erayisteya
Uzman
Benim annemde de var. Sesleri garip duyma kısmını bilmiyorum fakat geri kalan kısımlardan muzdarip olduğunu biliyorum.
Bilemedim, doktora gidersem belli olur.
Benim annemde de var. Sesleri garip duyma kısmını bilmiyorum fakat geri kalan kısımlardan muzdarip olduğunu biliyorum.
Pratik bilgi olmadan net bir şey söylemek zor zaten. Teorik bilgiyle internetten neyin belirtileri diye aratsan yüksek ihtimal onlarca hastalığın çıkar.
Öncelikle merhaba, iyi günler dilerim. Bugün ilk iki yıl önce yaşadığım ve hiçbir şekilde anlamlandıramadığım bu saçma hastalığı size danışmaya karar verdim. Biraz daha açıklayacak olursak, önce kafam zonklamaya başliyor, ondan sonra konuşulanları anlamamaya başliyorum ve sesleri garip duymaya başliyorum. Sanki çok ağır bir darbe almışım gibi. Ardından kafam yerinden çıkacak gibi oluyor, ondan sonra birkaç kez daha bu saçmalığı yaşamanın ardından tekrardan ufak tefek sinyaller gönderiyor, ve eninde sonunda bitiyor. Ne bu benim yaşadığım bilgisi olan var mı? Not: Biliyorum siz bir doktor değilsiniz, fakat doktora gitmeden önce bu konu hakkında bilgisi olan, yaşayan insanların fikrini almak istediğim için açtım bu konuyu.
Düşük tansiyon ve şeker hastalığı olabilir. Öğün aralarında kaç saat var?Öncelikle merhaba, iyi günler dilerim. Bugün ilk iki yıl önce yaşadığım ve hiçbir şekilde anlamlandıramadığım bu saçma hastalığı size danışmaya karar verdim. Biraz daha açıklayacak olursak, önce kafam zonklamaya başliyor, ondan sonra konuşulanları anlamamaya başliyorum ve sesleri garip duymaya başliyorum. Sanki çok ağır bir darbe almışım gibi. Ardından kafam yerinden çıkacak gibi oluyor, ondan sonra birkaç kez daha bu saçmalığı yaşamanın ardından tekrardan ufak tefek sinyaller gönderiyor, ve eninde sonunda bitiyor. Ne bu benim yaşadığım bilgisi olan var mı? Not: Biliyorum siz bir doktor değilsiniz, fakat doktora gitmeden önce bu konu hakkında bilgisi olan, yaşayan insanların fikrini almak istediğim için açtım bu konuyu.
1. migren
- belirtiler: zonklayıcı baş ağrısı, seslere ve ışığa duyarlılık, kafada basınç hissi.
- Aura: migren atağı sırasında, bazı kişiler geçici olarak konuşulanları anlamada zorluk çekebilir veya sesleri garip duyabilir.
- tetikleyiciler: stres, uyku düzeni bozukluğu, hormonal değişiklikler.
2. geçici iskemik atak (tıa)
- belirtiler: beyine giden kan akışının kısa süreli kesilmesi sonucu geçici olarak konuşma zorluğu, algı bozukluğu, baş dönmesi.
- önemi: tıa, inme (felç) riski açısından bir uyarı niteliği taşıyabilir.
3. epilepsi veya parsiyel nöbet
- belirtiler: kısa süreli bilinç değişiklikleri, garip ses algısı, kafada baskı hissi.
- odaklı nöbet: beynin belirli bir bölgesindeki elektriksel aktiviteyle ilişkilidir.
4. anksiyete veya panikatak
- belirtiler: baş dönmesi, konuşulanları anlamada zorluk, "gerçek dışı" hissetme.
- fiziksel etkiler: yoğun stres veya travma geçmişiyle tetiklenebilir.
5. psikiyatrik durumlar (disosiyatif bozukluklar)
- belirtiler: gerçeklikten kopma hissi, garip algılar, zihinsel bulanıklık.
Denemedim hocam.E nabızda "Neyim var" denedin mi? Orada bu dediklerinle sende ne gibi hastalıklar var en azından şimdilik orası yakın tanı koyabilir.
Düşük tansiyon ve şeker hastalığı olabilir. Öğün aralarında kaç saat var?
Sabah ve akşam arasına 3. öğünü bir sıkıştırın bakalım. İlk önce aile hekimine giderek kan testi yaptırın ve şikayetinizi doktora söyleyerek onun yönlendirmelerini takip edin.Gözden kaçırdınız galiba, not: Biliyorum siz bir doktor değilsiniz, fakat doktora gitmeden önce bu konu hakkında bilgisi olan, yaşayan insanların fikrini almak istediğim için açtım bu konuyu. Diye ekledim konuya.
Denemedim hocam.
Sabah'ı 10.00 civarı yiyorum akşamı 18.00, arada birkaç şey atıştırıyorum.