creazy

Başarılı
Açıkçası “hesabı sadece erkek öder” lafına katılmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Neden katılmadığımı şöyle açıklayayım: Bazı erkekler var, “benim olduğum yerde sana hesap ödetmem kızım” gibi şeyler söylüyor. Bana bu biraz saçma geliyor.
Tamam, ilk buluşmada erkek ödeyebilir. Ona bir şey demiyorum. Ama bazı erkeklerin her seferinde sadece erkeğin ödemesi gerektiğini savunması bana garip geliyor.
Herkes kendi hesabını ödeyebilir, neden illaki “erkek ödemeli” kafasına giriliyor, bunu anlamıyorum.
Tabii ciddi bir ilişki varsa o ayrı, o zaman karşılıklı fedakârlık olur, buna bir şey demem. Ama takılmalık ilişkilerde veya 2.-3. buluşmadan sonra sürekli erkeğin ödemesi bana etik gelmiyor, bilmiyorum.

İki taraf arasındaki ilişkiye bağlı olarak bazı hesabı erkek, bazı hesapları ise kadın ödemeli. Benim ilişkimde durum aynen bu mesela.

Kesinlikle hocam, haklısınız. Benim demek istediğim; bazı erkeklerin her fırsatta “hesabı erkek ödemeli ulan” demesi ya da “kadın dediğin hesap mı öder?” tarzı konuşan insanları kastettim.
Böyle insanların olması ilginç gerçekten. O zaman madem bu kadar iddialılar, tanımadıkları kızların da hesabını ödesinler :D

Kesinlikle hocam, haklısınız. Benim demek istediğim; bazı erkeklerin her fırsatta “hesabı erkek ödemeli ulan” demesi ya da “kadın dediğin hesap mı öder?” tarzı konuşan insanları kastettim.
Böyle insanların olması ilginç gerçekten. O zaman madem bu kadar iddialılar, tanımadıkları kızların da hesabını ödesinler :D
Feminist erkek çekilmiyor, boş verin geçin.

Herkes kendi yemeğinin/içeceğinin parasını ödesin. Oldu bitti.
images.webp

Alman üsülü ödemek en iyisi :D
Şaka bir yana, bazen erkek bazen kadın ödeyebilir. Yani kendileri arasındaki ilişkiye bağlı.
Ama sadece erkek öder ya da kadın hesap ödemez gibi cümleler yanlış bana göre.

Yolmalık kaz doğru bir söylem olmakla birlikte zaten sağlıklı bir ilişkide (karşı tarafı sevdiğin, değer verdiğin) böyle şeylerin üstünde çok durulmaz. Karşında sevdiğin bir kadın varsa hesabını ödemeyi sorun etmezsin yani.

Date'ler ve çıkar amacı güdülen buluşmalarda karşı taraftan bir cacık olmayacağını anladığın zaman hesabını ödemek istemez insan, gurur'un kılığına girmiş kibir de "karıya hesap ödetmem olum" diyebiliyor. Sağlıklı bir ilişkide bunlar içten gelerek yapılmak isteniyor otomatik olarak.

Kız arkadaşın ki zaten kız arkadaşınla tanışma evresinde herhalde huyunu öğrenirsin neyse normal tanışma buluşmasında karşındaki kişi böyleyse bu uyuzluğu yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Malum günümüzde insanlar KVKK'nin içinden geçiyor. Geçen aylarda yarı yarıya bölüştüğü hesap için erkeği ifşalayıp, linçletmişlerdi mesela. Bir buluşmada tavırlarından, fikirlerinden hoşlanmadığım kızın da hesabını öderim, çıkışında engeli basarım. Bunu yapma nedenim sırf üstte dediğim sosyal medyada insanları çok güzel hedef haline getirtme olduğundan dolayı. Karşındaki kişi farkında olmadan Twitter faresi çıkarsa yaşamak mümkün.