Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun.
Oyunda uçakları kullanmak ya da uçaklara alışmak zor olacak, hele ki, uçaklarla "dogfight" yapmak gerçekten marifet istiyor.
Uçaklarda flares bulunmaktadır. Bunun amacı gelen ısıya güdümlü füzeleri etkisiz hale getirmektir. Birisi size AA tankı ya da AA füzesi ile kilitlendiğin de hemen flares bırakmayın, bırakın düşman füzesi size doğru yola çıksın sonra atın. Benim gibi oyunu bilen insanlar, uçakların flares bırakması için güdüm kitini uçağın üzerinde tutarak, karşı tarafı stres altına sokup, hata yapmasını bekler. Acele etmeyin.
Uçaklar, 4 farklı mühimmat kullanıyor:
- Isı güdümlü füze mevcuttur, kilitlenmesi gerekir ve flareslara karşı etkisiz kalır.
- Radar füzesi, bu füze yavaştır ama kaçış ihtimaliniz de mevcuttur.
- Zırhlılara karşı AGM-88 Maverick, anti zırhlı füzesi mevcuttur ve kilitlenerek ateşlenir.
- Dump-fire füzeleri vardır. 70mm güdümsüz roketler atar. Kilitlenme gerekmez.
Uçaklarda 2 farklı top bulunmaktadır:
- 25mm top, hızlı ateş eder ama hasarı düşüktür.
- 30mm top, yavaş ateş eder ama hasarı yüksektir.
Tankları kullanmak mı...? Bana arkadaşlar "tank dilencisi ya da tankla dilenen" derler. Tankları kullanmak konusunda çok iyiyimdir.
Başta tankları kullanmak, yine uçakları kullanmakla aynı şekilde zor olacak. Çünkü tanklara alışmanız lazım. Tanklarla kill aldıkça yeni özellikleri açılacak ve açılan özellikler sizi cehennemin tam ortasında hayatta kalma şansınızı arttıracaktır.
Tank vs tank eşleşmesin de karşınızda ki tank projectile engelleyici açtıysa işiniz zor olacak. Bu cihaz tanka gelen AT (anti tank mermisi) ve roket gibi projectilları engellemek için kullanılır. Tankın üzerinde yeşil renkli parlama gördüğünüz de tanka direk ateş etmeyin, önce tankın o projectile engelleyicisinin bitmesini (kırmızı renge dönmesini) bekleyin ve sonra tankın yan ya da arka tarafından tanka vurmaya çalışın.
Tanklarda 3 farklı top mevcuttur:
- Zırh delisi mühimmattır. Zırh delme hasarı yüksektir ama alan hasarı azdır.
- Yüksek patlayıcılı mühimmat. Zırh delme hasarı azdır ama alan hasarı yüksektir.
- Akıllı mühimmat. Hedefe kilitlenebilir. Hiç kullanmadığım için bilgim yok.
Tanklarda 4 mürettebat bulunur.
Tanklarınıza takabileceğiniz cihazlar:
- .50 cal makinalı ya da 7.62mm minigun, bunların termal görüş versiyonları mevcuttur. Miningun seridir ama dakika başı hasar azdır. .50 cal makinalının dakika başı hasarı yüksektir ama daha yavaş mermi atar.
- Projectile engelleme cihazı.
- TOW, Mortar, güdümsüz roket gibi podlar mevcuttur.
- Düşman birimlerini hedeflemek ve gelen düşman nesnelerinin (füze, roket vb.) yerlerini işaretlemek için "Commander Seat" bölümünde bulunan hedefleme ve işaretleme cihazı mevcuttur, termal görüşlü versiyonu mevcuttur.
Yazarken yoruldum. Bir de bu oyun için rehber yapmayı düşünüyorum.
Son olarak,
EMKV90-TOR bu zırhlıysa, bambaşka bir dünyanın ürünüdür. Kendisi bir tank avcısıdır ama aynı zaman da uçak, helikopter ve askerleri bile avlayabilir. Fakat en büyük sıkıntısı mermilerinin ateşlenmesi için şarj olması gerekmektedir. Tankın menzil konusunda herhangi bir sınırı yoktur! Çok uzaklardan hedefini tek atışla imha edebilir ama tankları top türüne göre 2 ya da 3 mermi ile yok eder.