Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
M.2 NVMe SSD'ler PCIe protokolünü kullanır. PCIe geriye ve ileriye dönük uyumludur. Sorun olmaz.
Uyumludur. Anakartınızda M.2 soketi var.
VenomBey
Başarılı
Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 NVMe SSD'ler PCIe protokolünü kullanır. PCIe geriye ve ileriye dönük uyumludur. Sorun olmaz.
VenomBey
Başarılı
M.2 NVMe SSD'ler PCI-e protokolünü kullanır. PCI-e geriye ve ileriye dönük uyumludur. Sorun olmaz.
Çok teşekkürler hocam burada sormamam gerek fakat bir şey sormak istiyorum: Bu M.2 SSD'ye depolama, oyun ve VirtualBox gibi şeylerde kullanmayı düşünüyorum, tercihim nasıl sizce? Bu M.2 SSD'yi de başka bir konumda önermişlerdi.
Windows'u başka SSD'ye kuracağım.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
DRAM'siz giriş seviyesi bir ürün. Yüksek boyutlu dosyalarla iş yaparken yavaşlama yaşarsınız ancak sorun olacağını sanmıyorum.Çok teşekkürler hocam burada sormamam gerek fakat bir şey sormak istiyorum: Bu M.2 SSD'ye depolama, oyun ve VirtualBox gibi şeylerde kullanmayı düşünüyorum, tercihim nasıl sizce? Bu M.2 SSD'yi de başka bir konumda önermişlerdi.
Windows'u başka SSD'ye kuracağım.
Söylendiği gibi uyumlu ancak PCIe 3.0 hız limitlerine takılırsınız. PCIe 3.0 x4, maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, bu değer pratikte 3.600-3.700 MB/sn'ye kadar düşüyor. WD Blue SN580'in hızları da zaten bu değerden çok yüksek değil, aşağı yukarı 300-400 MB/sn hız kaybınız olur o kadar. Pek önemsenecek bir şey değil.
Son düzenleme:
VenomBey
Başarılı
DRAM'siz giriş seviyesi bir ürün. Yüksek boyutlu dosyalarla iş yaparken yavaşlama yaşarsınız ancak sorun olacağını sanmıyorum.
Peki hocam onun fiyatında 1TB olarak ne önerirdiniz?
Bütçe kısıtlı olduğu için daha iyi bir tercih yok. Rakip olarak NV2 var lakin SN580 biraz daha öne çıkıyor. NV2'nin iyisine denk gelmek şans işi.Peki hocam onun fiyatında 1TB olarak ne önerirdiniz?