Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
![]()
Techolay 🤖, Instagram: "AMD sisteminizde harici ekran kartı olmasına rağmen işlemcinizdeki dahili GPU devrede mi? Bunu nasıl çözebileceğinizi Techolay hızında anlatıyoruz!"
1,497 likes, 77 comments - techolaynet, September 15, 2024: "AMD sisteminizde harici ekran kartı olmasına rağmen işlemcinizdeki dahili GPU devrede mi? Bunu nasıl çözebileceğinizi Techolay hızında anlatıyoruz!".www.instagram.com
Birkaç markanın videonu koydum.
Hocam gerek kalmadı sorunun çözümü dduyla sıfırlamakmış sağ olun arkadaşlar önerileriniz için.
Arantheim
Uzman
Sistemim:
Fakat NVIDIA denetim masasını kurcaladım ve çok fazla FPS düşmesi yiyorum. Yardım edin.
- R7 9800X3D
- RTX 5080
FPS'in sabit şekilde düşük mü yoksa anlık düşmeler mi oluyor? İşlemcinin dahili grafik birimini BIOS'dan kapat, ondan sonra yine dene. Düzelmez ise oyunda anlık düşüşler olduğu anda sıcaklık değerlerini kontrol et, işlemci termal macunu yanlış sürülmüş olabilir ya da soğutma oturmamış olabilir, aşırı ısınıyor ise FPS drop yapabilir.
Hocam FPS drop dediğim şöyle, gözüken FPS 200 civarı fakat göze 30fps gibi geliyor.FPS'in sabit şekilde düşük mü yoksa anlık düşmeler mi oluyor? İşlemcinin dahili grafik birimini BIOS'dan kapat, ondan sonra yine dene. Düzelmez ise oyunda anlık düşüşler olduğu anda sıcaklık değerlerini kontrol et, işlemci termal macunu yanlış sürülmüş olabilir ya da soğutma oturmamış olabilir, aşırı ısınıyor ise FPS drop yapabilir.
Arantheim
Uzman
Hocam FPS drop dediğim şöyle, gözüken FPS 200 civarı fakat göze 30fps gibi geliyor.
O zaman ilk yapman gereken NVIDIA denetim masası ayarlarını sıfırlamak, sonra da güç yönetimden maksimuma aldıysan dengeliye çek, bir de öyle dene. Zaten sistemin çok güçlü, bence hiçbir ekstra ayar yapmana gerek yok.
Temiz olsun istiyorsan da DDU uygulaması ile Nvidia Driver'ı sil, sıfırdan yükle.
Unlishimaide
Becerikli
Micro stutter var gibi.Hocam FPS drop dediğim şöyle, gözüken FPS 200 civarı fakat göze 30fps gibi geliyor.
%1 ve 0.1% bakın.
Ayrıca RAM CL değerleri ve frekans kaç MHz?
Denetim masasını sıfırladım ve aynı sonuç.O zaman ilk yapman gereken NVIDIA denetim masası ayarlarını sıfırlamak, sonra da güç yönetimden maksimuma aldıysan dengeliye çek, bir de öyle dene. Zaten sistemin çok güçlü, bence hiçbir ekstra ayar yapmana gerek yok.
Temiz olsun istiyorsan da DDU uygulaması ile Nvidia Driver'ı sil, sıfırdan yükle.
Micro stutter var gibi.
%1 ve 0.1% bakın.
Ayrıca RAM CL değerleri ve frekans kaç MHz?
Dosya Ekleri
Arantheim
Uzman
Geçenlerde arkadaşım benzer bir durumdan muzdaripti, Faceit için BIOS ayarlarını değiştirmiş ve nasıl bir ayar yaptıysa 9800x3D ve 5070Ti var ama, CS:GO'da 5070Ti kullanırken bilgisayarı, RDR2'de işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyordu. BIOS'dan kapattım, işlemcinin grafik birimini düzeldi.
Öyle bir sorun olabilir mi ?
Nasıl kapatıldığının tutorialı var mı?Geçenlerde arkadaşım benzer bir durumdan muzdaripti, Faceit için BIOS ayarlarını değiştirmiş ve nasıl bir ayar yaptıysa 9800x3D ve 5070Ti var ama, CS:GO'da 5070Ti kullanırken bilgisayarı, RDR2'de işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyordu. BIOS'dan kapattım, işlemcinin grafik birimini düzeldi.
Öyle bir sorun olabilir mi?
Arantheim
Uzman
![]()
Techolay 🤖, Instagram: "AMD sisteminizde harici ekran kartı olmasına rağmen işlemcinizdeki dahili GPU devrede mi? Bunu nasıl çözebileceğinizi Techolay hızında anlatıyoruz!"
1,497 likes, 77 comments - techolaynet, September 15, 2024: "AMD sisteminizde harici ekran kartı olmasına rağmen işlemcinizdeki dahili GPU devrede mi? Bunu nasıl çözebileceğinizi Techolay hızında anlatıyoruz!".www.instagram.com
Hocam gerek kalmadı sorunun çözümü dduyla sıfırlamakmış sağ olun arkadaşlar önerileriniz için.