Dünyanın en iyi oyunu diye bir şeyin olmadığını düşünen bana bile "bu en iyisi" dedirtebilmiş bir yapım Baldur's Gate 3. Oyun tanımının tam karşılığı.

Larian daha iyisini yapana kadar en iyisi.

Mağazaları boşaltma taktiği ise basit. Mağaza sahibinin kafasına bir fireball atıyorsun olay çözülüyor.
Öyle itemlerin çoğu gidiyor. 100 tane varsa max 7-8 tanesini öyle alırsın + her uzun dinlenme sonrası gelecek olan yeni itemleri + sonraki actlerde eğer o tüccar geliyorsa kritik itemleri kaçırırsın. Tüccarın görevini söylemiyorum bile misal oyunda Dammon adında Tiefling demirci var onu öldürürsen oyunu boşa oynamış olursun bazı NPC'ler kritik rollerde oluyor içlerinde tüccarlar da var.

Dünyanın en iyi oyunu diye bir şeyin olmadığını düşünen bana bile "bu en iyisi" dedirtebilmiş bir yapım Baldur's Gate 3. Oyun tanımının tam karşılığı.

Larian daha iyisini yapana kadar en iyisi.

Oyunu bitirebildiniz mi hocam?

Benlik değil, millet de çok abarttı ben iyice soğudum oyundan, max 15 saat oynadım saldım. 9 yıl önce yine BG3'ten aşağı kalır yanı olmayan Divinity Original Sin 2 vardı, o zaman neredeydi millet bilemiyorum.

Kombatı çok saçma, o kadar dolu bir oyun yapıyorsun ama Skyrim, Elden Ring gibi pata küte veya gizli fark etmez, kontrolleri kullanıcıya vermiyorsun da, satranç gibi yapıyorsun. Önce sen vur sonra ben vurayım diye mekanik mi olur, hiç gerçekçi değil.

BG3'ten aşağı kalır yanı olmayan Divinity Original Sin 2 vardı
O oyunu oynamadım ama biliyorum BG3'e yaklaşamaz. Ona bakılırsa o türde bir çok oyun var hatta Diablo 4 bile konuşulmuyor BG3'ün yanında mevzu olayı biraz daha cilalı hale getirmek. Firma önceki hatalardan ve cansızlıktan ders çıkarıp ortaya her anlamda kusursuz bir dünya sunuyor. Karakter arası diyaloglar, sahne geçişleri ve sanatsal yapı hepsini muhteşem bir hikayede birleştirip oyuncuya sunuluyor. Örneği şu şekilde verebiliriz Dark Souls 3 sonrasında tüm eksiklikler tamamlanıp Elden Ring'in çıkması gibi.

kontrolleri kullanıcıya vermiyorsun da, satranç gibi yapıyorsun.
Buradan bu tür oyunların oyuncusu olmadığınız anlaşılıyor yapacak bir şey yok. Oyun kendisini sevmediğiniz halde 15 saat oynatmış.

Oynayan var mı sizce nasıl bir oyun? Sıra tabanlı kombattan nefret eden biri olarak kafamı şuan bu oyundan kaldıramıyorum.

SKYRIM ve RE fanı olarak, Witcher3, AC serisi, COD serisi, Dying Light, Long Dark, TLOU, Gow serisi vs. hepsini seven biri olarak tüm bu saydıklarıma açık ara fark atan bir oyun oldu benim için. Hikayesi SKYRIM'i bile geride bırakıyor. Hem konuşalım hem de eğer oynayan varsa oyunu daha eğlenceli hale getirmek için fikir alışverişi yapalım istedim :)

Dünyanın en iyi oyunu.

İsinamadim gibi türe de yabancıyım rehber önerisi olan var mı?
Düşünüyorum aslında bir yerde dev rehber paylaşmayı ama burada mı paylaşayım başka yerde mi ona karar veremedim.
Sen oyunun hangi aşamasındasın? Tam olarak zorlandığın kısım nedir? En azından kısa da olsa yardımcı olmaya çalışayım.

Vallahi aklımı aldı. 400 günlük Long Dark kaydıma girmiyorum diğer oyunlar da çürüyor şuan ne biçim bir şey yapmışlar hayret edilecek bir şey. Tüm diyalogları göreyim diye bir konuşmada yarım saatim gidiyor F5 ile f8 tuşlarım kırılacak yakında.

Düşünüyorum aslında bir yerde dev rehber paylaşmayı ama burada mı paylaşayım başka yerde mi ona karar veremedim.
Sen oyunun hangi aşamasındasın? Tam olarak zorlandığın kısım nedir? En azından kısa da olsa yardımcı olmaya çalışayım.

Vallahi aklımı aldı. 400 günlük Long Dark kaydıma girmiyorum diğer oyunlar da çürüyor şuan ne biçim bir şey yapmışlar hayret edilecek bir şey. Tüm diyalogları göreyim diye bir konuşmada yarım saatim gidiyor F5 ile f8 tuşlarım kırılacak yakında.
Genel bir ne yaptığımı bilmeme hissi var ana görevi mi yapıyorum doğru yere mi gidiyorum.Karakterlerin inventorylerinin kurcaladım biraz ondakini diğerine taktım.Bu sefer de bazı saldırıları yapamıyorum mesela.Oyunu 19 saat oynamışım.Karakterin biri diğerini öldürdü benim hatam mı yoksa senaryo mu böyle falan baya detay var oyunda anlamadığım.

@vada Dostum 18 saatte çözebilmen lazımdı J tuşunda görevler ve nerede oldukları haritada gözüküyor zaten. Bence ilk oynayısında sıfırdan karakter açacaksan dövüşçü aç hiç büyü işlerine girmeden o şekilde 1 kez bitir oyunu. Dövüşçü olduğun zaman tüm silahlarda yeterlilik kazanıyorsun yukarıda yazdığın sıkıntıları çekmezsin önüne gelene bam bam vurursun. Ayarlardan zorluk kısmını düşürebilirsin gerçi bana göre en zoru bile kolay ama sen ortaya al hikayeyi bir kez bitir ondan sonra 2.Oynayısında zor modda başka bir sınıf oynarsın.