yeni alacağım SSD'yi kullanabilmek için X4 yuvasına aparat alacağım ancak M.2 yuvası değil de X4 yuvası PCI-e sürümünü öğrenmeye çalışıyorum eğer2.0 ise tatmin etmeyeceği için vazgeçeceğim...
Kusura bakmayın.
Estağfirullah hocam insanlık hali.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician