Babam ehliyetim olmasına rağmen tecrüben yok diyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    yok
Ehliyet almak bir şeyi ifade etmiyor. Yıllardır araba sürmemiştim hiçbir birikimim de yoktu, direksiyon dersine 2. defa da alıştım direk. Sınavı da tekte geçmiştim. Ama trafiğe çıkınca iş çok değişiyor. Benim de alışmam bir süre sürdü. Alışana kadar bende tek başıma sürmüyordum.

Alışmanız için sürmeniz lazım ama İstanbul gibi bir yerde acemiyseniz tek başınıza sürmek pek mantıklı değil. Babanız izin vermiyorsa yanlış bir şeyler yapıyor olabilirsiniz. Belki siz sürerken fark etmiyorsunuz ama yan koltukta oturunca daha rahat anlaşılıyor.

Bir daha okur musun mesajı mı? Ben sürmeden tecrübe kazansın mı diyorum? 10.000 km demişim. 10.000 km yürümeyecek herhalde, araba sürecek. Ama en az 10.000 km mesafe katedene kadar yanında birisiyle sürmeli.

Konu sahibi tecrübe kazanmak için tek başına sürmem gerekli değil mi diye sormuş.
Sürmeden derken tek başına sürmeden demek istedim.

Konu sahibi tecrübe kazanmak için tek başına sürmem gerekli değil mi diye sormuş.
Hayır, değil işte. Hele ki İstanbul gibi bir ortamda hiç değil. Her sürüşünde ilk defa karşılaştığı bir sürü olayla karşılaşacak. Bunlarla nasıl başa çıkacağını ancak yanında daha tecrübeli birisi varken öğrenebilir.

Kendime göre cevap vermiş gibi oldum fakat,
Trafikte sadece yol vermesi için selektör attığın araba bıçak çekince anlıyorsun.
Yanında biri varkenki gibi olmuyor.

Sürüş konusu evet tecrübe veya kafa yapısı.

Aslında tamamen kişiden kişiye göre değişiyor bu soruyu soran biri bence de Trafikte kendi başına çıkmamalı.

Kişiden kişiye değişir, 3 ay önce aldım ehliyeti her gün araç kullanıyorum ve İstanbul'da çoğu yere gittim. Ayrıca kullandığım araçta manuel hani. Trafiğe odaklandıktan, aracın kontrollerine hakim olduktan sonra hiçbir engel yok.

Tamam en iyi şoför sensin. 14 yıldır bilfiil araba kullanıyorum. Sürüş eğitimlerim var. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde Porsche, Subaru ve UTV kaydırdım. Bir senede 23 şehri arabayla gezdim. 2 senelik Off Road tecrübem var. L200, Hilux, Raptor dahil büyük araçlarda dahi deneyimim var. Bir şey bilmiyoruz biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…