Baba düzgün bir baba olsa o konu hakkında oğlunu destekler, elinden geldiğince araba sürme konusunda kendisini geliştirmek adına yardım eder, özgüven sağlar. Adam zaten 1 seneden fazla süredir araba kullanıyormuş. Buna rağmen babası hala güvenmiyor ise bir sıkıntı var demektir.Türk aile yapısı ile ne alakası var? Bu araçlara ulaşmak kolay bir şey mi? Ehliyet sürmüyor arabayı.
Detaylar
Kim cevapladı?Bir şey bilmemekle alakası yok adam günde 30 km araba sürse 1 senede anca 10k yapar. Trafiğe alışması 1 sene sürecekse sürmesin araba zaten.Tamam en iyi şoför sensin. 14 yıldır bilfiil araba kullanıyorum. Sürüş eğitimlerine katıldım. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde Porsche ve UTV kaydırdım. 2 senelik Off Road tecrübem var. Bir şey bilmiyoruz biz.
Endişe duyuyor eyvallah ama bu çocuk sonuçta ömür boyu araç kullanmayacak mı? Babası çok saçma düşünüyor.Türk aile yapısındaki baba figüründen çok fazla bir şey beklememek lazım. Tamam diyip geçin. Direkt Türk aile yapısından bir şey beklememek lazım.
Elma ısıran
Üstün
Evet, sürecekse sürecek. 1 sene ise 1 sene. Mesafe yapmadan tecrübe kazanılmaz. Süre değil, mesafe önemli. Her sürüşünde farklı bir sürü olayla, durumla karşılaşacak ve hepsiyle ilk defa. Yanında mutlaka ama mutlaka daha deneyimli birisi olmalı. Bu babası veya daha deneyimli bir arkadaşı da olabilir. Ama yalnız başına İstanbul tehlikeli. Araba kullanmayı çocuk oyuncağı sanmayın. Trafik ortamı öyle güvenli ortamda direksiyon dersleriyle ehliyet almaya benzemez. Her şeyi geçtim öfke kontrolünü sağlamak için bile deneyime ihtiyacı var. Hiç yalnız başına araba kullanmasın demiyorum, elbette kullanmalı bu da özgüven sağlar ancak güvenli mesafelere gitmeli sadece tek başına.Bir şey bilmemekle alakası yok adam günde 30 km araba sürse 1 senede anca 10k yapar. Trafiğe alışması 1 sene sürecekse sürmesin araba zaten.
Ya arkadaş mesafeyle ne alakası var? 10 km yokuşlu ve trafik olan bir yolda mı daha çok tecrübe edinirsin 30 km düz boş yolda mı? Vallahi anlamıyorum sizi. Devam edin böyle.Evet, sürecekse sürecek. 1 sene ise 1 sene. Mesafe yapmadan tecrübe kazanılmaz. Süre değil, mesafe önemli. Her sürüşünde farklı bir sürü olayla, durumla karşılaşacak ve hepsiyle ilk defa. Yanında mutlaka ama mutlaka daha deneyimli birisi olmalı. Bu babası veya daha deneyimli bir arkadaşı da olabilir. Ama yalnız başına İstanbul tehlikeli. Araba kullanmayı çocuk oyuncağı sanmayın. Trafik ortamı öyle güvenli ortamda direksiyon dersleriyle ehliyet almaya benzemez. Her şeyi geçtim öfke kontrolünü sağlamak için bile deneyime ihtiyacı var. Hiç yalnız başına araba kullanmasın demiyorum, elbette kullanmalı bu da özgüven sağlar ancak güvenli mesafelere gitmeli sadece tek başına.
Elma ısıran
Üstün
İşte 10.000 km içinde her türlü yolu da, yol vereni de vermeyeni de, yokuşu da, öfkeyi de, trafiği de deneyimlemiş olacak. Mesafeyle alakası olmaz olur mu? Asıl ben sizin kafayı anlamıyorum. Sudan çıkmış balık gibi her ehliyet alan trafiğe çıksın o zaman.Ya arkadaş mesafeyle ne alakası var? 10 km yokuşlu ve trafik olan bir yolda mı daha çok tecrübe edinirsin 30 km düz boş yolda mı? Vallahi anlamıyorum sizi. Devam edin böyle.
Son düzenleyen: Moderatör:
Trafiğe çıkmadan nasıl öğrenecek? Donmuş Çıldır Gölü üzerinde Porsche kaydırarak mı?İşte 10.000 km içinde her türlü yolu da, yol vereni de vermeyeni de, yokuşu da, öfkeyi de, trafiği de deneyimlemiş olacak. Mesafeyle alakası olmaz olur mu? Asıl ben sizin kafayı anlamıyorum. Sudan çıkmış balık gibi her ehliyet alan trafiğe çıksın o zaman.
Forumun yaş ortalama taş çatlasa 15-16, yorumlara bakınca herkes sürüş eğitmeni. Ya bir önce kendinize çeki düzen verin
Sürmeden tecrübe kazanamaz. Şurada ehliyeti olan 3-5 kişi anca 
Sürmek dışında çözüm yok. Arabayı almak için babanızı ikna etmeniz lazım. Çalışıyorsanız arabayı yıkatın, depoyu bir seviyeye kadar dolu tutun. İster istemez hoşuna gidip anahatarı verir hale gelir. Güvenini sarsmamak için yoğunluğun daha az olduğu ögle saatlerini tercih edin. Sabah 7-9 akşam da 5-8 arası trafiğe çıkmayın. Bir zaman sonra otomatik o dilime de kayıyorsunuz.
@yweld hocam kusura bakmayın ama sağlam güldüm. Donmuş gölde
Sürmeden tecrübe kazanamaz. Şurada ehliyeti olan 3-5 kişi anca Sürmek dışında çözüm yok. Arabayı almak için babanızı ikna etmeniz lazım. Çalışıyorsanız arabayı yıkatın, depoyu bir seviyeye kadar dolu tutun. İster istemez hoşuna gidip anahatarı verir hale gelir. Güvenini sarsmamak için yoğunluğun daha az olduğu ögle saatlerini tercih edin. Sabah 7-9 akşam da 5-8 arası trafiğe çıkmayın. Bir zaman sonra otomatik o dilime de kayıyorsunuz.
@yweld hocam kusura bakmayın ama sağlam güldüm. Donmuş gölde

Elma ısıran
Üstün
Canım kardeşim. O güzel beynini buraya odakla da ne yazdığımı bir oku önce konunun başından beri.Trafiğe çıkmadan nasıl öğrenecek? Donmuş Çıldır Gölü üzerinde Porsche kaydırarak mı?
Hadi senin için tekrar yazayım.
Trafiğe çıkacak elbette ancak belli bir mesafe katedene kadar yanında daha deneyimli biriyle çıkmalı diyorum bunu anlamakta gerçekten bu kadar zorlanıyor musunuz?