serdar

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba sosyal kullanıcıları, muhtemelen bu önerim ret yiyecek ama yine de önereyim.

18 yaşından küçük kullanıcıların konuları bazen kişisel konular oluyor ve bu duruma da hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, vücudumda yağlanma oluyor diye konu açılmış ve kullanıcılar kendi tecrübelerini yazmış. Bazı kişiler krem kullan demiş, konu sahibinin yaşı küçük olması durumunda alerjisi olup olmadığını düşünmeden o kremi kullanabilir. Eğer konu sahibi 18 yaşından küçük ise yanlış karar verebilir. Bu gibi durumlar için konu açarken konu sahibinin yaş aralığı vermesi daha sağlıklı olabilir.

Profilde yaş belirtilsin demiyorum, hassas denilebilecek konu açarken konu mesajında yaş aralığı belirtsin diyorum. "Konu sahibinin yaşı 16-18 arasıdır." gibi olabilir.

Artı -8 Eksi
Merhaba sosyal kullanıcıları, muhtemelen bu önerim ret yiyecek ama yine de önereyim.

18 yaşından küçük kullanıcıların konuları bazen kişisel konular oluyor ve bu duruma da hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, vücudumda yağlanma oluyor diye konu açılmış ve kullanıcılar kendi tecrübelerini yazmış. Bazı kişiler krem kullan demiş, konu sahibinin yaşı küçük olması durumunda alerjisi olup olmadığını düşünmeden o kremi kullanabilir. Eğer konu sahibi 18 yaşından küçük ise yanlış karar verebilir. Bu gibi durumlar için konu açarken konu sahibinin yaş aralığı vermesi daha sağlıklı olabilir.

Profilde yaş belirtilsin demiyorum, hassas denilebilecek konu açarken konu mesajında yaş aralığı belirtsin diyorum. "Konu sahibinin yaşı 16-18 arasıdır." gibi olabilir.
Yaş vermekten ziyade mesajları yazanlar ayrıca belirtmesi mantıklı olur yorumumu düzenledim ben yanlış anlamışım konuyu.

13 yaşındaki bir kullanıcı yaşını 24 yazabilir.

Kim engelleyecek?
Kullanıcıya kalmış, sağlığı hakkında bilgi isterken yaşında oynama yapmaz umarım.
Sağlık kategorisinin kapatılması daha iyi ama..
Olabilir ama kabul edileceğini zannetmiyorum.
İnternetteki rastgele bir forumdan sağlık tavsiyesi alması ilk hata. Tavsiyeleri körü körüne uygulamak da 2. hata.
Haklısınız.
Yaş vermekten ziyade mesajları yazanlar ayrıca belirtmesi mantıklı olur
Bu da olabilir.

sağlığı hakkında bilgi isterken yaşında oynama yapmaz umarım.

Önerinizde kullanıcıların sağlığını korumak için yaş belirtmenin gelmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Sistem yani bu işlemesi gereken.

Sonra da: "yaşında oynama yapmaz umarım." diyorsunuz. Bu "umarım" kelimesi zaten başlı başına bir sistemsizlik. Denetim mekanizması getirip, sonrasında "umarım, inşallah, maşallah" ile olmuyor bu iş.

Sistem getireceksiniz ve denetim konusunda hiçbir argüman yok. Güvenlik konusunda "ummak" dışında başka bir çözüm öneriniz var mı? Zira kullanıcıların güvenliği için bu öneriyi sunuyorsunuz ama denetim nerede?

Yani diyorum ki, hem çok ciddi bir konu olduğunu söyleyip sonrasında da denetim konusundaki bu ciddiyetsizliğe, vurdumduymazlığa anlam veremiyorum.

Önerinin amacı zaten kullanıcının kafasına göre at koşturmaması, bazı şeyleri tamamen kullanıcıya bırakmamanın gerekliliği ile ilgili. Anlamadım ben bir şey.

Amaç denetim mekanizması değil, konuya mesaj yazacak kişiler için ek bilgi edinilmesi.
"umarım, inşallah, maşallah" ile olmuyor bu iş.
Kabul edersiniz ki burası resmi bir kurum değil, doğruluma yapmak bu yüzden saçma olur.
vurdumduymazlığa anlam veremiyorum.
Kullanıcı, doktora gitmek yerine forumda konu açıyorsa bu konu sahibinin vurdumduymazlığı.
Önerinin amacı zaten kullanıcının kafasına göre at koşturmaması
Hayır, önerinin amacı konu sahibi hakkında ek bilgi edinip bu bilgi doğrultusunda mesaj yazmak. 15 ile 25 yaşımdaki iki kişiyle konuşurken aynı kelimeleri kullanmıyorsunuz.

Burada önerilen her şeyi kullanıp etmek o kişinin sorumluluğundadır. Herhangi bir internet ortamından tavsiye ile bir ürün alması zaten başlı başına hem yanlış hem ise mantıksız bir hareket.

Eğer aldı diyelim, bunun sorumlusu bu forumu kuran kişiler değil. Zaten sözleşmede bu durum ile ilgili bir madde vardır diye düşünüyorum.

Bu konularda üyelerin yapabileceği en iyi şey duruma göre bir öneri sunmak. Bir yeri mi yandı atıyorum atacak kremin resmini ve bilgilerini üyenin kendisi araştıracak veya soracak birisine öyle o ürünü alması gerek.

Bazı durumlarda ise üyelerin tek demesi gereken cümle budur, ''Burada biz sağlıklı bir öneri yapamayız, o yüzden direkt doktora başvurun''

Hayır, önerinin amacı konu sahibi hakkında ek bilgi edinip bu bilgi doğrultusunda mesaj yazmak.

Bu edinilecek ek bilginin doğruluğunu arttırıcı hiçbir öneri yok konunuzda. Tamamen yazılmış olmak için yazılacak günün sonunda kontrol olmadığı sürece. Forum ortamında bunu gerçekleştirmek de imkansız.

Amaç denetim mekanizması değil, konuya mesaj yazacak kişiler için ek bilgi edinilmesi.
Eğer konu sahibi 18 yaşından küçük ise yanlış karar verebilir.

Buradaki amaç bir denetim mekanizmasıdır. Yanlış karar vermenin önüne geçmek için açıyorsunuz bu konuyu.

Hayır, önerinin amacı konu sahibi hakkında ek bilgi edinip bu bilgi doğrultusunda mesaj yazmak.
konu mesajında yaş aralığı belirtsin diyorum.

Zorunluluk olan yerde kısıtlamalar devreye girer ve kullanıcılar bu kısıtlamalara maruz kaldıkları zaman serbestlik alanları daralmış olur. Ortaya bir değişken eklediğiniz için bunun sonucunda da kullanıcıları limitlere maruz bırakıyorsunuz. At koşturmamak.

Öneriniz opsiyonel bir öneri değil, belirtmeli demişsiniz. Opsiyonel olsaydı evet dediğiniz doğru olacaktı.

Kullanıcı, doktora gitmek yerine forumda konu açıyorsa bu konu sahibinin vurdumduymazlığı.

Konu sahibinin vurdumduymazlık yapması, sizin vurdumduymazlık yapmayacağınız anlamına gelmez.

@Oreki detaylı olarak düşüncenizi yazdığınız için teşekkür ederim. Bazı kelime tercihlerim yanlış olduğu için kendimi tam anlatamamışım. Sizin dediğiniz gibi opsiyonel olması daha uygun.