Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
Teşekkür ederim. Yarın psikiyatriste tekrar gideceğim. Ama ilaç dışında nasıl bir terapi uygulayabilir biliyor musunuz?Şimdi öncelikle ben doktor değilim, biliniyordur zaten. XD
Ama uzun süre psikiyatrik ilaç kullanıyorum. Bilgimi paylaşayım.
Klonazepam bir benzodiazepin ve yeşil reçeteli olup bağımlılık yapıcı bir ilaçtır. Bu tür ilaçlar uzun süreli kullanılırsa sıkıntı olur. Fakat 4 gün uyumuyorsun ve bu ilaç senin için uygun olabilir -ki doktorun yazmış. Ben doktor değilim ama mantıksal düşünüyorum şu an, doktorun "Bunu kullansın biraz uyur, düzen oturtur, sonra ilaçsız öyle devam eder." amacıyla da yazmış olabilir; "Bunu kullansın, sorun devam ederse yine gelir." amacıyla da yazmış olabilir.
Farklı bir psikiyatriste git istersen. Farklı bir ilaç yazabilir. Tahmini olarak, doktor değilim bak, tahmini olarak şunları yazabilir:
Psikiyatrist başlangıç için klonazepam verip sonra bu tarz (mirtazapin vs.) ilaçlara geçişi planlamış da olabilir.
- Mirtazapin
- Bir antidepresan.
- Bağımlılık yapmaz.
- Sedasyon (yatıştırıcı) etkisi sebebiyle uykuya geçişi rahatlatır.
- İştah açar.
- 15 mg başlangıç dozu güvenlidir, özel bir durum yoksa.
- Olanzapin
- Bir antipsikotik.
- Bağımlılık yapmaz.
- Sedasyon etkisi vardır yine.
- İştah açar.
- 2.5 mg başlangıç dozu güvenlidir, özel bir durum yoksa.
- Ketiapin:
- Bir antipsikotik.
- Bağımlılık yapmaz.
- Sedasyon etkisi vardır.
- İştah açabilir belki, kişiye göre değişir, ama yukarıdaki ikisi gibi değil.
- Bipolar bozukluk ve şizofreni için kullanılsa da 25-50 mg gibi dozajlar uykuya geçiş için reçete edilir.
Yegane mantıklı tavsiye şudur ki, psikiyatriste tekrar gitmendir. Bu sefer farklı birine gidip şikayetlerini dile getirip ikinci bir görüş alman daha iyi olabilir.
Geçmiş olsun.
İlaç istemememin asıl nedeni baş ağrısını uyandıktan daha çok artırıyor. Ayrıca sarhoş yapıyor genel olarak bunlar. Artı olarak belirteyim uyuduğum günler herhangi bir baş ağrım olmuyor. Yani nedeni uykusuzluk, ilk mesajımda da bunu belirttim zaten.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Aynı zamanda psikoterapist olanlar dışında psikiyatristler terapi uygulamaz sanırım. Uykusuzluğunun psikolojik olduğunu mu düşünüyorsun?Ama ilaç dışında nasıl bir terapi uygulayabilir biliyor musunuz?
Evet ama 4 gündür uyuyamamak tıbbi bir desteği işaret ediyor gibi.İlaç istemememin asıl nedeni baş ağrısını uyandıktan daha çok artırıyor. Ayrıca sarhoş yapıyor genel olarak bunlar. Artı olarak belirteyim uyuduğum günler herhangi bir baş ağrım olmuyor. Yani nedeni uykusuzluk, ilk mesajımda da bunu belirttim zaten.
cemkaraca
Yetkin
Evet kesinlikle. Başka bir nedeni olamazUykusuzluğunun psikolojik olduğunu mu düşünüyorsun?
Bunun ana nedeni kaygı veya stres olabilir. Ama bu kadar uzun sürmesinin nedenini anlayamıyorum. Kaygı veya stres olsa sadece geceleri uyuyamazdım. Hani yatağa geçtiğimde düşüncelere dalardım. Ama gündüz de uyuyamıyorum. YKS sınavı var 3 ay sonra o yüzden stres yapıyorum muhtemelen.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Psikiyatriste git. Değerlendirsin. Önden ilaçla uyumaya çalış. Psikolojik ise diyebileceğim tek şey mindfulness yapman. Onun haricinde psikoloğa git istersen maddiyat varsa. En son seansı 800 idi. O da 1 yıl önce.Evet kesinlikle. Başka bir nedeni olamaz
Bunun ana nedeni kaygı veya stres olabilir. Ama bu kadar uzun sürmesinin nedenini anlayamıyorum. Kaygı veya stres olsa sadece geceleri uyuyamazdım. Hani yatağa geçtiğimde düşüncelere dalardım. Ama gündüz de uyuyamıyorum. YKS sınavı var 3 ay sonra o yüzden stres yapıyorum muhtemelen.
cemkaraca
Yetkin
Maddiyat konusunda sıkıntı yok. 6 seans psikoloğa gittim daha önce bi sebep yüzünden. Belki terapi yapar ilk önce psikoloğa gideceğim eğer o da psikiyatriste yönlendirirse yapacak bir şey yok. Ilaç kullanmak zorundayız sanırım.Psikiyatriste git. Değerlendirsin. Önden ilaçla uyumaya çalış. Psikolojik ise diyebileceğim tek şey mindfulness yapman. Onun haricinde psikoloğa git istersen maddiyat varsa. En son seansı 800 idi. O da 1 yıl önce.
Yeni konular
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle