Gerçekçilikten kastım, satranç gibi yönetmeli bir tarz değil de sıradan aksiyon oyunlarında olduğu gibi bir tarz olması. BG3'te bir çok opsiyonunun olması sana özgürlük sunduğu anlamına gelmiyor ki. Atıyorum Skyrim de aynı tarzda bir bölgeye girerken ister gizli gir ister pata küte gir yanında 1 tane de olsa yandaş var ona da komut ver ama bunu yaparken, izometrik bakış açısı ile santranç gibi karakteri seç şuraya yürü, diğer karakteri seç buraya getir, öbürünü seç ateş etsin, bunu yapmıyor. Bu bana saçma ve zaman kaybı geliyor. Bana özgürlük sunduğunu hissetmiyorum, 1 tane hak veriyor doğru kullanmazsam diğerlerinin hamlesini bekleyip duruyorum onlar hamlesini gerçekleştirene kadar da dayağı yiyorum, o hamleler olana kadar, kontrol tamamen ben de olsa silip süpürürüm etrafı, sıra tabanlı kombatın tam olarak ne mantığı var, strateji tarzı bir şey oynayacaksam, daha basitleri var, en azından göz boyamıyor. BG3'ün grafikleri görseller, sinematikler efsane kombat leş gibi. Elden Ring'ten ben daha fazla zevk alıyorum, Skyrim'den daha fazla zevk alıyorum, ne bileyim, Witcher 3'ten daha fazla zevk alıyorum. Millet bu oyunu yere göğe sokmasa umurumda olmaz ama bu kadar abartılınca ister istemez bakıyorsun ama istediğini de alamıyorsun, abartmasınlar abi, hiçbir oyunu abartmasınlar. Sonra eleştirince bilmem neyin bir yerine sokuluyoruz, yemediğimiz hakaret kalmıyor.