tRFC kıstığımda gerekirse tREFI gevşeteceğim diye düşünüyordum. Siz hangisi daha mantıklı derseniz ona göre davranırım.

tRCDRD 46, tRP 40, tRAS ve tRC 80 bırakıp denersin tRFC 120 ns... tRCD 45 çok sınırda kalır.

tREFI kısmak yerine tRFC 130 ns yapmak daha mantıklı her zaman, 65.535 en önemli parametre denebilir.

tRCDRD 45 bırakıp tRFC yi 130 ns yapmak mantıklı olur mu? Gaming için hangisi daha iyi oluyor genelde?

Gaming'de farkını göremezsin 45 ve 46'nın, ona en son bakman uygun olur tüm işler bitince, muhtemelen de sıcaklık kaynaklı hata verebilir. Silikona bağlı.

tRFC 120 ns nedeniyle hata alırsan bunun sebebi tRCD olmayabilir, 8000+ daha fazla ısınır, +5 koyacak sende kafadan 120 ns ve 65K ile beraber 6400'e göre. 65K tREFI + 130 ns denenebilir en son.

En iyi senaryoda hepsi geçer zaten, test test test o yüzden.

Test ederken kasa yan kapak açıp bak en azından, tolere edebilir... Oyunda bu kadar ısınmaz.

Gaming'de farkını göremezsin 45 ve 46'nın, ona en son bakman uygun olur tüm işler bitince, muhtemelen de sıcaklık kaynaklı hata verebilir. Silikona bağlı.

tRFC 120 ns nedeniyle hata alırsan bunun sebebi tRCD olmayabilir, 8000+ daha fazla ısınır, +5 koyacak sende kafadan 120 ns ve 65K ile beraber 6400'e göre. 65K tREFI + 130 ns denenebilir en son.
Sistem boşa düşünce bellekler 37.5 dereceye kadar geriledi. Testte +22.5 derece ekliyor fana rağmen. Gerçi fandan tam verim alamıyorum konumundan ötürü.

Sistem boşa düşünce bellekler 37.5 dereceye kadar geriledi. Testte +22.5 derece ekliyor fana rağmen. Gerçi fandan tam verim alamıyorum konumundan ötürü.

Testte yan kapak açıp devam edersin, gaming çok önemli değil, TM5 kadar mümkünatı yok ısınamaz...

En iyi senaryoda hepsi geçer zaten, test test test o yüzden.

Test ederken kasa yan kapak açıp bak en azından, tolere edebilir... Oyunda bu kadar ısınmaz.
Oyunda bu kadar ısınmayacağına güvenerek dalıyorum zaten bu kadar derinlere :D

Oyunda bu kadar ısınmayacağına güvenerek dalıyorum zaten bu kadar derinlere :D

Vizyon farkını görüyorsun... Amca dün EXPO açmayın, açacaklar da benim tablodan 6000 CL32 açıp geçsin dedi... Biz de burada 8000 kafa patlatıyoruz uzaktan. :)

Tanıttığı 24 GB Micron modüllerde zaten timing girilemiyor, revizyona ve batch göre ciddi farklar var... Varyasyon mevcut, Hynix gibi genellenemiyor.

Micron timing tablosu diye bir yerde paylaşım göremezsin o yüzden. Samsung B, Hynix M ve A harici tablo yok.