Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
1735358904329.webp

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden olan Baykar, İtalya’nın 1884 yılında kurulan köklü havacılık firması Piaggio Aerospace’i satın almak için düzenlenen ihalede en iyi teklifi veren firma oldu. Baykar, çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazandı.

Havacılık sektöründe "gökyüzünün Ferrasi" olarak bilinen P.180 Avanti iş jetleri ve uçak motorları üretimiyle tanınan Piaggio Aerospace, aynı zamanda bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetleriyle İtalya’nın savunma sanayi ekosisteminde stratejik bir role sahip. Piaggio 140 yıllık geçmişiyle İtalya’nın teknoloji altyapısına önemli katkılar sunmasıyla tanınıyor.

Bu satın almayla birlikte Baykar, Avrupa havacılık pazarındaki etkisini artırırken, Piaggio’nun tarihi mirasını koruyarak üretim kapasitesini güçlendirmesini sağlayacak. Baykar'ın satın almasıyla şirketin İtalya’da sağladığı istihdamın büyümesi de hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı'nın, havacılık firması Piaggio Aerospace'in Baykar'a satışına onay vermesini değerlendirdi. Bu satın almanın önemine işaret eden Kacır, şunları kaydetti:
"140 yıllık İtalyan havacılık firması Piaggio Aerospace'in milli gururumuz Baykar tarafından alınması, Türk havacılığının ve Baykar'ın küresel ligde eriştiği başarı seviyesinin de göstergesi. Bu işbirliği, aynı zamanda Türkiye-İtalya dostluk bağlarının ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesine de hizmet edecektir. Hayırlı olsun."

Eki Görüntüle 110649

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden olan baykar, İtalya'nın 1884 yılında kurulan köklü havacılık firması piaggio aerospace'i satın almak için düzenlenen ihalede en iyi teklifi veren firma oldu. Baykar, çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazandı.

Havacılık sektöründe "gökyüzünün ferrasi" olarak bilinen p. 180 avanti iş jetleri ve uçak motorları üretimiyle tanınan piaggio aerospace, aynı zamanda bakım, onarım ve revizyon (mro) hizmetleriyle İtalya'nın savunma sanayi ekosisteminde stratejik bir role sahip. Piaggio 140 yıllık geçmişiyle İtalya'nın teknoloji altyapısına önemli katkılar sunmasıyla tanınıyor.

Bu satın almayla birlikte baykar, Avrupa havacılık pazarındaki etkisini artırırken, Piaggio'nun tarihi mirasını koruyarak üretim kapasitesini güçlendirmesini sağlayacak. Baykar'ın satın almasıyla şirketin İtalya'da sağladığı istihdamın büyümesi de hedefleniyor.

Sanayi ve teknoloji bakanı Mehmet Fatih kacır da sosyal medya hesabından, İtalya işletmeler ve made in ıtaly bakanlığı'nın, havacılık firması piaggio Aerospace'in Baykar'a satışına onay vermesini değerlendirdi. Bu satın almanın önemine işaret eden kacır, şunları kaydetti:

Şu ekonomi, adalet ve Suriyeli meselesi çözülse, gerçekten cennet bir vatan olur. Ama bu iktidar çözemeyecek, bence hiçbiri çözemeyecek. Şöyle güzel günleri göremeyeceğiz. Orta doğu'da ekonomin iyi olsa, savunman güçsüz olsa olmaz; hepsi iyi olacak ki dünya gücü haline gelesin. O da zor gibi duruyor. Siyasetten iyice soğudum.

Masallah, milletimize hayirli olsun.
Amin.
Şu ekonomi, adalet ve Suriyeli meselesi çözülse, gerçekten cennet bir vatan olur. Ama bu iktidar çözemeyecek, bence hiçbiri çözemeyecek. Şöyle güzel günleri göremeyeceğiz. Orta doğu'da ekonomin iyi olsa, savunman güçsüz olsa olmaz; hepsi iyi olacak ki dünya gücü haline gelesin. O da zor gibi duruyor. Siyasetten iyice soğudum.
İki dakikada nasıl karamsar oldun öyle :D

İki dakikada nasıl karamsar oldun öyle :D

Çok şükür, iktidarın hataları benim yaşantımı çok etkilemiyor, sadece ticaretimize biraz etkisi oluyor. Ama ben halka üzülüyorum; çok büyük bir kesim var bu zorluklara dayanan. Ufak bir umut olsa da devlet kurumlarının çoğunda rüşvet ve başka tür olayların döndüğünü düşünüyorum. İmamoğlu destekçisiyim seçimde, fakat o gelse bile bu düzen bitmez. Burası maalesef orta doğu, halkın da büyük bir kısmı cahil. Geçen bir röportajda biri, ‘asgari ücret bana yetiyor, oğlumu kaju ve ananasla besliyorum, eskiden bunlar mı vardı?' diyordu. İçimden diyorum ki: ‘niye acısını çekmediğin hayatın derdini üstleniyorsun ki? Bırak, hepsi sefil hayatında ölüp gitsin.' ama diğer yandan değişim isteyen bir kesim de var. Ne desem bilemiyorum.

İlginç bir haber. Piaggio her ne kadar 90'ların sonlarında beri iflas ve devamlı değişen sahipler gibi problemler ile uğraşıyor olsa da 1920'lere dayanan (havacılık alanında - daha öncesinde demiryolu ve gemicilik var) geçmişi ile köklü bir firma. Hayırlı olur inşallah.

Bunlar bana acayip boş geliyor. Bize ne ki almasından, haberimiz bile olmadan böyle onlarca şirketi topraklarımıza katmamız gerekirdi zaten. Milli gururumuz falanmış. Bizim zenginler, şirketler ucube beyaz eşyalar üretsin anca. Hiçbir şey olmaz bu ülkeden, yazdığıma da kızın istiyorsanız.