Başyapıt dediğiniz oyun/oyunlar hangileri?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xwa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    oyun oyunlar
Hocam, neden yıl kısıtı koyduğunuzu anlamadım. 2010 öncesi oyunlara başyapıt demek saçma mı yani? Undertale ve Elden Ring benim için başyapıt oyunlardır.

İfadeler: xwa
The Elder Scrolls v: Skyrim

Bu oyun RPG genresine yön veren ve hala sektörün skalası olan bir oyun. Bu oyunu çıktığı gün 11.11.11 tarihinde veya o tarihe yakın oynamamış arkadaşlar hatırlamıyor olabilir ama bu oyun RPG türünde devrim yaptı. Şu an oynanan her RPG oyunu hala Skyrim'deki öğeler ve mekanikler ile besleniyor.

Sekiro: Shadows die twice

FromSoftware'nin yaptığı en iyi iş olabilir. Teması, oyunun akış hızı ve oyuncuyu asla sıkmayacak bir tempoyu sağlaması ve en önemli muhteşem savaş mekanikleri ile aşırı kaliteli bir iş.

RimWorld

Piyasadaki en kaliteli colony-SIM oyunu olabilir. Her başlangıçta oyuncuyu tamamen farklı hikayeler yaşatan, güldüren, sinirlendiren ve istediği her absürtlüğü yapmasını sağlayan bir oyun. İster ufak bir aile ile hayatta kalma mücadelesi yaşayın ister göçebe olun isterseniz yağmacı bir ekip yaratın isterseniz de kölecilik yapan, yamyam olan feminist bir topluluk yaratın. Düşmanlarınızı kış stoku için keserken derileri ile kendinize kıyafet, koltuk yapın, kafatasları ile bölgenizi işaretleyin böylece size saldıranlara bir kere daha düşünmelerine sebep olun. Mükemmel bir mod desteği olmasını da eklemem lazım. Mağazadan rastgele 200 mod yükleseniz büyük ihtimalle sıkıntısız çalışır. Ayrıca 11 yıldır hala güncelleme alıyor, yeni DLC'ler çıkıyor olması da cabası.

Combat sistemi yok oyunda. Yılına göre bile kötü.

Sırf çift elli silah kullanma bir elde silah öbüründe büyü kullanma mekaniği bile çağ açan bir özellikti.
Aynı özgürlüğü 2003 senesinde Star Wars: Knights of the Old Republic sağlamamış olsa kabul edebilirdim. Ancak öyle olduğu için kabul edemiyorum. Skyrim en sevdiğim oyunlar listesinde 5.sırada yer alıyor ancak rol yapma oyunlarına öyle bahsettiğiniz kadar büyük bir etkisi olduğunu düşünmüyorum ben.

Genel olarak combat dizaynını çöpe atmaya gerek yok, senin derdin büyük ihtimalle hit feedback ile ve evet o konuda yetersiz. Ancak hiçbir oyunu tek bir sebep çöp etmeye yetmediği gibi bunu da yetmiyor. Bugün başyapıt dediğiniz her oyunun bir eksisi var zaten.

Son düzenleme:
Hocam, neden yıl kısıtı koyduğunuzu anlamadım. 2010 öncesi oyunlara başyapıt demek saçma mı yani? Undertale ve Elden Ring benim için başyapıt oyunlardır.
Saçma olduğundan değil, güncel oyunlar hakkında konuşulsun istiyorum. Onun içinde ayrı bir konu açılabilir.

Evet ama modlanarak çözülmeyecek iş değil, modlamakla uğraşmak istemiyorum diyorsanız yakın silah kullanmazsanız ve zor modlarda oynamazsanız hiç belli olmuyor.

God Of War Ragnarok
Heavy Rain
The Last Of Us Part 2
The Last Of Us Part 1
Uncharted 2
Uncharted 3
Cyberpunk 2077
Elden Ring
The Witcher 3

Bunlar benim için başyapıt.

Bana göre Red Dead Redemption 2, Detroit Become Human ve Elden Ring.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…