Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Cevap C. Açıklayayım.
Metindeki ilk cümlede 'Birkaç defa deneyip başaramayan kimsenin devamında başaramayacağı hissine kapılması sendromu' şeklinde açıklanmış öğrenilmiş çaresizlik. Bunu cebe atalım ve öncüllere geçtik.
1. öncül ve 2. öncülü zaten bulmuşsun, onları atladım.
3. öncülde bir kere deneyip pes eden birisi var. Diğer iki öncülden farklı olarak sadece bir kere denemiş.
Bu yüzden C cevap.
Metindeki ilk cümlede 'Birkaç defa deneyip başaramayan kimsenin devamında başaramayacağı hissine kapılması sendromu' şeklinde açıklanmış öğrenilmiş çaresizlik. Bunu cebe atalım ve öncüllere geçtik.
3. öncülde bir kere deneyip pes eden birisi var. Diğer iki öncülden farklı olarak sadece bir kere denemiş.
Bu yüzden C cevap.
Cevap E. İlk denemesinde başarısız olduğu için çaresizce diğerine çalışmayı bırakmış. Öğrenilmiş çaresizlik oluyor 3.
Cevap anahtarı hatalı.
Cevap anahtarı hatalı.
Cevap E. İlk denemesinde başarısız olduğu için çaresizce diğerine çalışmayı bırakmış. Öğrenilmiş çaresizlik oluyor 3.
Cevap anahtarı hatalı.
C diyor.Bence soruda hata var çünkü 3'te kabul edilebilir.
Cevap anahtarı C diyorsa hatalıdır.
seeraddar
Yetkin
Şimdi diyor ki, sen bir şeyde başarısız olursan ve bu başarısızlık yüzünden denemeye devam etmezsen, bu öğrenilmiş çaresizliktir. Adam, iş başvurusundan olumsuz dönüşler aldığım için denemeye devam etmeyi bırakıyor. Bu öğrenilmiş çaresizlik. Sınavda başarısız olduktan sonra çalışmayı bırakıyorum. Bu da öğrenilmiş çaresizlik. Çünkü denemişim ve tekrar denersem yine başarısız olacağıma inanıyorum. İlk denememde icadım başarısızlıkla sonuçlanıyor ve hep başarısız olacağımı düşünererek bırakıyorum. Bu öğrenilmiş çaresizlik değil. Çünkü metnin başında birkaç defa denedikten sonra diyor o yüzden cevap c.
O zaman doğru yapmışım.Şimdi diyor ki, sen bir şeyde başarısız olursan ve bu başarısızlık yüzünden denemeye devam etmezsen, bu öğrenilmiş çaresizliktir. Adam, iş başvurusundan olumsuz dönüşler aldığım için denemeye devam etmeyi bırakıyor. Bu öğrenilmiş çaresizlik. Sınavda başarısız olduktan sonra çalışmayı bırakıyorum. Bu da öğrenilmiş çaresizlik. Çünkü denemişim ve tekrar denersem yine başarısız olacağıma inanıyorum. İlk denememde icadım başarısızlıkla sonuçlanıyor ve hep başarısız olacağımı düşünerek vazgeçiyorum. Üçü de öğrenilmiş çaresizlik.
seeraddar
Yetkin
Hayır, metni düzelttim; yanlışlıkla hatalı olan metni yolladım.
AI'a sordum o da bizim gibi E diyor hocam, cevap anahtarı hatalı
SF26
Üstün
Cevap C. Açıklayayım.
Bu yüzden C cevap.
Bu yüzden C cevap.