Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Herath

Çalışkan
MSI GE76 Raider 12UGS 025TR modelini kullanıyorum. Isınma şikayetinden dolayı bilgisayarı Malatya'da bir tamirciye götürdüm. Fanları temizleyip termal macunu işlemci ve ekran kartına sürüp kapattı. Ben de bir süreliğine oyun açıp test ettim. Herhangi bir sorun yoktu ve işlemcinin sıcaklık değeri düşmüştü. Eve geldim LoL'de 2. eli atarken laptop sanki elektrik gitmiş gibi aniden kapandı. Yeniden açıp kullanmaya devam ettim. Bu sefer sistem boştayken kendiliğinden kapandı. Başka bir oyunda test edeyim deyip Cyberpunk'ı indirirken de 2 kere kapandı. Sorun neden olabilir? Adam "kardeşim PC'nin kapanmasına sebep olacak hiçbir şey yapmadık. Sorun adaptör/bataryadan olabilir" diyor. Yarın laptopu tekrardan götüreceğim ama ne yapmam lazım bilmiyorum.

Çözüm
Güncelleme geçip konuyu kapatayım.
ServisPoint'e laptopu teslim edip sonraki gün tekrardan aldım. Heatsink değişti. Laptop artık kapanmıyor. İlk günkü gibi çalışıyor şu an.
Maalesef. Ayrıyeten depremden sonra maddi açıdan çok zorluk çekmeye başladım. Hata vs. yapar daha pahalıya patlarsa PC çöp olabilir.
Çok geçmiş olsun. O zaman aynı bilgisayarcı tekrar bakım yapsın. Hatta macunu siz alın, bilgisayarcı onu sürsün. Macun olarakta bunu kullanın alacaksanız, pump out gibi bir derdiniz olmaz:

Rica ederim, yardım lazım olursa yine etiketlersiniz. Macuna dikkat edin.

Adama götürmeden önce OCCT ile tekrardan işlemci testi yaptım. 9-10 dakika kapanmadı. İşlemci maksimum gördüğüm kadarıyla 95 dereceyi gördü. Watt değerleri düşmedi. MHz 2800-3200 arası çalıştı. Daha sonrasında Cyberpunk'ı açıp test uyguladım. FPS düşmesi veya kapanma olayı olmadı. Birazdan yola çıkacağım inşallah sorunu bulurlar. Çok saçma sapan bir olay oldu bu da. Orada belki kapanmaz diye video çekeyim dedim evde kapanmadı :D işlemci şu an boşta 60-50 derece arasında takılıyor. Fanlar 2200-3000 RPM'de çalışıyor. Bu arada testi yaparken cooler Boost özelliğini açmadım.

VRM, VRAM ısınmasından dolayı olabilir mi? Padler dikkatimi çekti.

Dosya Ekleri

• 20260209_123403.webp
    20260209_123403.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
VRAM ve indüktöre termal macun sürülmez. Oralara termal pad koyulmalı. İşlemci ve ekran kartının macunu da kaliteli bir macunla değiştirilmeli.

Hocam eminim VRAM ve VRM ısınmasından oluyor. Bakır borular çıkarılıp makine temizlendikten sonra sıcaklık değerleri düştü fakat bu sefer de bu parçalar ısındığı için PC kendini kapatıyor. Ne dediysem adam sorumluluk kabul etmedi onunla alakası yok dedi. Bataryadan dolayı kapanmalar oluyor deyip servise yönlendirdi.

Hocam eminim VRAM ve VRM ısınmasından oluyor. Bakır borular çıkarılıp makine temizlendikten sonra sıcaklık değerleri düştü fakat bu sefer de bu parçalar ısındığı için PC kendini kapatıyor. Ne dediysem adam sorumluluk kabul etmedi onunla alakası yok dedi. Bataryadan dolayı kapanmalar oluyor deyip servise yönlendirdi.

Söylediğim gibi mahalle bilgisayarcısı ya da "ömür boyu ücretsiz bakım" safsatalarına güvenmeyin. Yaptıkları iş bu kadar. Termal pad işini halletmeniz lazım. Sizin yerinizde olsam ben yaparım. İşlemci şu an boşta ve yükte kaç derece?

Söylediğim gibi mahalle bilgisayarcısı ya da "ömür boyu ücretsiz bakım" safsatalarına güvenmeyin. Yaptıkları iş bu kadar. Termal pad işini halletmeniz lazım. Sizin yerinizde olsam ben yaparım. İşlemci şu an boşta ve yükte kaç derece?

Wallpaper Engine Discord VPN açık bu şekilde sistem değerleri.

Dosya Ekleri

• 41a0e36d-2300-4560-bd19-da00b86ef93e.webp
    41a0e36d-2300-4560-bd19-da00b86ef93e.webp
    585,3 KB · Görüntüleme: 45
Güncelleme geçip konuyu kapatayım.
ServisPoint'e laptopu teslim edip sonraki gün tekrardan aldım. Heatsink değişti. Laptop artık kapanmıyor. İlk günkü gibi çalışıyor şu an.

Çözüm