ahmetdgxv

Uzman
Merhaba, veterinere götür diyebilirsiniz haklı olarak; fakat yaşadığım yerdeki neredeyse tüm veterinerleri aradım, hiçbiri kanatlı hayvan bakmadığını söyledi. Geçenlerde konu açmıştım ördek ile alakalı, bacağı incinmişti. O konudan sonra bir nebze düzeldi, yürümeye başlıyordu yavaş yavaş. Bugün niyeyse bir bacağını basamıyor. Oturuyor sadece, düzeltmek istiyorum, çok üzücü yavru ördek bir de. Veterinere de götüremiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim? Evde ne kadar iyileştirilebilir?

Merhaba, veterinere götür diyebilirsiniz haklı olarak; fakat yaşadığım yerdeki neredeyse tüm veterinerleri aradım, hiçbiri kanatlı hayvan bakmadığını söyledi. Geçenlerde konu açmıştım ördek ile alakalı, bacağı incinmişti. O konudan sonra bir nebze düzeldi, yürümeye başlıyordu yavaş yavaş. Bugün niyeyse bir bacağını basamıyor. Oturuyor sadece, düzeltmek istiyorum, çok üzücü yavru ördek bir de. Veterinere de götüremiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim? Evde ne kadar iyileştirilebilir?
Çevrenizde hiç çiftlik vs. yok mu? Varsa oradakilere gösterin, onlar daha sağlıklı yorumlar.

Öncelikle fotoğrafını atar mısın? Mümkünse 2 bacak da görünsün. Bacağı nasıl tutuyor, ne şekilde tutuyor ve ne şekilde oturuyor hepsini görelim.

Bu şekilde ayağı havada kalıyor.

WhatsApp Image 2026-09-14 at 16.07.57.webp

Belirgin bir açık yara veya ciddi deformasyon görünmüyor. Ancak şimdilik hareketini kısıtlayın. Genişçe bir kutu veya plastik kabın zeminine kaymayan, yumuşak bir havlu/kağıt havlu serip bir süre ayrı tutabilirsiniz. Yem ve suyu da yakınına koyun.

Basamadığı bacağı zorlamadan kontrol edin. Bacağı çok hafif hareket ettirdiğinizde belirgin şekilde ötüyor veya kaçmaya çalışıyor mu? Eklemde şişlik, sıcaklık artışı ya da ayağın altında yara/siyah nokta var mı? Mümkünse bunların da fotoğrafını paylaşın.

Kızarıklık, özellikle yangılama (böyle hafif turuncumsu ama pembe kırmızı bir renk) var mı bir kontrol edin.