MasterX99

Çalışkan
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
Sistemi teker teker topladım montajını daha yapmadım.
Sistemin ilk açılışında anakart eski BIOS sürümüyle yüklü geldiği için 9800X3D işlemciyi tanımayacağını düşünüyorum.
Direkt BIOS ekranını göremeyeceksem MSI BIOS flashback yapmam lazım diye biliyorum. Doğru mudur?
MSI anakartta en son BIOS güncellemesini mi yapmam lazım ya da önceki ara sürümleri indirip BIOS güncellemelerini mi yapmam lazım?

En son sürümü mü indireyim yoksa ara sürümleri mi MSI kartlarda sürüm sıkıntısı yok değil mi?
Gigabyte kartlarda var mış galiba.

1732299651522.webp

Bu sürümü indirin.

Sistemi teker teker topladım montajını daha yapmadım.
Sistemin ilk açılışında anakart eski BIOS sürümüyle yüklü geldiği için 9800X3D işlemciyi tanımayacağını düşünüyorum.
Direkt BIOS ekranını göremeyeceksem MSI BIOS flashback yapmam lazım diye biliyorum. Doğru mudur?
MSI anakartta en son BIOS güncellemesini mi yapmam lazım ya da önceki ara sürümleri indirip BIOS güncellemelerini mi yapmam lazım?
Tüm sisteminizi paylaşır mısınız acaba? Ben de buna benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum.

En son sürümü mü indireyim yoksa ara sürümleri mi MSI kartlarda sürüm sıkıntısı yok değil mi?
Gigabyte kartlarda var mış galiba.

Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var. Beta sürüm yüklü sıkıntısız kullanıyorum. Son sürümü rahatça indirebilirsin. Ayrıca aylardır beta sürümleri kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Bios flashback desteği olduğu için sıkıntı olmaz.

Ek olarak son sürümde 9000x3d işlemcileri optimize eden güncelleme yayınlanmış. Tam performans için yapmalısın.

Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var. Beta sürüm yüklü sıkıntısız kullanıyorum. Son sürümü rahatça indirebilirsin. Ayrıca aylardır beta sürümleri kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. BIOS flashback desteği olduğu için sıkıntı olmaz.

Ek olarak son sürümde 9000X3D işlemcileri optimize eden güncelleme yayınlanmış. Tam performans için yapmalısın.

Sistemi ilk defa çalıştıracağım için BIOS flashback le güncellemek zorundayım galiba yoksa görüntü gelmez değil mi hocam?

Tüm sisteminizi paylaşır mısınız acaba? Ben de buna benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum.

Ekran kartı: Galax 4080 Super (alınmadı)
RAM: G.Skill royal Neo Silver 16x2 6400 MHz CL30
Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid I360 360mm (alınmadı)
Kasa: MSI MAG pano 100R.
PSU: MSI MAG A850GL PCI-e gen5.
Depolama: Kingston 2 TB KC3000 ( daha almadım bunu alırım büyük ihtimalle)
Şu an 3 parça eksik 3ü geldiğinde montaja başlayacağım.

Son düzenleme:
Sistemi ilk defa çalıştıracağım için BIOS flashback le güncellemek zorundayım galiba yoksa görüntü gelmez değil mi hocam?

RAM: G.Skill royal Neo Silver 16x2 6400 MHz CL30.
Şu an 3 parça eksik 3Ü geldiğinde montaja başlayacağım.

Evet görüntü gelmez. BIOS flashback yapmalısın. Anakartın sitesinden indirdiğin dosyayı FAT32'ye çevirdikten sonra dosyanın adını MSI.ROM yapmalısın. Sonra da kasa kapalıyken USB belleği kasaya takmalısın. Kasaya taktıktan sonra BIOS flashback butonuna basmalısın. Işık yanıp sönmeye başlayacak. Işık yanıp sönmesi durduktan sonra USB belleği çıkaracaksın. BIOS flashback yapmak için anakarta elektrik gitmesi yeterli.

Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var. Beta sürüm yüklü sıkıntısız kullanıyorum. Son sürümü rahatça indirebilirsin. Ayrıca aylardır beta sürümleri kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Bios flashback desteği olduğu için sıkıntı olmaz.

Ek olarak son sürümde 9000x3d işlemcileri optimize eden güncelleme yayınlanmış. Tam performans için yapmalısın.
Dostu

RAM: G.Skill royal Neo Silver 16x2 6400 MHz CL30
Şu an 3 parça eksik 3ü geldiğinde montaja başlayacağım.
Teşekkür ederim.

Yardımınız için teşekkürler sağ olun :)

Anakartta Ryzen 9000 ready yazıyor BIOS flashback yapmama gerek kalmadı mı acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_3759.webp
    IMG_3759.webp
    736,1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme: