O dediğiniz silahlar henüz açılmadı bende, kendim açabilir miyim? Bu arada şu an mevcut olarak oynadığım makineli tüfekte termal dürbün açıldı hatta bir ara kullandım. Daha da devam edeyim bu kadar iyiyse madem.

Silahların üstüne tıklayın menüdeyken. Orada yanda sizden hangi görevi yaparsanız açılacağı yazar. Şu silahla 100 adam vur. 10 tank patlat vs gibisinden görevler oluyor. Onları yaparsanız silah direk açılıyor. Bir kısmı da seviyeye bağlı. Seviye atladıkça açılan silahlar da mevcut.

Çok fazla termale alışmayın bence ama silahları açmak için veya güzel gidebilir dediğin yerlerde kullan yoksa normal adam vurulmuyor.

Piyade ağırlıklı oyun modlarını oyna şimdilik.

Rush veya Conquest Small olabilir.

Bilmediğimden sormuştum 😅 Tank nasıl oynanır?
Oyuna 3 yıl geç başladın, düşmanların arasında dört haneli oynanış süresinin üstüne veteran BF'ciler var, şu an tank oynayabilecek en son kişisin.

Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun.

Oyunda uçakları kullanmak ya da uçaklara alışmak zor olacak, hele ki, uçaklarla "dogfight" yapmak gerçekten marifet istiyor.

Uçaklarda flares bulunmaktadır. Bunun amacı gelen ısıya güdümlü füzeleri etkisiz hale getirmektir. Birisi size AA tankı ya da AA füzesi ile kilitlendiğin de hemen flares bırakmayın, bırakın düşman füzesi size doğru yola çıksın sonra atın. Benim gibi oyunu bilen insanlar, uçakların flares bırakması için güdüm kitini uçağın üzerinde tutarak, karşı tarafı stres altına sokup, hata yapmasını bekler. Acele etmeyin.

Uçaklar, 4 farklı mühimmat kullanıyor:

• Isı güdümlü füze mevcuttur, kilitlenmesi gerekir ve flareslara karşı etkisiz kalır.
  • Radar füzesi, bu füze yavaştır ama kaçış ihtimaliniz de mevcuttur.
  • Zırhlılara karşı AGM-88 Maverick, anti zırhlı füzesi mevcuttur ve kilitlenerek ateşlenir.
  • Dump-fire füzeleri vardır. 70mm güdümsüz roketler atar. Kilitlenme gerekmez.
Uçaklarda 2 farklı top bulunmaktadır:
  • 25mm top, hızlı ateş eder ama hasarı düşüktür.
  • 30mm top, yavaş ateş eder ama hasarı yüksektir.

Tankları kullanmak mı...? Bana arkadaşlar "tank dilencisi ya da tankla dilenen" derler. Tankları kullanmak konusunda çok iyiyimdir.

Başta tankları kullanmak, yine uçakları kullanmakla aynı şekilde zor olacak. Çünkü tanklara alışmanız lazım. Tanklarla kill aldıkça yeni özellikleri açılacak ve açılan özellikler sizi cehennemin tam ortasında hayatta kalma şansınızı arttıracaktır.

Tank vs tank eşleşmesin de karşınızda ki tank projectile engelleyici açtıysa işiniz zor olacak. Bu cihaz tanka gelen AT (anti tank mermisi) ve roket gibi projectilları engellemek için kullanılır. Tankın üzerinde yeşil renkli parlama gördüğünüz de tanka direk ateş etmeyin, önce tankın o projectile engelleyicisinin bitmesini (kırmızı renge dönmesini) bekleyin ve sonra tankın yan ya da arka tarafından tanka vurmaya çalışın.

Tanklarda 3 farklı top mevcuttur:
  • Zırh delisi mühimmattır. Zırh delme hasarı yüksektir ama alan hasarı azdır.
  • Yüksek patlayıcılı mühimmat. Zırh delme hasarı azdır ama alan hasarı yüksektir.
  • Akıllı mühimmat. Hedefe kilitlenebilir. Hiç kullanmadığım için bilgim yok.
Tanklarda 4 mürettebat bulunur.

Tanklarınıza takabileceğiniz cihazlar:
  • .50 cal makinalı ya da 7.62mm minigun, bunların termal görüş versiyonları mevcuttur. Miningun seridir ama dakika başı hasar azdır. .50 cal makinalının dakika başı hasarı yüksektir ama daha yavaş mermi atar.
  • Projectile engelleme cihazı.
  • TOW, Mortar, güdümsüz roket gibi podlar mevcuttur.
  • Düşman birimlerini hedeflemek ve gelen düşman nesnelerinin (füze, roket vb.) yerlerini işaretlemek için "Commander Seat" bölümünde bulunan hedefleme ve işaretleme cihazı mevcuttur, termal görüşlü versiyonu mevcuttur.
Yazarken yoruldum. Bir de bu oyun için rehber yapmayı düşünüyorum. 😂

Son olarak, EMKV90-TOR bu zırhlıysa, bambaşka bir dünyanın ürünüdür. Kendisi bir tank avcısıdır ama aynı zaman da uçak, helikopter ve askerleri bile avlayabilir. Fakat en büyük sıkıntısı mermilerinin ateşlenmesi için şarj olması gerekmektedir. Tankın menzil konusunda herhangi bir sınırı yoktur! Çok uzaklardan hedefini tek atışla imha edebilir ama tankları top türüne göre 2 ya da 3 mermi ile yok eder.

Kaynak:

Eskiden açtığınız bir konu üzerinden verdiğim cevapla sorularınıza cevap bulmaya başlayalım.

BF serilerinde özellikle BF 2042'de tank oynamak kolay ama bazı şartları beraberinde getiriyor. Şartlar mı, o da neymiş!?
  • Çevre değişkenlerine ani reaksiyon gösterebilmek.
  • Tank vs tank durumlarında karşı tarafa nasıl üstünlük kuracağınızı hesaplamak.
  • Tank vs piyade (Lis, Javelin, RPG-7V2, TOW ve SOFLAM) karşı ne yapabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Kimse bunları doğuştan öğrenmedi, ben dahil bütün tankçılar bunları deneyimlerimizle öğrendik.
  • Tanklarda bulunan Iris'in "APS Shootdown Sentinel (Trophy System)" benzer bir projectile engelleme sistemi bulunmaktadır. Eğer bir tankın üzerinde "yeşil" bir ışığın yandığını görürseniz, derhal o tanka herhangi bir TOW (tanklara takılabilir) ya da AT mermisi ile vurmak yerine güvenli bir noktaya taktiksel geri çekilme yaparak (kalkıp üsse geri dönmeyin) tankın üzerinde bulunan bu savunma aygıtının ışığı "kırmızıya" döndüğü anda Allah ne verdiyse yapıştırın.
  • Tanklarda bulunan "Thermal Smoke" aracılığı ile TOW, AGM-88 Maverick vb. füzelerden kaçabilirsiniz ama Lis'in kontrol edilebilir G-84 TGM ve kablo kontrollü helikopter füzelerinden bu method ile kaçmanız olanaksızdır.
Tanklar burun buruna çarpışma düşüncesine göre dizayn edildiği için mümkün olduğunca tankın etrafında dolaşmaya ve yanlarından ya da motorunun bulunduğu arka tarafından vurmaya özen gösterin.

Tank vs helikopter ya da uçak mücadelesinde yapacaklarınız şansınıza ve sizin yeteneklerinize bağlıdır.

EMKV90-TOR, sizi gördüyse ve size doğru bir atış yapmışsa derhal bulunduğunuz bölgeden çıkın ve ona karşı yakınlaşmaya çalışın. Bu canavar ile uzaktan çarpışmak yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. Çünkü ikinci ya da üçüncü atışında direk olarak ölmüş olacaksınız. EMKV90-TOR'un mermileri hiçbir şekilde engellenemez. TOR size nişan alırken beyaz bir parlaklık ortaya çıkarır ve mermilerini şarj etmesi gerekmektedir ve bunun için 3-5 saniyelik bir süre gerekmektedir, bunu avantaja çevirirseniz, kolayca TOR'u alt edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kaynak:

Eskiden açtığınız bir konu üzerinden verdiğim cevapla sorularınıza cevap bulmaya başlayalım.

BF serilerinde özellikle BF 2042'de tank oynamak kolay ama bazı şartları beraberinde getiriyor. Şartlar mı, o da neymiş!?
  • Tank vs tank durumlarında karşı tarafa nasıl üstünlük kuracağınızı hesaplamak.
  • Tank vs piyade (Lis, Javelin, RPG-7V2, TOW ve SOFLAM) karşı ne yapabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Kimse bunları doğuştan öğrenmedi, ben dahil bütün tankçılar bunları deneyimlerimizle öğrendik.
  • Tanklarda bulunan Iris'in "APS Shootdown Sentinel (Trophy System)" benzer bir projectile engelleme sistemi bulunmaktadır. Eğer bir tankın üzerinde "yeşil" bir ışığın yandığını görürseniz, derhal o tanka herhangi bir TOW (tanklara takılabilir) ya da AT mermisi ile vurmak yerine güvenli bir noktaya taktiksel geri çekilme yaparak (kalkıp üsse geri dönmeyin) tankın üzerinde bulunan bu savunma aygıtının ışığı "kırmızıya" döndüğü anda Allah ne verdiyse yapıştırın.
  • Tanklarda bulunan "Thermal Smoke" aracılığı ile TOW, AGM-88 Maverick vb. füzelerden kaçabilirsiniz ama Lis'in kontrol edilebilir G-84 TGM ve kablo kontrollü helikopter füzelerinden bu method ile kaçmanız olanaksızdır.
Tanklar burun buruna çarpışma düşüncesine göre dizayn edildiği için mümkün olduğunca tankın etrafında dolaşmaya ve yanlarından ya da motorunun bulunduğu arka tarafından vurmaya özen gösterin.

Tank vs helikopter ya da uçak mücadelesinde yapacaklarınız şansınıza ve sizin yeteneklerinize bağlıdır.

EMKV90-TOR, sizi gördüyse ve size doğru bir atış yapmışsa derhal bulunduğunuz bölgeden çıkın ve ona karşı yakınlaşmaya çalışısın. Bu canavar ile uzaktan çarpışmak yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. Çünkü ikinci ya da üçüncü atışında direk olarak ölmüş olacaksınız. EMKV90-TOR'un mermileri hiçbir şekilde engellenemez. TOR size nişan alırken beyaz bir parlaklık ortaya çıkarır ve mermilerini şarj etmesi gerekmektedir ve bunun için 3-5 saniyelik bir süre gerekmektedir, bunu avantaja çevirirseniz, kolayca TOR'u alt edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam.

Kaynak:

EMKV90-TOR, sizi gördüyse ve size doğru bir atış yapmışsa derhal bulunduğunuz bölgeden çıkın ve ona karşı yakınlaşmaya çalışısın. Bu canavar ile uzaktan çarpışmak yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. Çünkü ikinci ya da üçüncü atışında direk olarak ölmüş olacaksınız. EMKV90-TOR'un mermileri hiçbir şekilde engellenemez. TOR size nişan alırken beyaz bir parlaklık ortaya çıkarır ve mermilerini şarj etmesi gerekmektedir ve bunun için 3-5 saniyelik bir süre gerekmektedir, bunu avantaja çevirirseniz, kolayca TOR'u alt edebilirsiniz.
Bu oyunu daha iyi öğrenebilmek için önerdiğiniz bir kanal/rehber var mıdır? Oyundaki her şey çok iyiymiş gerçekten. Arkadaşımla birkaç saat squad oynamıştım ama o oyunu pek beceremedim.

Çok teşekkür ederim hocam.

Bu oyunu daha iyi öğrenebilmek için önerdiğiniz bir kanal/rehber var mıdır? Oyundaki her şey çok iyiymiş gerçekten. Arkadaşımla birkaç saat squad oynamıştım ama o oyunu pek beceremedim.
Yok, çünkü oyunu kendi deneyimlerimle öğrendim. İstenirse bu konuda yardımcı olmaya çalışabilirim.

EA nick: ADIWN