Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skiraaaaa

Çalışkan
Anakartım "ASUS TUF gamıng B650M-Plus DDR5 M.2 s+v+GL AM5 (mATX)", BIOS tuşu F2. Bilgisayarı kapatıp F2'ye basılı tutarak açıyorum ancak BIOS ekranı gelmiyor. Garip olan masaüstü de gelmiyor öyle simsiyah ekran kalıyor. Sanki BIOS'u açıyor ancak ekrana gelmiyor. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Çözüm
DP kablosuyla bağlantı yapıyorsan HDMI ile dener misin? Ve diğer özelliklerinizi belirtin.
Tüm kartlar ile uyumlu dostum. Bug'a girdiği zaman bunu mecbur kuracaksın diğer türlü açılmıyor. 4080S olduğu halde 2 ay önce bende mecburen kurdum ve açıldı? Aşağıda RTX 4090 kullandığı halde bug ile karşılaşanlar var bilmeden yorum yapmayın.

Bilmekle alakalı bir durum değil. Desteklenen ürünlerin listesi verilmiş. Verdiğiniz bağlantının alt kısmında yer alıyor. Yayıncı NVIDIA sadece bu cihazlar ile uyumludur demiş. Ben değil NVIDIA söylüyor.

Artı -1 Eksi
Bilmekle alakalı bir durum değil. Desteklenen ürünler vermiş olduğunuz bağlantıda yer alıyor. Yayıncı NVIDIA sadece bu cihazlar ile uyumludur demiş. Ben değil NVIDIA söylüyor.

Listede yazmaması kuramayacağı anlamına gelmiyor. Desteklemiyor ise bende ve Reddit'teki binlerce kullanıcıda RTX serisi kart olduğu halde nasıl çalıştı? Kursa bile bir sorun teşkil etmeyecek çünkü kartların çoğunda DP Firmware güncellemeleri genelde driver ile beraber yükleniyor.

Artı -1 Eksi
Listede yazmaması kuramayacağı anlamına gelmiyor. Desteklemiyor ise bende ve Reddit'teki binlerce kullanıcıda RTX serisi kart olduğu halde nasıl çalıştı? Kursa bile bir sorun teşkil etmeyecek çünkü kartların çoğunda DP Firmware güncellemeleri genelde driver ile beraber yükleniyor.
Bana değil NVIDIA sor hocam. Ben şu an dehşet karşıyım.
Farklı bir bağlantıdan doğru firmware indirmiş olabilirsiniz.
Örnek: RTX 3000 Serisi için DisplayPort güncellemesi.
4080 ve 4090 İçin olan güncelleme

Artı -1 Eksi
Bana değil NVIDIA sor hocam. Ben şu an dehşet karşıyım.
Farklı bir bağlantıdan doğru Firmware indirmiş olabilirsiniz.
Örnek: RTX 3000 Serisi için DisplayPort güncellemesi.

Attığın bağlantı 3000 serisi için ve ben konu başında 4000 serisi bir karta sahibim demiştim. Desteklenenlerde yazmıyor kuramazki demiştiniz. Şu an ciddi manada kendinizle çelişiyorsunuz.

İndirdiğim exe yine aynı 🤡.

Artı -1 Eksi
Attığın bağlantı 3000 serisi için ve ben konu başında 4000 serisi bir karta sahibim demiştim. Desteklenenlerde yazmıyor kuramazki demiştiniz. Şu an ciddi manada kendinizle çelişiyorsunuz.
Hocam Firmwarelar tamamen donanıma özel kodlar. Ben örnek olarak gösterdim 3000 serisini. Az önce yeniledim 4080 ve 4090 için olan bağlantıyı paylaştım. Olayda çelişki yok. Kurmaya kalkar, yazılım iyi kodlanmamıştır gerekli denetimi yapmaz kurulumuda başlatır sonra chipi yazılımsal olarak veya donanımsal olarak tamamen çalışmaz hale getirebilir.

İndirdiğim exe yine aynı 🤡.
Hayır indirilen .exe'ler aynı değil. Tavırlarnız da çok iğrenç. Burada birine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kim daha çok biliyor yarışması da yok.
1732566456527.webp

Ayrıca Firmware kodlar işletim sistemine kurulmuyor. Doğrudan cihazın içine kuruluyor. Çok riskli işlemler. Firmware önerisinde bulunurken çok dikkatli olunmalı. Resmi açıklama görmezden kesinlikle gelinemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Hocam Firmwarelar tamamen donanıma özel kodlar. Ben örnek olarak gösterdim 3000 serisini. Az önce yeniledim 4080 ve 4090 için olan bağlantıyı paylaştım. Olayda çelişki yok. Kurmaya kalkar, yazılım iyi kodlanmamıştır gerekli denetimi yapmaz kurulumuda başlatır sonra chipi yazılımsal olarak veya donanımsal olarak tamamen çalışmaz hale getirebilir.

Hayır indirilen .exe'ler aynı değil. Tavırlarnız da çok iğrenç. Burada birine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kim daha çok biliyor yarışması da yok.
Eki Görüntüle 101684

Ayrıca Firmware kodlar işletim sistemine kurulmuyor. Doğrudan cihazın içine kuruluyor. Çok riskli işlemler. Firmware önerisinde bulunurken çok dikkatli olunmalı. Resmi açıklama görmezden kesinlikle gelinemez.
Burdan indirdiğin zaman direkt ekran kartın neyse görüyor ve ona göre güncelliyor zaten.
Benim ekran kartım eski olmasına rağmen gördü güncelledi yeniden başlattı ve sorun çözüldü.
2 gündür denemediğim yöntem kalmamıştı.

Buradan indirdiğin zaman direkt ekran kartın neyse görüyor ve ona göre güncelliyor zaten.
Benim ekran kartım eski olmasına rağmen gördü güncelledi yeniden başlattı ve sorun çözüldü.

Hocam sizin kartınız 1050 Ti ve sizin cihazınız ile uyumlu. Lakin arkadaşta 4070 Ti var ve onun için uyumsuz.
Vermiş olduğunuz bağlantıda uyumlu donanım listesi yer alıyor.

1732567726776.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Burdan indirdiğin zaman direkt ekran kartın neyse görüyor ve ona göre güncelliyor zaten.
Çözümü görünce ancak hatırlayabildim.
Yeşil sitede görmüştüm. Cevap da marix tarafından verilmişti.
Üstteki mesajım yanlış hatırlama olduğu için bunu da yazma gereği hissettim.

Geçmiş olsun ve gözünüz aydın diyeyim. Nihayet çözüme kavuştunuz. :)