- Makaleler
- 1
Kusura bakmayın hocam.
Kusura bakmayın hocam.
Gençler.Çıldıracağım. Hayvan başını eğmiş belli ki sevgi istemiyor, git buradan diyor. Benim derimi birisi dibimde çekse ben de saldırırım.
Medyanın gazına gelip hayvan sevginizi öldürmeyin gençler.
Evet gençler. Yaş olarak muhtemelen değil, kesinlikle bircogunuzdan büyüğüm, yani gençler.
Çıldıracağım. Hayvan başını eğmiş belli ki sevgi istemiyor, git buradan diyor. Benim derimi birisi dibimde çekse ben de saldırırım.
Medyanın gazına gelip hayvan sevginizi öldürmeyin gençler.
Ekonomik tahlilinde haklısınız, katılıyorum. Bütçenin iyi bir dağılımı ve dağıtımı gerekiyor, mesela Diyanet bütçesi damızlık koyun gibi yatıyor. Değerlendirilmeli.Barınaklar zaten ekonominin kötüye gitmesine sebep olur. En basitinden barınaklar yer kaplayacağı için tarla ve konut fiyatları artar, kiralar uçar. Köpek mamasının içinde et bulunması nedeniyle etkileyeceği et fiyatlarını da düşünmek gerek. Sonuçta piyasa spekülatif bir şekilde çalışmaya eğimlidir.
Teknik olarak yaraması lazım ama uyutarak bile kısa vadede cozemeyecegimiz sorunu köpeklerin urememesini sağlayarak -yani doğal yollarla ölmelerini bekleyerek- çözmemiz gerçekten çok çok uzun sürecek. Bu süreçte yine ölümlü haberlere şahit olacağız, küçücük çocuklar yine ölecek. Eğer bu yola gidilirse çok ince takibi yapılması lazım. Her bir köpekten haberi olmalı devletin, bu da neredeyse imkansız. Tahmini verilere dayanarak konuşursak bu kadar köpeğin üreme hızının önüne geçmek de dert.Kısırlaştırma zaten işe yaramayacak bir yöntem. En başından maliyetli; 200 dolarlık bir işlem ve siz 1 tanesini yakalayıp kısırlaştırana kadar 3 tanesi doğacak.
Teşvik primi çözer mi bilmiyorum ama yabancı veteriner ideal bir çözüm gibi.Barınaklara ayrı köpek mamasına ayrı yüklü harcamalar yapmak yerine bize çok daha aza mal olacak şekilde bunu yapmaya gönüllü olan yabancı veterinerler getirilebilir ve yerli veterinerlere teşvik primi verilir.
Başıbos köpekleri savunmanın lüzumu yok. 1 ay içinde kaç kez köpek saldırısına uğradım bilmiyorum. 2 Haziranda yapılacak mitingide desteklemiyorum. Ellerinde cins köpekleriyle bilmem kaç tane korumalı sitelerinden çıkıp Basıboş köpeklerin hakkını savunacaklar güya. Köpekler uyutulmazsa yarın birgün onlarca insan uyutulacak köpekler yüzünden.Vallahi kardeş, insan dışında her hayvanın bu dünyada ekolojiye ve doğaya katısı var. Sinek deyip geçme. Twitter'dan vatanı milleti kurtarmaya devam
.
Teknik olarak da yaramıyor.Teknik olarak yaraması lazım ama uyutarak bile kısa vadede cozemeyecegimiz sorunu köpeklerin urememesini sağlayarak -yani doğal yollarla ölmelerini bekleyerek- çözmemiz gerçekten çok çok uzun sürecek. Bu süreçte yine ölümlü haberlere şahit olacağız, küçücük çocuklar yine ölecek. Eğer bu yola gidilirse çok ince takibi yapılması lazım. Her bir köpekten haberi olmalı devletin, bu da neredeyse imkansız. Tahmini verilere dayanarak konuşursak bu kadar köpeğin üreme hızının önüne geçmek de dert.
Sabah yemeği 2-8 yaşında çocuk ne kadar masum değil mi?Efe böyle haberler yapıp ortalığı ısıtıyorsun ama yarın bir gün bu köpekleri toplu öldürecekleri zaman vicdan azabı çekebilirsin, diyeyim sana.