Babam bana çok baskı uyguluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

4828

Becerikli
Annem ile babam ayrı babama 2 günde bir gidiyorum. Babamda kalacağım zaman babam beni akşam 20:30'da yatırıyor. 14 yaşındayım ve yaşıtlarımın hepsi daha geç yatıyor. Ve yatmadan önce telefonumu alıyor 15 dakikada bir kontrol ediyor bu durumdan çok sıkıldım, gün geçmek bilmiyor. Bir tek annemde kaldığımda rahatça oturabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babanın yaptığını ben 22 yaşımda yapıyorum kendime :rofl:

Yatmadan önce yapay ışıklara maruz kalmak uyku kalitesini düşürür. Erken yatıp erken kalkmak da iyidir. Baban senin iyiliğini düşünüyor. Geç uyumak havalı bir şey değil. Bakma şimdi bu saatte cevap yazdığıma, sabaha iş yetişmesi lazım. Normalde 11 olmadan bir taraflarımdan gaz çıkara çıkara uyumaya çalışıyorum.

Ama evet, 8.30 çok erken. Sana 8-9 saat uyku yeterli. Fazlası da azı da kötü etkiler. Babana açıkla durumu, orta yolu bulun, annende de aynı saatte yat. Saat 10-11 ideal.

Sürekli denedim hocam babam 20:30'da yatmak sağlıklıdır diyerek sürekli beni o saatte yatırıyor. 6 yaşındaki kardeşim daha geç yatıyor benden.
Sağlık kısmına bakıyorsak 22.45'te yatmak yeter 23.00-02.00 ' da uyuyor olmak vücut için güzel ve faydalı bir eylem sizinki çok gereksiz bir eylem. Bunu bu şekilde açıklayabilirsiniz. En Verimli ve Sağlıklı Uyku Saatleri Nedir? Ben bilimin dediğini aktarıyorum dediğimi yapın yaptığımı yapmayın saat olmuş gece 2 :D
1710456227148.webp

7 yaşında da değilsin ki, 22.00-23.00 yatış saatin olsa neyse de sabahın 4'ünde kalkmıyorsan 20.30 abartı. Sağlıklı olduğunu da hiç sanmıyorum, sabah 8'de uyandığını varsayarsak asıl 12 saat uyumak zararlı, zombi gibi gezersin. 8 saat ideal.
Telefonunu alıp kontrol edecek kadar da sınırlarına saygı duymuyorsa konuşup durumunu açıklaman gerek.
İyiliğini istiyor olabilir ancak 12 yaşında olsan da kişisel alanın olmalı. Ki 14 yaşında ergenliğe girmiş birisinin sınırına karışılmasını, her gidişinde telefonun kurcalanmasını doğru bulmadım.
Kusura bakma gerçekçi bir yorum atıyorum ancak böyle giderse 20'ne gelsen de pek bir şey değişmez, o zaman da okuyacaksan okula şehir dışına falan yollamaz herhalde, bilemedim.

Son düzenleme:
Kanun gereği annenin seni babana göndermeme şansı pek yok ama senin kendi isteğinle babana gitmemeyi tercih etme hakkın var. Annene söyle, seni dinlemiyorsa onu dinleme ihtimali daha yüksek.

Son düzenleme:
Annem ile babam ayrı babama 2 günde bir gidiyorum. Babamda kalacağım zaman babam beni akşam 20:30'da yatırıyor. 14 yaşındayım ve yaşıtlarımın hepsi daha geç yatıyor. Ve yatmadan önce telefonumu alıyor 15 dakikada bir kontrol ediyor bu durumdan çok sıkıldım, gün geçmek bilmiyor. Bir tek annemde kaldığımda rahatça oturabiliyorum.

Babanda kalmayabiliyorsan kalma. Yanii istediğin bu ise.

Kibarca durumu açıklamayı deneyebilirsin.

Bu şekil davranan birinin kibarlıktan anlayacağını sanmam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt