Merhaba, veterinere götür diyebilirsiniz haklı olarak; fakat yaşadığım yerdeki neredeyse tüm veterinerleri aradım, hiçbiri kanatlı hayvan bakmadığını söyledi. Geçenlerde konu açmıştım ördek ile alakalı, bacağı incinmişti. O konudan sonra bir nebze düzeldi, yürümeye başlıyordu yavaş yavaş. Bugün niyeyse bir bacağını basamıyor. Oturuyor sadece, düzeltmek istiyorum, çok üzücü yavru ördek bir de. Veterinere de götüremiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim? Evde ne kadar iyileştirilebilir?
Detaylar
Kim cevapladı?SF26 110
Bilgin
Çevrenizde hiç çiftlik vs. yok mu? Varsa oradakilere gösterin, onlar daha sağlıklı yorumlar.Merhaba, veterinere götür diyebilirsiniz haklı olarak; fakat yaşadığım yerdeki neredeyse tüm veterinerleri aradım, hiçbiri kanatlı hayvan bakmadığını söyledi. Geçenlerde konu açmıştım ördek ile alakalı, bacağı incinmişti. O konudan sonra bir nebze düzeldi, yürümeye başlıyordu yavaş yavaş. Bugün niyeyse bir bacağını basamıyor. Oturuyor sadece, düzeltmek istiyorum, çok üzücü yavru ördek bir de. Veterinere de götüremiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim? Evde ne kadar iyileştirilebilir?
- Makaleler
- 10
Öncelikle fotoğrafını atar mısın? Mümkünse 2 bacak da görünsün. Bacağı nasıl tutuyor, ne şekilde tutuyor ve ne şekilde oturuyor hepsini görelim.
Öncelikle fotoğrafını atar mısın? Mümkünse 2 bacak da görünsün. Bacağı nasıl tutuyor, ne şekilde tutuyor ve ne şekilde oturuyor hepsini görelim.
Bu şekilde ayağı havada kalıyor.
- Makaleler
- 10
Belirgin bir açık yara veya ciddi deformasyon görünmüyor. Ancak şimdilik hareketini kısıtlayın. Genişçe bir kutu veya plastik kabın zeminine kaymayan, yumuşak bir havlu/kağıt havlu serip bir süre ayrı tutabilirsiniz. Yem ve suyu da yakınına koyun.
Basamadığı bacağı zorlamadan kontrol edin. Bacağı çok hafif hareket ettirdiğinizde belirgin şekilde ötüyor veya kaçmaya çalışıyor mu? Eklemde şişlik, sıcaklık artışı ya da ayağın altında yara/siyah nokta var mı? Mümkünse bunların da fotoğrafını paylaşın.
Kızarıklık, özellikle yangılama (böyle hafif turuncumsu ama pembe kırmızı bir renk) var mı bir kontrol edin.
Belirgin bir açık yara veya ciddi deformasyon görünmüyor. Ancak şimdilik hareketini kısıtlayın. Genişçe bir kutu veya plastik kabın zeminine kaymayan, yumuşak bir havlu/kağıt havlu serip bir süre ayrı tutabilirsiniz. Yem ve suyu da yakınına koyun.
Basamadığı bacağı zorlamadan kontrol edin. Bacağı çok hafif hareket ettirdiğinizde belirgin şekilde ötüyor veya kaçmaya çalışıyor mu? Eklemde şişlik, sıcaklık artışı ya da ayağın altında yara/siyah nokta var mı? Mümkünse bunların da fotoğrafını paylaşın.
Kızarıklık, özellikle yangılama (böyle hafif turuncumsu ama pembe kırmızı bir renk) var mı bir kontrol edin.
Zarar vermemeye çalışarak detaylı fotoğrafını çektim, sabitledim yerini de iyice, çok fazla hareket etmesin diye. Hareket ederken sağ tarafını kullanıyor, ittiriyor kendini, küçük küçük yer değişiyor öyle, solunu kullanmıyor.
Sol - basamadığı;
Sağ;
- Makaleler
- 4
Benim bir sefer tavuğumun ayağı kırıldı. Bildiğin bacak böyle kırıldı. Herkes kes onu asla iyileşmez falan dediler. Ben ona özel bir yer yaptım meyve kasasına saman doldurum kalkmadan ulaşacağı şekilde de yemini suyunu koydum ayağına da kırıldığı yerden turnike yaptım. Yani kalın bir çubuk parçasını 1-2 yerden bez parçası ile ayağına bağladım ki ayağını hiç hareket ettiremesin. Kendisi de hiç yerinden kalkmadı zaten sanki anlamış gibi. 1-2 hafta içinde ayağa kalktı bir baktım kırıldığı yerde kocaman şişlik var ama yürüyor keyfi yerinde. O tavukla acayip arkadaş olduk sonraları avucumdan yerdi yemini.
Seneler sonra benim de bacağım motor kazasında kırıldı, iyileşme sonrası aynı şişlik benim bacakta da var. Demek ki normal bir şeymiş
Diyeceğim o ki turnike yapabilirsin ya da konforlu bir ortam yarat çok hareket edemesin Meyve kasalarını altlı üstlü yapıp yem su verip kafese çevirebilirsin.
Seneler sonra benim de bacağım motor kazasında kırıldı, iyileşme sonrası aynı şişlik benim bacakta da var. Demek ki normal bir şeymiş
Diyeceğim o ki turnike yapabilirsin ya da konforlu bir ortam yarat çok hareket edemesin Meyve kasalarını altlı üstlü yapıp yem su verip kafese çevirebilirsin.
Benim bir sefer tavuğumun ayağı kırıldı. Bildiğin bacak böyle kırıldı. Herkes kes onu asla iyileşmez falan dediler. Ben ona özel bir yer yaptım meyve kasasına saman doldurum kalkmadan ulaşacağı şekilde de yemini suyunu koydum ayağına da kırıldığı yerden turnike yaptım. Yani kalın bir çubuk parçasını 1-2 yerden bez parçası ile ayağına bağladım ki ayağını hiç hareket ettiremesin. Kendisi de hiç yerinden kalkmadı zaten sanki anlamış gibi. 1-2 hafta içinde ayağa kalktı bir baktım kırıldığı yerde kocaman şişlik var ama yürüyor keyfi yerinde. O tavukla acayip arkadaş olduk sonraları avucumdan yerdi yemini.
Diyeceğim o ki turnike yapabilirsin ya da konforlu bir ortam yarat çok hareket edemesin meyve kasalarını altlı üstlü yapıp yem su verip kafese çevirebilirsin.
Hocam, turnike uygulamak aklıma geldi aslında nasıl yapsam bilemedim, çok narin duruyor bacağı. Yerini sabitledim gibi ama hareket etmesin diye.
Hayvan normalde büyük taşıma çantasının içinde takılıyor. Oraya koyuyoruz. Gün içinde de balkona koymak için geniş bir sepetin içerisine koyuyoruz, altına bez gibi bir şey koyup. Yemi suyu orada. Bulgur veriyorum, bazen çok yemiyor; yumurta falan veriyoruz, yiyor onu. Kendi yemini bulamadım maalesef. Birkaç hafta oluyor bizde, ne versek bilemedik, tam hakim değiliz hayvana.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 10
@ahmetdgxv, yemesinde bir eksiklik veya problem var mı? Dokununca ya da böyle hafif bastırınca ötüyor mu? İnleme gibi.
Kırık yok gibi. Ayağa dışarıdan bakınca, @GIRD4P'nin dediği gibi, kırık veya çatlak durumlarında bariz morarma ya da renk değişimi olabilir. Ancak bu çocukta öyle bir durum yok gibi.
Turnike yapma şimdilik. Eğer doku zedelenmesi varsa ve turnikeyi o bölgede sert bağlarsan ya da fazla baskı uygularsan zarar görebilir.Hocam, turnike uygulamak aklıma geldi aslında nasıl yapsam bilemedim, çok narin duruyor bacağı. Yerini sabitledim gibi ama hareket etmesin diye.
Kırık yok gibi. Ayağa dışarıdan bakınca, @GIRD4P'nin dediği gibi, kırık veya çatlak durumlarında bariz morarma ya da renk değişimi olabilir. Ancak bu çocukta öyle bir durum yok gibi.
- Makaleler
- 4
Eğer görünürde bacağı kırık sallanmıyorsa turnikeye gerek yok. Yine de çok sıkmadan bezle sarabilirsin.Hocam, turnike uygulamak aklıma geldi aslında nasıl yapsam bilemedim, çok narin duruyor bacağı. Yerini sabitledim gibi ama hareket etmesin diye.
Hayvan normalde büyük taşıma çantasının içinde takılıyor. Oraya koyuyoruz. Gün içinde de balkona koymak için geniş bir sepetin içerisine koyuyoruz, yere bez gibi bir şey koyup. Yemi suyu orada. Bulgur veriyorum, çok yemiyor; yumurta falan veriyoruz, yiyor onu. Kendi yemini bulamadım maalesef. Birkaç hafta oluyor bizde, ne versek bilemedik, tam hakim değiliz hayvana.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Motorine 6,62 TL zam geldi, litre fiyatı 100 TL'ye yaklaştı
- Caner Uncu
-
-
-
-