- Makaleler
- 43
Merhaba,
Son birkaç haftadır uğraştığım ve EA sağ olsun bir adım ileri gidemediğim bir sorun var. Bu sorunu X, EA Answers gibi yerlerde dile getirmeden önce burada dile getirmek istedim.
28 Haziran 2025 tarihinde GeForce NOW üzerinden Battlefield 1 oynamak istedim. Ancak GeForce NOW, o sırada bir akrabamın Steam hesabına bağlıydı. Oyun içinde EA giriş ekranına geldiğimde hemen oyundan çıktım, GeForce NOW ayarlarında o Steam hesabından çıkış yaptım ve kendi Steam hesabımı bağladım.
Oyunu kendi hesabımla (daha önce hiç oynamamıştım) açtığımda, EA hesabı ile oturum açmamı beklerken oyun direkt hikâyeye başladı. Yani bana hiçbir şekilde EA hesabı sorulmadı.
İlk görev bitince ana menüye döndüm ve gördüm ki sistem otomatik olarak “mt6xqdxpdcjp” adında bir hesap oluşturmuş ve bağlamış.
Bu hesap benim değil, bilgilerine sahip değilim, e-posta adresini bile bilmiyorum. Şifresi, güvenliği, hiçbir şey bende değil. Yani tamamen EA'in kendi sisteminin oluşturduğu bir hesap.
Ve şu anda Steam hesabım bu rastgele EA hesabına otomatik olarak bağlı olduğu için oyun içi veriler, bağlantılar vs. hiçbir kontrolümde değil.
Kısaca; Battlefield 1 bana ait olmayan rastgele bir EA hesabına otomatik bağlandı. Bu yüzden oyun içerisinden başka bir EA hesabına geçiş yapamıyorum.
Durumu anladıktan sonra EA Destek ile irtibata geçtim, daha doğrusu geçmeye çalıştım diyeyim.
Buradan sonra muhtemelen X, Reddit veya EA Answers gibi yerlerde bu konuyu dile getireceğim.
Sizce ne yapmam lazım?
Son birkaç haftadır uğraştığım ve EA sağ olsun bir adım ileri gidemediğim bir sorun var. Bu sorunu X, EA Answers gibi yerlerde dile getirmeden önce burada dile getirmek istedim.
28 Haziran 2025 tarihinde GeForce NOW üzerinden Battlefield 1 oynamak istedim. Ancak GeForce NOW, o sırada bir akrabamın Steam hesabına bağlıydı. Oyun içinde EA giriş ekranına geldiğimde hemen oyundan çıktım, GeForce NOW ayarlarında o Steam hesabından çıkış yaptım ve kendi Steam hesabımı bağladım.
Oyunu kendi hesabımla (daha önce hiç oynamamıştım) açtığımda, EA hesabı ile oturum açmamı beklerken oyun direkt hikâyeye başladı. Yani bana hiçbir şekilde EA hesabı sorulmadı.
İlk görev bitince ana menüye döndüm ve gördüm ki sistem otomatik olarak “mt6xqdxpdcjp” adında bir hesap oluşturmuş ve bağlamış.
Bu hesap benim değil, bilgilerine sahip değilim, e-posta adresini bile bilmiyorum. Şifresi, güvenliği, hiçbir şey bende değil. Yani tamamen EA'in kendi sisteminin oluşturduğu bir hesap.
Ve şu anda Steam hesabım bu rastgele EA hesabına otomatik olarak bağlı olduğu için oyun içi veriler, bağlantılar vs. hiçbir kontrolümde değil.
Kısaca; Battlefield 1 bana ait olmayan rastgele bir EA hesabına otomatik bağlandı. Bu yüzden oyun içerisinden başka bir EA hesabına geçiş yapamıyorum.
Durumu anladıktan sonra EA Destek ile irtibata geçtim, daha doğrusu geçmeye çalıştım diyeyim.
- İlk mailimde bana otomatik yanıt atarak "Bu konuda sizlere destek olamayacağız." gibi şeyler söylediler.
- Biraz daha üsteledikten sonra "Steam kullanıcı adı ile herhangi bir hesap bulamıyoruz." dediler.
- Yaklaşık üçüncü mailde ilk maildeki gibi "Kontrol ettikten sonra korkarım bu konuda yardımcı olamayacağız." dediler. Buraya kadar gönderilen maillerin hepsi bot tarafından gönderiliyor he.
- Dördüncü mailimde bana "Daha fazla araştırma yapmamız için EA kimliği konusunda bize yardımcı olun." dediler, yahu zaten ben size bu yüzden başvuruyorum. EA hesabı ile bir alakam yok ki size yardımcı olayım. Bunu sizin bilmeniz, görmeniz lazım.
- Beşinci mailde "Bu EA hesap bağlantısıyla ilişkili olabilecek tüm e-postaları paylaşın." dediler. Yahu ortada e-posta yok.
- Altıncı veya yedinci mailde "Tüm e-postalarınızı kontrol eder ve altı haneli bir doğrulama kodu alıp almadığını bildirir misiniz?" dediler, ortada hesabın e-postası bile yok iken benden doğrulama kodu istiyorlar.
- Sonlara doğru, benden IPv4 ve IPv6 adreslerimi istediler. Saçma bir şekilde Steam hesabım mı yoksa olmayan EA hesabım mı belirtmeden "Hesabınızda son 12 ay içinde yaptığınız alışverişler, hesabınıza kayıtlı olan ülke, e-posta, telefon numarası, EA hesabınıza en son ne zaman giriş yaptınız?" falan gibi şeyler istediler. Ben de belirtmedikleri için çoğu soruya Steam hesabıma göre yanıt verdim.
- En son atılan mailde ise, "Sağlanan bilgilere dayanarak hesabınızı kurtaramayacağımızı bildirmek isterim." "Lütfen yeni bir mail açın." falan gibi şeyler söylediler.
- Kısacası, EA ile konuşmak duvar ile konuşmakla aynı şey. Ne istedikleri, ne dedikleri belli değil. İşleri insanlara yardımcı olmak değil, insanları başlarından savurmak.
- IPv4 ve IPv6 adresim
- E-postam
- Telefon numaram
- Steam hesabımda son 12 ayda yaptığım bütün alışverişlerin işlem numaraları ve mail yoluyla gönderilen makbuzlar
- Fatura adresim
- Steam ID'm gibi her şeyimi gönderdim. Tüm bunlara, tamamen kendi sistemlerinin suçlarına rağmen hiçbir şey yapamadılar.
Buradan sonra muhtemelen X, Reddit veya EA Answers gibi yerlerde bu konuyu dile getireceğim.
Sizce ne yapmam lazım?
Son düzenleme: