Ultimate

Çalışkan
Merhaba. BF6'ya şu anda bu parayı vermek değer mi sizce? Yoksa indirim mi beklemeliyim? Beklesem ne zamana kadar beklemem gerekiyor onu bilemedim. İnsanların büyük bir kısmı oyunu beğendi kimi diyor kış indiriminde indirime birazcık girer ama kimi de girmez diyor. Ben de girmeyeceğini düşünüyorum ama belki bakarsınız girebilir de, kafam iyice karıştı. Sizce alınır mı? Yoksa beklemeli miyim? VPN ile almadan bahsetmiş birkaç kişi onu da düşündüm ama hesap sıkıntıya girerse diye tedirginim. Sizce ne yapmalıyım?

Oyun çok iyi olmuş. Böyle oyunlara ilgin varsa alınır. Beni pişman etmedi.

BF1 ve BF5'i çok beğenmiştim 2042 de oynadım onu bile beğendim :D ilgim var ama belli bir yerden sonra oyuna sık girmem çoğu BF oyununda böyle oldu ilk başta çok yoğun oynadım sonra azaldı ondan sonra belli dönemler yine çok oynayıp oynamayı bıraktım. Bu oynayış planına göre bu oyun fiyatı çok mu fazla olur sizce? Kış indirimlerinde indirime girmez diye kesin sonuç duyabilsem direkt alacağım da ona güvenemiyorum %20'lik indirim bile gelse 400 TL gibi bir fiyat düşüyor.

Battlefield: Bad Company'den beri tüm çıkan oyunları oynamış biri olarak, bu oyun Battlefield hissiyatını veriyor ancak eski Battlefield ruhunu kesinlikle yansıtmıyor.

• Haritalar çok küçük; 64v64 gibi büyük savaşlar kesinlikle geri gelmeli.
  • Vuruş hissiyatı ve animasyonlar BF3-BF4 dönemindeki gibi. Yeni nesil bir oyun hissi vermiyor; en azından Call of Duty kadar akıcı olmalıydı.
  • Hile sorunu her zamanki gibi çok fazla.
  • Oyun, beta sürümünden sonra neredeyse hiç değişmemiş. Hâlâ beta sürecindeymiş gibi duruyor.
  • Benim için en önemli konu: Fiyat/Zevk dengesi tamamen sınıfta kalıyor. 70 dolar vermek yerine hâlâ BF1 veya BF2042 oynamayı tercih ederim.
  • Fiyatını kesinlikle hak etmiyor. AAA bir oyun gibi pazarlanmasına rağmen içerik olarak bu seviyede değil.
  • “Tüm stüdyolar birleşti, en iyi oyun geliyor” gibi söylemler tamamen bir pazarlama yalanıymış. Tek bir stüdyo, örneğin sadece DICE geliştirseydi, belki de daha kaliteli bir oyun ortaya çıkardı.
  • Hikâye modu tam anlamıyla rezalet. Yapay zekâ neredeyse yok ve oyun buglardan geçilmiyor.

Battlefield: Bad Company'den beri tüm çıkan oyunları oynamış biri olarak, bu oyun Battlefield hissiyatını veriyor ancak eski Battlefield ruhunu kesinlikle yansıtmıyor.

• Haritalar çok küçük; 64V64 gibi büyük savaşlar kesinlikle geri gelmeli.
  • Vuruş hissiyatı ve animasyonlar BF3-BF4 dönemindeki gibi. Yeni nesil bir oyun hissi vermiyor; en azından Call of Duty kadar akıcı olmalıydı.
  • Hile sorunu her zamanki gibi çok fazla.
  • Oyun, beta sürümünden sonra neredeyse hiç değişmemiş. Hâlâ beta sürecindeymiş gibi duruyor.
  • Benim için en önemli konu: Fiyat/Zevk dengesi tamamen sınıfta kalıyor. 70 dolar vermek yerine hâlâ BF1 veya BF2042 oynamayı tercih ederim.
  • Fiyatını kesinlikle hak etmiyor. AAA bir oyun gibi pazarlanmasına rağmen içerik olarak bu seviyede değil.
  • “Tüm stüdyolar birleşti, en iyi oyun geliyor” gibi söylemler tamamen bir pazarlama yalanıymış. Tek bir stüdyo, örneğin sadece dıce geliştirseydi, belki de daha kaliteli bir oyun ortaya çıkardı.
  • Hikâye modu tam anlamıyla rezalet. Yapay zekâ neredeyse yok ve oyun buglardan geçilmiyor.

Daha yeni çıkan bir oyun için hilelerin hala fazla olması bayağı kötü bunu bilmiyordum teşekkür ederim ama anlamadığım madem bu kadar sorun var oyuna her gün bakıyorum satın alan kişi sayısı 500'er artıyor sürekli. Ben bu 2042'den sonra yine belki beceremezler diye fiyatı düşünce alırım diye planlamıştım.

Daha yeni çıkan bir oyun için hilelerin hala fazla olması bayağı kötü bunu bilmiyordum teşekkür ederim ama anlamadığım madem bu kadar sorun var oyuna her gün bakıyorum satın alan kişi sayısı 500'er artıyor sürekli ben bu 2042'den sonra yine belki beceremezler diye fiyatı düşünce alırım diye planlamıştım.
Oyun, tamamen hype etkisiyle bu kadar satıyor bence. EA bu konuda, yani pazarlama ve trailer’larla oyuncuları etkileme işinde gerçekten çok başarılı bir firma. Zaten boşuna demiyorlar “Remember: no pre-orders” diye.

Buna rağmen 1 milyon anlık oyuncuya ulaşmayı başardı. Bence bu, oyun sektörünün en büyük sorunlarından biri. Hiçbir firmaya, hele ki EA gibi güven vermeyen bir firmaya bu kadar güç verilmemeli.

Ama yine de benim söylediklerim tamamen kendi görüşüm. Sen kimsenin yorumuna bakıp karar verme, her zaman kendin oynayıp deneyimle. Herkesin düşüncesi aynı olmak zorunda değil.

Oyun, tamamen hype etkisiyle bu kadar satıyor bence. EA bu konuda, yani pazarlama ve trailer'larla oyuncuları etkileme işinde gerçekten çok başarılı bir firma. Zaten boşuna demiyorlar “remember: No pre-orders” diye.

Buna rağmen 1 milyon anlık oyuncuya ulaşmayı başardı. Bence bu, oyun sektörünün en büyük sorunlarından biri. Hiçbir firmaya, hele ki EA gibi güven vermeyen bir firmaya bu kadar güç verilmemeli.

Ama yine de benim söylediklerim tamamen kendi görüşüm. Sen kimsenin yorumuna bakıp karar verme, her zaman kendin oynayıp deneyimle. Herkesin düşüncesi aynı olmak zorunda değil.

Düşüncenizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Oyunun fiyatı gereksiz pahalı bana göre oyunu şimdi satın alsam bu aralar biraz fazla oynarım sonra azalır ondan sonra da oyuna hatırı sayılır bir indirim yaparlarsa diye endişem var herhalde kış indirimine kadar beklemeyi düşünüyorum. Betada oynamıştım ama beni o kadar da tatmin etmedi normal bir BF oyunu gibi geldi. Herkese fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi günler.

BF1 ve BF5'i çok beğenmiştim 2042 de oynadım onu bile beğendim :D ilgim var ama belli bir yerden sonra oyuna sık girmem çoğu BF oyununda böyle oldu ilk başta çok yoğun oynadım sonra azaldı ondan sonra belli dönemler yine çok oynayıp oynamayı bıraktım. Bu oynayış planına göre bu oyun fiyatı çok mu fazla olur sizce? Kış indirimlerinde indirime girmez diye kesin sonuç duyabilsem direkt alacağım da ona güvenemiyorum %20'lik indirim bile gelse 400 TL gibi bir fiyat düşüyor.
Bu oyun planından kastın 1 ay oynayıp sıkılacaksan evet çok olur. İndirimi bekle böyle bir oyuncuysan.

Bu oyun planından kastın 1 ay oynayıp sıkılacaksan evet çok olur. İndirimi bekle böyle bir oyuncuysan.

Yok 1 ay oynayıp sıkılmam ama çok fazla da oynamam yani kafa dağıtmak için günde 1.30 2 saat falan oynarım zaten birkaç hafta sonra EU5 çıkış yapacak daha çoğunlukla ona yönelirim büyük ihtimal ama yine BF6 oynarım. VPN ile alma konusuna nasıl bakıyorsunuz peki. O da biraz aklımı çeliyor ama sıkıntı yaşarım diye tedirginim.