Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Cevap C. Açıklayayım.
Metindeki ilk cümlede 'Birkaç defa deneyip başaramayan kimsenin devamında başaramayacağı hissine kapılması sendromu' şeklinde açıklanmış öğrenilmiş çaresizlik. Bunu cebe atalım ve öncüllere geçtik.
1. öncül ve 2. öncülü zaten bulmuşsun, onları atladım.
3. öncülde bir kere deneyip pes eden birisi var. Diğer iki öncülden farklı olarak sadece bir kere denemiş.
Bu yüzden C cevap.
Metindeki ilk cümlede 'Birkaç defa deneyip başaramayan kimsenin devamında başaramayacağı hissine kapılması sendromu' şeklinde açıklanmış öğrenilmiş çaresizlik. Bunu cebe atalım ve öncüllere geçtik.
3. öncülde bir kere deneyip pes eden birisi var. Diğer iki öncülden farklı olarak sadece bir kere denemiş.
Bu yüzden C cevap.
Yani sırf birkaç defa dediği için mi yanlış?Cevap C. Açıklayayım.
Bu yüzden C cevap.
seeraddar
Yetkin
Evet.
seeraddar
Yetkin
Soru hatalı değil. Sınavda bu kadar basit çıksa iyi.Bende fark ettim ama soru hatalı bir soru. Sebebi ise 3. öncülde öğrenilmiş çaresizliktir normal koşullarda. Sınavda böyle bir soru soramazlar yani.
Zor değil ki zaten. Saçma sadece.Soru hatalı değil. Sınavda bu kadar basit çıksa iyi.
shiedae3
Başarılı
Bende onu anlatmaya çalışıyorum. Soru şaşırtmalı değil aksine yanlış bir soru öğrenilmiş çaresizlik 1. denemede de olabilecek bir şey.
Vâveylâ
Uzman
Hatalıya yakın diyelim. Soru güzel, anlatışı saçma.Bende fark ettim ama soru hatalı bir soru. Sebebi ise 3. öncülde öğrenilmiş çaresizliktir normal koşullarda. Sınavda böyle bir soru soramazlar yani.
Yani soru bence güzel değil ama saçma veya hatalı bir şey de göremedim, üstteki paragrafın ilk cümlesinde zaten "Birkaç defa başarısızlığa uğradıktan sonra" yazıyor.
3. öncülde ise ben buradayım ve yanlışım diye bağıran "ilk denemesinde" ifadesi var. Gereksiz bir tongaya düşürme amacı var soruda ama hatalı değil.
3. öncülde ise ben buradayım ve yanlışım diye bağıran "ilk denemesinde" ifadesi var. Gereksiz bir tongaya düşürme amacı var soruda ama hatalı değil.
Yani soru bence güzel değil ama saçma bir şey de göremedim, üstteki paragrafın ilk cümlesinde zaten "Birkaç defa başarısızlığa uğradıktan sonra" yazıyor.
ÖSYM gerçek hayatla çelişen sorular sormuyor. Öğrenilmiş çaresizlik ilk denemede de olabilen bir şey.Hatalıya yakın diyelim. Soru güzel, anlatışı saçma.
Yeni konular
-
-
-
Gıda Komagene Gene Gelsin uygulamasında 250 TL'ye 100 TL indirim
- Caner Uncu
-
Casper Excalibur G870 i7 13620H & RTX 5060 vs ASUS TUF Gaming F16 i5 13450HX & RTX 5060
- mauroicardi99
-
-
-
Dolap Üzerinden şahıs şirketi açılmadan satış yapılabilir mi?
- Baby Driver
-