Makaleler
5
Battlefield-6-Serinin-Simdiye-Kadarki-En-Iyisini-Sunma-Potansiyeline-Sahip.jpeg

Battlefield 6’ın açık betası daha ikinci haftasında ama şimdiden 2025’in favori oyunlarından biri olacağının sinyalini veriyor. Yalnızca Steam’de eşzamanlı oyuncu sayısı 400 bini geçti. Alinea Analytics’ten analist Rhys Elliott, oyunun Steam’de 1 milyon ön siparişe ulaşacağını öngörüyor; şu anda 600 bini aşmış durumda. Elliott, X’te (eski adıyla Twitter) paylaştığı verilerde Alinea Analytics’in takibini özetledi: 605…

Devamını Oku: Battlefield 6, “Serinin Şimdiye Kadarki En İyisini” Sunma Potansiyeline Sahip; Yalnızca Steam’de 600 Bini Aşan Ön Sipariş ve 1 Milyon+ Tahmini, Analiste Göre
Kaynak: Techolay

Valla 2042'nin yeni oyunu gibi büyütecek bir şey yok ama iyi pazarladılar iyi hype'landı.
Aynı fikirdeyim. Neden bu kadar abartıldığını anlamış değilim. Pazarlama taktikleri sadece yıkım/parçalama efektleri üzerineydi ve tuhaf şekilde çok tutuldu.

Şahsen 2042'yi toplam 300 küsür saat oynamış birisi olarak fazlasıyla farkı olduğunu düşünüyorum.
2042'de 700 saate yakın sürem var ve açıkçası yıkım olayı dışında insanların bu kadar abarttığı kadar bir değişiklik göremiyorum.

Son düzenleme:
Aynı fikirdeyim. Neden bu kadar abartıldığını anlamış değilim. Pazarlama taktikleri sadece yıkım/parçalama efektleri üzerineydi ve tuhaf şekilde çok tutuldu.

2042'de 700 saate yakın sürem var ve açıkçası yıkım olayı dışında bu kadar abartılacak bir değişiklik göremiyorum.
Oyunun akış hızı, grafikler, silahların hissiyatı, hava araçlarının (özellikle helikopterin) gücü, silahların hareket halindeyken savrulması, kara araçlarının sürüş mekaniği ve üstlerindeki silahların hissiyatı... Bu listeyi götürdükçe götürebilirim. Bu kadar fark varken sadece yıkıma takılmak pek mantıklı değil. Hepsi fark yaratıyor. Hatta yıkım bu saydıklarım arasında şahsen benim için en az değişiklik yaratan mekanik.

Oyunun akış hızı, grafikler, silahların hissiyatı, hava araçlarının (özellikle helikopterin) gücü, silahların hareket halindeyken savrulması, kara araçlarının sürüş mekaniği ve üstlerindeki silahların hissiyatı... Bu listeyi götürdükçe götürebilirim. Bu kadar fark varken sadece yıkıma takılmak pek mantıklı değil. Hepsi fark yaratıyor. Hatta yıkım bu saydıklarım arasında şahsen benim için en az değişiklik yaratan mekanik.
Açıkçası jet ve helikopter mekanikleri bana 2042'ye kıyasla başarısız geldi. Jet kullanmak sanki simülasyon oynuyormuş gibi hissettiriyor ve mekanikler çok hantal. Helikopter kullanmak ise tam tersi, düzgün bir fizik oturtamamışlar gibi. Bf42'nin Apache kullanımı ve hareket fiziği bence çok daha mantıklı. Engineer sınıfı vasat ve tek başına etkisiz, RPG'ler çok etkisiz. Sınıf silahlarının çoğunda ise "eee öl artık" diyorsunuz ama fizikleri ve hissiyatları 42'ye kıyasla daha iyi. Tank ve kara araçlarının mekaniği 2042'ye kıyasla çok değişmemiş gibi, en azından ben pek bir fark hissedemedim. Bana göre 2042'ye kıyasla belirgin olarak iyi olduğu tek kısım yıkım mekaniği ve grafikleri.

Betaya katıldım. 2042'de 120 saat play sürem var. Ve BF6 bana büyüleyici geldi. Tamamen farklı ve çok daha keyifli yapmışlar. Sektörde doğru düzgün e-spor olmayan arcade olan ama biraz da gerçekçi olan FPS oyunu yok. Resmen çölde su bulmuş gibi hissettim BF6 oynarken.

Bad Company 2 ve sonrası tüm BF oyunlarını yoğun şekilde oynadım, BF6 tanıtımdan anlaşılıyordu ama oynayınca daha iyi anladım, bu da olmamış, özümüze döneceğiz dediler, sadece 5000 saat BF3 oynamış biri olarak özüne dönme gibi bir hissiyat almadım, daha çok renkleri değiştirilmiş yıkım oranı arttırılmış 2042 havası var.

İnsanlara rezil oyun sunup hatanızı kabul etmediniz ve sonraki oyunu da başarı olarak kabul ediyorsunuz. Bir zahmet adamakıllı oyun yapmayın. BF serisini de silmeyi biliriz.

Açıkçası jet ve helikopter mekanikleri bana 2042'ye kıyasla başarısız geldi. Jet kullanmak sanki simülasyon oynuyormuş gibi hissettiriyor ve mekanikler çok hantal. Helikopter kullanmak ise tam tersi, düzgün bir fizik oturtamamışlar gibi. Bf42'nin Apache kullanımı ve hareket fiziği bence çok daha mantıklı. Engineer sınıfı vasat ve tek başına etkisiz, RPG'ler çok etkisiz. Sınıf silahlarının çoğunda ise "eee öl artık" diyorsunuz ama fizikleri ve hissiyatları 42'ye kıyasla daha iyi. Tank ve kara araçlarının mekaniği 2042'ye kıyasla çok değişmemiş gibi, en azından ben pek bir fark hissedemedim. Bana göre 2042'ye kıyasla belirgin olarak iyi olduğu tek kısım yıkım mekaniği ve grafikleri.

Helikopterler 2042'de gereksiz güçlüydü. Jetler de çok atikti. Hatta helikopterler çoğu durumda daha güçlüydü jetlerden. BF 42'nin en dengesiz mekaniği helikopterlerdi. RPG'ler yine BF 2042'den daha güçlü. Tanklar açık bir şekilde daha çok etkileniyor. Ayrıca araçlarda farklı zaten.