tRFC kıstığımda gerekirse tREFI gevşeteceğim diye düşünüyordum. Siz hangisi daha mantıklı derseniz ona göre davranırım.

tRCDRD 46, tRP 40, tRAS ve tRC 80 bırakıp denersin tRFC 120 ns... tRCD 45 çok sınırda kalır.

tREFI kısmak yerine tRFC 130 ns yapmak daha mantıklı her zaman, 65.535 en önemli parametre denebilir.

tRCDRD 45 bırakıp tRFC'yi 130 ns yapmak mantıklı olur mu? Gaming için hangisi daha iyi oluyor genelde?

Gaming'de farkını göremezsin 45 ve 46'nın, ona en son bakman uygun olur tüm işler bitince, muhtemelen de sıcaklık kaynaklı hata verebilir. Silikona bağlı.

tRFC 120 ns nedeniyle hata alırsan bunun sebebi tRCD olmayabilir, 8000+ daha fazla ısınır, +5 koyacak sende kafadan 120 ns ve 65K ile beraber 6400'e göre. 65K tREFI + 130 ns denenebilir en son.

En iyi senaryoda hepsi geçer zaten, test test test o yüzden.

Test ederken kasa yan kapak açıp bak en azından, tolere edebilir... Oyunda bu kadar ısınmaz.

Gaming'de farkını göremezsin 45 ve 46'nın, ona en son bakman uygun olur tüm işler bitince, muhtemelen de sıcaklık kaynaklı hata verebilir. Silikona bağlı.

tRFC 120 ns nedeniyle hata alırsan bunun sebebi tRCD olmayabilir, 8000+ daha fazla ısınır, +5 koyacak sende kafadan 120 ns ve 65K ile beraber 6400'e göre. 65K tREFI + 130 ns denenebilir en son.
Sistem boşa düşünce bellekler 37.5 dereceye kadar geriledi. Testte +22.5 derece ekliyor fana rağmen. Gerçi fandan tam verim alamıyorum konumundan ötürü.

Sistem boşa düşünce bellekler 37.5 dereceye kadar geriledi. Testte +22.5 derece ekliyor fana rağmen. Gerçi fandan tam verim alamıyorum konumundan ötürü.

Testte yan kapak açıp devam edersin, gaming çok önemli değil, TM5 kadar mümkünatı yok ısınamaz...

En iyi senaryoda hepsi geçer zaten, test test test o yüzden.

Test ederken kasa yan kapak açıp bak en azından, tolere edebilir... Oyunda bu kadar ısınmaz.
Oyunda bu kadar ısınmayacağına güvenerek dalıyorum zaten bu kadar derinlere :D

Oyunda bu kadar ısınmayacağına güvenerek dalıyorum zaten bu kadar derinlere :D

Vizyon farkını görüyorsun... Amca dün EXPO açmayın, açacaklar da benim tablodan 6000 CL32 açıp geçsin dedi... Biz de burada 8000 kafa patlatıyoruz uzaktan. :)

Tanıttığı 24 GB Micron modüllerde zaten timing girilemiyor, revizyona ve batch göre ciddi farklar var... Varyasyon mevcut, Hynix gibi genellenemiyor.

Micron timing tablosu diye bir yerde paylaşım göremezsin o yüzden. Samsung B, Hynix M ve A harici tablo yok.

Bu editörler bu şekilde davrandığı ve cepleri dolduğu sürece ses etmedikleri müddetçe biraz zor kendine gelir... Adam 6000 C24 açıyor, en iyi anakart MSI diye reklam yapıyor... Ben kendisine Nitro modunu ve CL24'ün varlığından bahsedene kadar da ya haberi yoktu ya da denemeye cüreti yoktu. Emin ol ki ben bu denli çıtayı yükseltmeseydim amca halen daha 6000 CL30 takılacaktı şu anda, bundan eminim. Kendisiyle olan yazışmalarım da bunu doğruluyor. İş birliği seçmek yerine kanaldan yasaklaması da kendi karakterini yansıtır ancak...

TR'yi boş verelim, yurt dışında da muhabbet aynı... @Yakuza Tomahawk yerine Carbon'u tercih etti, sebeplerini bir paragrafta anlattı. Aradaki USD farkı nereye gidiyor diyor adam? Segmentasyon farkı da bir yere kadar... Bu yanma vakalarında da sokete ters takılmış bahanesini türetip yırttılar o işten, milyonluk kanalı olan editörler sağ olsun. Ne kadar teklif ettilirse artık, merak konusu...

Ben bizatihi X870 Tomahawk alıp iade etmiş biriyim, yaşadığım sorunların haddi hesabı yoktu, 15 Beta BIOS da cabası... Sonrasında utandıklarından Beta takısını kaldırdılar ama halen daha Beta tüm BIOS'lar bence. Tepki çektiğinden Beta yazamıyor artık firma. :)

DDR5 platformu çok nazlı tuzlu olduğundan dolayı bu nesilde biraz paraya kıyılması gerek.

Kar hırsı arttıkça model eskitme, malzemeden çalma ıvır zıvır vs çok daha agresif yapılıyor o yüzden sınıf olarak ara sınıfları hiç önermiyorum.

Tomahawk mesela ne orta sınıf ne de lüks/premium, aralarda bir yerlerde ama işte onun acısını başka türlü çıkarıyorlar.

Ondan eksilt bundan fazla koy kafası tipi segmentler bizim millete gelmez.

Sonuç olarak MSI'in 8000 açamayan Carbon'undan ziyade ASUS'un 5K'lık kartı 8000 verebiliyor mu? Bence bu önemli... @ShadowLegion'a VRM'leri sevdiremedim... @Yakuza gibi SPS, Dr. MOS arıyor...

Burst 1X deneyebilirsin stabilse... RAM'leri aktif soğutman önemli, dereceler yüksek... VDDIO mevzusu normal, önemsiz.

Bu SPS'lerin olayı işte Mercedes otomobil gibi, arabaya bindiğinde yol sanki altından akıyor, yağ üstünde gidiyorsun hissi ile benzer işte konfor+lüks.

Vizyon farkını görüyorsun... Amca dün EXPO açmayın, açacaklar da benim tablodan 6000 CL32 açıp geçsin dedi... Biz de burada 8000 kafa patlatıyoruz uzaktan. :)

Tanıttığı 24 GB Micron modüllerde zaten timing girilemiyor, revizyona ve batch göre ciddi farklar var... Varyasyon mevcut, Hynix gibi genellenemiyor.

Micron timing tablosu diye bir yerde paylaşım göremezsin o yüzden. Samsung B, Hynix M ve A harici tablo yok.
Max sıcaklık 61. Ortalama sıcaklık test boyu 59-60 seviyelerinde. Ortam sıcaklığı 30 derecenin üzerinde. Klimasız denemek istedim. Bu sonuç mutlu etti. tRP 39.

ZenTimings_Screenshot_29782423.641623.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Max sıcaklık 61. Ortalama sıcaklık test boyu 59-60 seviyelerinde. Ortam sıcaklığı 30 derecenin üzerinde. Klimasız denemek istedim. Bu sonuç mutlu etti. tRP 39.

Eki Görüntüle 274149

Zaten önemli olan oydu, 16 derece 24000 BTU klimayı kökleyip test koymakla değil böyle gerçekçi, ülke şartlarına ayak uyduran sonuçlar gerekiyor ve o sonuçların da ayrıca düzgün çalışıp tatmin etmesi lüzum. :kalemtutanel: