Mesela yapmamanız gereken şeylerden birisi de direkt hikayeyi ön plana atan oyunları oynamak. Sıkılacaksınız yüksek ihtimalle.

Yıllardır oyun mekaniği sizi eğlendiren şey, sinema gibi oyunlara geçince tat alacağınızı ben zannetmiyorum.

Half Life'ın fizik motoru, GTA'ların açık dünyası, MGS'nin gizliliği, Uncharted'in keşif hissi apayrı güzel oyun dinamikleri.. Bence bunları göz önünde bulundurun.

Herkese selam. Normalde CS2 ve LoL gibi oyunlar oynarım fakat artık bunaldığım için hikayeli oyunlara geçiş yapmak istiyorum. Daha önceden Ghost of Tsushima ve Elden Ring oynadım yarısına kadar gelmeden bıraktım sarmadı. Eğer başlangıç için sıkmayan hikayeli oyun varsa önerilerinizi beklerim.
little nightmares 2 öneririm o tür kamera açılı oyunların kralıdır bence ayrıca hikayesi ve oynayışı bence çok iyi ama ben fps istiyorum diyorsan eğer half life,silent hill,last of us,batman,GOW,witcher gibi birsürü seçeneğin var

Bayağı bir yıllar önce bende senin gibiydim, hikayeli oyun başlayayım dedim ve Detroit Become Human ilk oyunum oldu. Aşırı iyi bir oyun olduğu için hikayeli oyun merakımın devamını getirdi. Kesinlikle Detroit ile başla.

Little nightmares 2 öneririm o tür kamera açılı oyunların kralıdır bence ayrıca hikayesi ve oynayışı bence çok iyi ama ben fps istiyorum diyorsan eğer half life,silent hill,last of us,batman,GOW,witcher gibi birsürü seçeneğin var
Hiç hikayeli oyun oynamamış biri Little Nightmares sevmez yandan bakışlı olduğu için, hikaye odaklı bir oyun bile değil zaten. Oynanış odaklı. 1. oyunu oynamadan 2'ye niye başlıyor hem.

Bayağı bir yıllar önce bende senin gibiydim, hikayeli oyun başlayayım dedim ve Detroit Become Human ilk oyunum oldu. Aşırı iyi bir oyun olduğu için hikayeli oyun merakımın devamını getirdi. Kesinlikle Detroit ile başla.

Hiç hikayeli oyun oynamamış biri Little Nightmares sevmez yandan bakışlı olduğu için, hikaye odaklı bir oyun bile değil zaten. Oynanış odaklı. 1. oyunu oynamadan 2'ye niye başlıyor hem.
1 bence 2 ye göre kötü bir oyun olduğu için ama haklısın yeni başlayanlar için ilk seçeneklerden olmayabilir

Arkadaşlar bir sürü güzel, birbirinden kaliteli oyunlar önermişler. Yinede Ghost of Tsushima gibi bir oyuna başlayıp, sıkıldığın için yarıda bırakmanı anlayamadım. Daha doğrusu yarıda bıraktığına değil, nasıl sıkıldığını anlayamadım. Normalde epey kaliteli bulduğum, sürükleyici bir oyundur. Özellikle de hikayesi açısından sürükleyici olduğunu düşünüyorum.

Biraz klasik bir söz olacak belki ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabii. Herkesin oyunlardan beklentisi ve aldığı zevk, değişkenlik gösterebiliyor. Aynı oyundan hoşlanan kişiler bile oyunun farklı yönlerinden zevk alabiliyorlar. Birde uzun süre boyunca sadece rekabetçi oyunlar oynadığın için sıkılman normal olabilir. Hikaye odaklı ilk oyun tercihi konusunda biraz yanlış seçim yapmış olabilirsin.

Dediğim gibi herkes çok güzel ve birbirinden kaliteli oyunlar önermişler aslında ancak hikaye odaklı bir oyun oynamak istiyor olsan bile belli ki sırf hikaye odaklı olması, senin için yeterli değil. Uzun süre boyunca sadece rekabetçi oyunlar oynadığın için oynanış mekanikleri de senin için epey önem arz ediyor bence. O yüzden yukarıdaki @mr.esat adlı arkadaşın yaptığı yoruma ve önerdiği oyunlara tamamen katılıyorum.

Arkadaşların yapmış olduğu önerilere ek olarak; Mass Effect Legendary Edition, Mafia Definitive serisi, Dying Light 1 ve 2 oyunlarını önerebilirim. Bu yazdığım oyunlar hem hikaye odaklı bir oynanış sunuyor hemde oldukça kaliteli ve sağlam oyun mekanikleri de bulunduruyor. Özellikle de Mass Effect serisi yapılan seçimler ve kayıt aktarımı sayesinde muazzam bir üçleme. Mutlaka göz atman gerektiğini düşünüyorum ancak Legendary Edition bile olsa birinci oyunun bazı yerlerinde biraz sıkılabilirsin. Özellikle de Mako aracını kullandığımız, gezegen keşfetme sekansları senin için sıkıcı geçebilir.

Tam olarak ne tarz bir oyun aradığını, ne tarz şeylerden hoşlandığını detaylıca belirtmiş olsaydın eğer; öneriler de bir o kadar sana uygun olabilirdi aslında.