SF26

Üstün
Selam, geçen sene Barış TYT'yi aldığımı söylemiştim. Geçen sene işaretlediğim sorulardan bazılarını paylaşayım sizlerle. Soru çözümlerini gün sonunda ekleyeceğim.
Soruları çözemezseniz üzülmeyin, Barış'ın en sert sorularından bazıları bunlar.

Barış3.webp

Barış2.webp

Barış1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1. soru A mı? Tek ona baktım, ders çalışıyorum daha sonra diğerlerine de bakacağım. İsterseniz açıklayayım hocam.

1. soru A mı? Tek ona baktım, ders çalışıyorum daha sonra diğerlerine de bakacağım. İsterseniz açıklayayım hocam.
%40 kurulum süresi ile %12 indirme süresi eşit.
36 dakikada kurulum bitiyorsa, bu sürede %60 kurulum yapılır.
%60 kurulum 36 dakikada olduğuna göre, %20 kurulum 12 dakikada olur.
%40 kurulum ise 24 dakika sürer.
%12 indirme = 24 dakika.
%100 indirme = (24 × 100) / 12 = 200 dakika.
Başlangıçtan 24 dakika geçmiş olduğuna göre, kalan süre 200 - 24 = 176 dakika.

Cevap: Adana.

3.soru biraz yorucu. Diğer 2 soru TYT'de çıkan basit problemlerden.

1- 176
2-15
3-310(emin değilim hata olabilir)

Selam, geçen sene Barış TYT'yi aldığımı söylemiştim. Geçen sene işaretlediğim sorulardan bazılarını paylaşayım sizlerle. Soru çözümlerini gün sonunda ekleyeceğim.
Soruları çözemezseniz üzülmeyin, Barış'ın en sert sorularından bazıları bunlar.

Eki Görüntüle 171139

Eki Görüntüle 171140

Eki Görüntüle 171141
Abi bu ne ya? Bunları çözebilmek için daha 3-4 kitap bitirmem lazım herhalde.

Aslında soruların mantığı basit. Sadece bu tarzda soru çözmediğiniz için size zor geliyor. Yaş sorusu hariç kalan sorular kolay.
Kesinlikle. Bu arada soruların hepsi Son Bakış ve Barışça Bakış kısmından alıntı, her gün 3 ben 3 tane de @Testo Unit paylaşım yapabiliriz soruları.
Sınava 2-3 ay kala soru sayısı günde 15-20 civarına çıkacak, şu an birçok kişi TYT Fonksiyonlara yaklaştığı için ilk 12 konu bazlı sorulardan soruyoruz. Ocak gibi Trigo 1-2/Logaritma/Dizi gibi AYT Matematik konularının yanısıra AYT Fizik/Kimya/Biyoloji'den de güzel seçme sorular paylaşacağız.