Vallahi kardeş, insan dışında her hayvanın bu dünyada ekolojiye ve doğaya katısı var. Sinek deyip geçme :D. Twitter'dan vatanı milleti kurtarmaya devam :D.
Başıboş köpeklerin doğaya ve ekolojik dengeye katkısı yok aksine zararları var.

1716649289021.webp

Yazıyla:
Başıboş olarak sokak veya kırsalda yaşayan köpekler, kendi belirledikleri bölgede yaşayan diğer kedi, geyik, karaca, genç yaban domuzu, gelincik, porsuk, tavşan, fare, sincap, kirpi gibi diğer memelilerin ve yerde yuva yapan kuş gibi birçok türün yaşamına fırsat vermez ve bu türlerin tamamen yok olmasına sebep olabilir.[8]

Sokak veya doğaya terk edilen başıboş köpeklerin; 96 memeli, 78 kuş, 22 sürüngen ve 3 amfibi türü dâhil olmak üzere dünya çapında tehdit altındaki en az 200 tür için bilinen veya potansiyel bir tehdit olduğu saptanmıştır.[27] Liste, ikisi "muhtemelen soyu tükenmiş" olarak sınıflandırılan ve otuzu "kritik derecede tehlike altındaki" türü içerir.[28] Başıboş köpekler, diğer memelileri ve kuşları av olarak tüketmenin yanı sıra doğal alanlarında yaşayan hayvanlara kendi hastalıklarını ve insanlardan kaptıkları hastalıkları yayarak da salgına sebep olabilirler.[29] Sonuç olarak insanla birlikte yaşama adapte olmuş olan bir tür olan köpeklerin, sokak ve orman gibi doğal yaşam alanlarında yaşamaları diğer türler için bir tehdittir.[29]

Kaynak:
En azından insanlar gibi nankör değil düzenbaz değil sahtekar değil üçkağıtçı hiç değil onu besle sana öyle bir sadık kalır ki peşinden ayrılmaz. Seni kendine öyle bir bağlar ki sevdirir kendini. Ayrıca Allah'ın sessiz kulları onlar.
Başıboş köpekler, öyle tarif ettiğiniz 30 metrekarelik rezidanslarda bakılan Chihuahua'lara benzemez, benzemiyorlar. Başıboş köpek diye bir şey olmaz, olamaz.

Son düzenleme:
En azından insanlar gibi nankör değil düzenbaz değil sahtekar değil üçkağıtçı hiç değil onu besle sana öyle bir sadık kalır ki peşinden ayrılmaz. Seni kendine öyle bir bağlar ki sevdirir kendini. Ayrıca Allah'ın sessiz kulları onlar.
Ya sanki kendi bir şey muhtaç değilmiş gibi yazıyor ya, tam çıldırmalık.

Başıboş köpeklerin doğaya ve ekolojik dengeye katkısı yok aksine zararları var.

Eki Görüntüle 50267

Kaynak:
Bir şey diyemem. Bence her hayvanın doğada bir rolü vardır. Yaşama haklarını doğrudan ellerinden alınmasını yanlış buluyorum.

Aynen nankör değil. Gece git bakalım yanına bi sokak köpeğinin nankör mü değil mi görürsün. Sessiz de değil. 15 dakikada bir harıltı gürültü havlama kavga ediyorlar kendi aralarında. Gelene geçene saldırıyorlar.

Başıboş köpekler, öyle tarif ettiğiniz 30 metrekarelik Chihuahua'lar benzemez, benzemiyorlar. Başıboş köpek diye bir şey olmaz, olamaz.

Ben dolabımın kapağının bozuk olmasını önemsemiyorum. Neden? Çünkü hayatta daha önemli sorunlarım var. Ben başıboş köpek sorununu önemsemiyorum. Neden? Çünkü ülkenin daha önemli sorunları var.

Efe böyle haberler yapıp ortalığı ısıtıyorsun ama yarın bir gün bu köpekleri toplu öldürecekleri zaman vicdan azabı çekebilirsin, diyeyim sana.
Yav diyelim ki 7-8 yaşında bir kardeşin var, sabah okula giderken bu köpekler kardeşine saldırıp hastanelik ediyor ne düşünürsün? Daha geçen çocuğu parçaladılar.

Yav diyelim ki 7-8 yaşında bir kardeşin var, sabah okula giderken bu köpekler kardeşine saldırıp hastanelik ediyor ne düşünürsün? Daha geçen çocuğu parçaladılar.
Ben sana deyim, böyle haberler yapma. Azıcık bir şey de olsa mesul olma bir şeye, üzülürsün ileride yani. Senin için daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey diyemem. Bence her hayvanın doğada bir rolü vardır. Yaşama haklarını doğrudan ellerinden alınmasını yanlış buluyorum.
Doğadaki rolleri doğaya zarar vermek midir? Ekolojik dengeyi bozmak mıdır? Soyu tükenmekte olan türleri tüketmek midir?

Doğaya faydalı olan evrimleşmemiş halleri zaten ormanların içinde geziyor; kurtlar, tilkiler vb. hayvanlar.
İnsanlar bu hayvanı evcilleştirmeye başladıklarından dolayı zaten köpeğe evrildiler. Bu cümle, onların doğada herhangi bir rolü olmadığını anlamanıza yetmiştir.

Sonuç olarak, başıboş köpek yada sokak köpeği diye bir şey yoktur, olamaz. Bu doğaya aykırıdır. İsterseniz araştırın.

Ben dolabımın kapağının bozuk olmasını önemsemiyorum. Neden? Çünkü hayatta daha önemli sorunlarım var. Ben başıboş köpek sorununu önemsemiyorum. Neden? Çünkü ülkenin daha önemli sorunları var.
Bu kafayla hiçbir sorun çözülmez. Başıboş köpekler de ülkenin en büyük sorunlarından biri sonuçta.

Ben sana deyim, böyle haberler yapma. Azıcık bir şey de olsa mesul olma bir şeye, üzülürsün ileride yani. Senin için daha iyi olur.
Sen önce şunlara üzül:
1716650288274.webp

1 evladımızın canı bile 1000 köpekten daha değerli.

Hayvanları seviyorum ancak başıboş köpekler sadece zarardır.

Türkiye'de yolda yürürken taciz edilme oranın köpekler tarafından rahatsız edilme oranından kat ve kat daha fazla.

Bu kafayla hiçbir sorun çözülmez. Başıboş köpekler de ülkenin en büyük sorunlarından birirdir.

Marmara depremi olduktan sonra bunların hiçbirinin önemi kalmayacak. Sen küçük sorunlara odaklanmaya devam et.