creazy

Başarılı
Merhaba, babama borcunu ödemesi için 30.000 TL vermiştim. Tabii ki toplu vermedim; bir 10 bin, bir 5 bin, vesaire, böyle böyle. Ama sadece 2.700 TL atıp asgarisini ödemiş ve anneme gidip altın almış. 30 binin içinden 2.700'ünü yatırmış bankaya. 43 bin borçtan 41 bin kaldı. Babama arkadaşım verdi o parayı. Dedim, kaç aydır vermedi, güvenip verdim. Benim verdiğimi bilmiyor, arkadaşımın verdiğini sanıyor. Bir de yüzsüz gibi gene iste diyor. Neyse, kuzenime gerçeği söyledim, yani benim verdiğimi söyledim. Bana "iyi yapmışsın" dedi. Bugün bana WhatsApp'tan dediği şey "sen amcadan 30 bini alma, boş ver" dedi. Sizce almamalı mıyım, yoksa alınır mı? Kendisi öyle diyor ama babam ondan da borç istemiş, zırnık vermemiş. Yani anlamadığım, ben neden almayayım ki? Kendisi olsa alır, borç bile vermiyor. Ben ona "sen babamdan 30 bini alma, boş ver" desem hoş olur mu? Sizce ne yapmalıyım? Bu haziran ayında 2 tane kira yatacak, toplam 30.000 TL. Ben babamın telefonundan kiracılara kendi IBAN'ımı attım; "bu ayın kirasını bu IBAN'a atın" dedim. Babamın ağzından yazdım bir de "Temmuz'dan itibaren şahsi IBAN'ıma atmaya devam edebilirsiniz" dedim. Babamın ağzından yani. Mesajları benden sildim, sessize aldım, diğer türlü vereceği yok. İyi yapmış mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında?

O adam sen büyüyene kadar kaç 30.000 harcamıştır acaba. Bence yanlış yapmışsınız. 30.000 lira küçük bir miktar değil, ancak ulaşılması da zor değil. Anne baba gibi kişilerle bu miktarlar için dalavere edilmez, istiyorlarsa verilir. Aranızdaki dinamiği bilmiyorum ama işin sonunda ya soğukluk ya da büyük bir kavga çıkacak gibi duruyor. Hele kiracıya gizli gizli IBAN atma işi hiç yakışık olmamış.

O adam sen büyüyene kadar kaç 30.000 harcamıştır acaba. Bence yanlış yapmışsınız, 30.000 küçük değil ama ulaşılmaz bir para hiç değil. Anne baba gibi kişilerle bu miktarlar için dalavere edilmez, istiyorlarsa verilir. Aranızdaki dinamiği bilmiyorum ama işin sonunda ya soğukluk ya da büyük bir kavga çıkacak gibi duruyor. Hele kiracıya gizli gizli IBAN atma işi hiç yakışık olmamış.
Hocam, şimdi babam abimden bazen habersiz para alıyor. Mesela, 400 TL almıştı; abim sinir oldu, laf etti ve parayı geri aldı. Yani, hocam, kusura bakmayın da bu saçma mantık. Zaten her anne baba için geçerli olan, büyütmek ve bakmak zorunda olmaları. Benim de çocuğum olsa, sonuna kadar harcarım, bakarım, yetiştiririm; olması gereken bu. Ama sırf anne baba diye olmaz. Banka için borç istiyor ve yatırmıyor, ne alaka? Madem banka borç para isterken, neden bankaya atmıyor? Ayrıca benim vermediğimi bile bilmiyor; arkadaşımın verdi sanıyorken yine 2 ay bekletiyor. Yüzsüz gibi, "30 bin daha iste" diyor. Benim sinir olduğum olay bu. Bankaya atsaydı hepsini, bu ay gelecek kira için böyle bir şey yapmazdım. Sorumsuzluk, hocam, bu direkt.

Bu haziran ayında 2 tane kira yatacak, toplam 30.000 TL. Ben babamın telefonundan kiracılara kendi IBAN'ımı attım; "bu ayın kirasını bu IBAN'a atın" dedim. Babamın ağzından yazdım bir de "Temmuz'dan itibaren şahsi IBAN'ıma atmaya devam edebilirsiniz" dedim. Babamın ağzından yani. Mesajları benden sildim, sessize aldım, diğer türlü vereceği yok. İyi yapmış mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında?

Babanızın yaptıklarına bir şey diyemem, lakin sizin bu yaptığınız çok etik dışı olmuş. Haziran ayında yatan kiraları babanız görmediğinde, ilk işi kiracılara sormak olacaktır. Onlar da dekontu atınca büyük bir kargaşa çıkar gibime geliyor. Onu taklit etmeniz, arkasından iş çevirmeniz ve para işi sizi de haksız duruma düşürecektir. Hakkını almak için hukuka aykırı yöntem kullanmışsın.

Son düzenleme:
Babanızın yaptıklarına bir şey diyemem, lakin sizin bu yaptığınız çok etik dışı olmuş. Haziran ayında yatan kiraları babanız görmediğinde, ilk işi kiracılara sormak olacaktır. Onlar da dekontu atınca büyük bir kargaşa çıkar gibime geliyor. Onu taklit etmeniz, arkasından iş çevirmeniz ve para işi sizi de haksız duruma düşürecektir.

Babam zaten diyordu ki, kiralar yatınca arkadaşının hesabına at. Aynı mantığa denk geliyor. Ben niye işimi sağlama almayı tercih ettim? Biriktirdiğim paraydı zaten. 2 ay vermedi, artık bir insanın da sabrı var. Maalesef böyle yapmasam, vermeme imkanı uzardı. Yani kendisi bile öyle dedi. Dediğim gibi, garantiye aldım kendimi, ne olur ne olmaz diye. Olmadı, direkt hesabımdan arkadaşımın hesabına attım. Öyle hallederim olayı. Muhtemelen anlarsa da durumu güzelce açıklarım.

Zaten her anne baba için geçerli olan, büyütmek ve bakmak zorunda olmaları. Benim de çocuğum olsa, sonuna kadar harcarım, bakarım, yetiştiririm; olması gereken bu.

Zorunluluk? Yapılan bir seçimdir bu. Yoksa yetimhaneler istenmeyen çocuklarla dolu. Çocuk sahibi olmaya karar vermiş doğru bir insanın yapması gereken bir fedakarlıktır bu. Bilemedim, bana biraz isyankar genç tribi gibi geldi. Sonuna "doğurmasaydın o zaman" gelse sırıtmayacak gibi hissediyorum.

Para konusuna bakış açımızda anlaşamayacağımızı hissediyorum. Laf salatasına döndürmeye niyetim yok fakat başından beri açık olmayan taraf sizsiniz gibi duruyor. Açık açık "al bu 30.000'i sana veriyorum" deseydiniz muhtemelen farklı bir yola gidilebilirdi. Umarım kafayı duvara vurmadan yaptığınız hareketin ciddiyetini anlayabilirsiniz. İyi sosyaller dilerim.

Zorunluluk? Yapılan bir seçimdir bu. Yoksa yetimhaneler istenmeyen çocuklarla dolu. Çocuk sahibi olmaya karar vermiş doğru bir insanın yapması gereken bir fedakarlıktır bu. Bilemedim, bana biraz isyankar genç tribi gibi geldi. Sonuna "doğurmasaydın o zaman" gelse sırıtmayacak gibi hissediyorum.

Para konusuna bakış açımızda anlaşamayacağımızı hissediyorum. Laf salatasına döndürmeye niyetim yok fakat başından beri açık olmayan taraf sizsiniz gibi duruyor. Açık açık "al bu 30.000'i sana veriyorum" deseydiniz muhtemelen farklı bir yola gidilebilirdi. Umarım kafayı duvara vurmadan yaptığınız hareketin ciddiyetini anlayabilirsiniz. İyi sosyaller dilerim.

Evet, zorunluluk bunun bir seçimle alakası yoktur. Evet, yurtlar istenmeyen çocuklarla dolu. Neden o zaman üretiyorlar? Açıklar mısınız bana bunu? Çocuğunun hayatını karartmaya hakkı var mı? Yurtlara niye veriyor madem bakmayacaksa? Durumu yoksa niye üretiyor? Evet, çocuk sahibi olmaya karar vermiş, büyütmek zorunda, bakmak zorunda. Siz ne dediğinizin farkında mısınız? Çocuk yapacak ama bakmak zorunda değil ve bu bir seçimdir diyorsunuz. Hayır, seçim değildir. Çocuk yaparken insan her şeyi düşünmek zorunda; bakabilir miyim, büyütebilir miyim, ilgilenebilir miyim, güzel bir hayat sunabilir miyim? Hepsini düşünmek zorundalar. Bu bir seçim değildir. Ben çocuk doğurayım ama durumum olmadığı için yurtlara vereyim. 15 dakikalık bir zevk için çocuğumun hayatını karartmaya ne hakkım var? Sakıncalı mısınız hocam? Siz madem bakamıyor, yurtlara veriyor ya da istenmeyen çocuklarla dolu. Üremeyecek, çocuğunun hayatını zindan etmeyecek. Gidecek, prezervatif takacak. Bu kadar basit. Doğru, insanın yaptığı fedakarlık mı? Çocuk yapıp büyütmek için fedakarlık olmuyor, zorunluluk bir şey bu. Ben çocuk doğurayım, bakayım, büyüteyim, fedakar mı olayım? Her anne babanın yapmak zorundadır bunu. Fedakarlıkla alakası bile yok. Saçmalıyorsunuz hocam, gerçekten isyankar genç tripi ile alakası yok. Ben babama borcunu kapatması için verdim, borç kapansın, rahat etsin, sonra öder dedim. Bir şey demedim ama gelip bankaya atmaması, altın alması, başka şeylere harcaması ne yapmamı bekliyorsunuz? Evet, açık olmadım, kendim verdim demedim çünkü ben babamı tanıdığım için öyle bir şey yaptım. Geri vermeyeceğini açıkça biliyordum ki vermeyebilirdi. Sorun etmezdim ki bankaya atsaydı. Atmadığını öğrenince isterim geri. Banka için borç para isteyip atmamak nedir yahu? Ayıptır. Hayır, farklı bir yola gidilmezdi, vermezdi. Tanıdığım için babamı yaptığım hareketin yanlış olduğunu düşünmüyorum ki doğru bir hareket yaptığımı düşünüyorum. Size yanlış gelmiş olabilir, dışarıdan bakılınca muhtemelen öyle geliyordur. Evet, kiracılara babamın ağzından IBAN atmak yanlış olabilir ama garantiye aldım kendimi. Olayı durumu güzelce açıklarım ki normalde paranın peşinde koşmuyorum. Böyle bir şey yaptığı için sinir oldum, o yüzden geri almak istiyorum. Ve tekrardan söylüyorum, ben babamı düşündüğüm için verdim, borcu bitsin, rahatlasın diye ama bunu yapmadı. O yüzden de kırıcı bir olaydı.

Evet, kiracılara babamın ağzından IBAN atmak yanlış olabilir ama garantiye aldım kendimi. Olayı durumu güzelce açıklarım ki normalde paranın peşinde koşmuyorum. Böyle bir şey yaptığı için sinir oldum, o yüzden geri almak istiyorum. Ve tekrardan söylüyorum, ben babamı düşündüğüm için verdim, borcu bitsin, rahatlasın diye ama bunu yapmadı. O yüzden de kırıcı bir olaydı.

Diğer yazdıklarınız hakkında yorum yapamam, fakat başından beri yanlış olan bu yaptığınız. Dolandırıcılık sınıfına girebilir. Babanızın telefonunu izinsiz kullanarak, babanızın ağzıyla kiracıları ikna etmişsiniz. Bence dolandırıcılık sayılır. Babanızın ters bir anında durum aniden değişebilir, çünkü artık suçlu siz sayılırsınız.