Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VenomBey

Başarılı
Merhaba yanlış bakmamışımdır umarım fakat WD blue SN580 1TB B460M-A-PRO anakartıma uyuyor mu? Siparişi verdim çünkü cevaba ihtiyacım var.

M.2 NVMe SSD'ler PCI-e protokolünü kullanır. PCI-e geriye ve ileriye dönük uyumludur. Sorun olmaz.

Çok teşekkürler hocam burada sormamam gerek fakat bir şey sormak istiyorum: Bu M.2 SSD'ye depolama, oyun ve VirtualBox gibi şeylerde kullanmayı düşünüyorum, tercihim nasıl sizce? Bu M.2 SSD'yi de başka bir konumda önermişlerdi.
Windows'u başka SSD'ye kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

1737281973507.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler hocam burada sormamam gerek fakat bir şey sormak istiyorum: Bu M.2 SSD'ye depolama, oyun ve VirtualBox gibi şeylerde kullanmayı düşünüyorum, tercihim nasıl sizce? Bu M.2 SSD'yi de başka bir konumda önermişlerdi.
Windows'u başka SSD'ye kuracağım.
DRAM'siz giriş seviyesi bir ürün. Yüksek boyutlu dosyalarla iş yaparken yavaşlama yaşarsınız ancak sorun olacağını sanmıyorum.

Söylendiği gibi uyumlu ancak PCIe 3.0 hız limitlerine takılırsınız. PCIe 3.0 x4, maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, bu değer pratikte 3.600-3.700 MB/sn'ye kadar düşüyor. WD Blue SN580'in hızları da zaten bu değerden çok yüksek değil, aşağı yukarı 300-400 MB/sn hız kaybınız olur o kadar. Pek önemsenecek bir şey değil.

Son düzenleme: