laucsbscrytesxd

Çalışkan
Herkese merhaba, arkadaşlar,
Kullanmakta olduğum Lenovo LOQ 15IAX9 model cihazımı hem rutin bakımları (fan temizliği ve termal macun değişimi) hem de ağır yük altında yaşanan pil deşarjı sorunu nedeniyle 170W adaptörün 230W adaptör ile değiştirilmesi talebiyle BDH Bilişim yetkili servisine gönderdim.
Fiziksel olarak toplamda 30-40 dakikalık işçiliği olan bir süreçte, servisin ağır kanlılığı ve "test süreci" adı altında cihazı günlerce bekletmesi nedeniyle yaşadığım mağduriyeti paylaşmak istiyorum.

17 Temmuz 2026: Cihaz kargo ile servise ulaştı ve BDH sisteminde giriş kaydı açıldı. (O sırada 1.500₺ bakım ücreti vs, yurt dışından adaptör gelme muhabbeti tamamlandı.)
27 - 29 Temmuz 2026: Cihaz sistemde aralıksız olarak "İşlemde / Test Aşaması" durumunda tutuldu.

30 Temmuz 2026 (bugün): Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmede bugün için "Son test günü, işlemler tamamlanıyor" bilgisi verilmesine rağmen mesai saati bitimine kadar ne bir kargo çıkışı yapıldı ne de sistemde somut bir güncelleme geçildi.

Yapılacak işlem teknik olarak son derece basit Kasa kapağı açılıp fanlar temizlenecek, macun tazelenip kutuya 230W adaptör eklenecek. Adaptör değişimi için Lenovo'nun yetkili servislerden deşarj testi raporu istediğini ve bu yüzden cihazın teste sokulduğunu biliyorum. Ancak bu testlerin günlerce sürmesi teknik bir zorunluluktan değil cihazın adımlar arasında rafta atıl beklemesinden ve servis içi bürokrasiden kaynaklanıyor.
Müşteri hizmetlerinin "bugün son test günü" demesine rağmen sürecin sürekli sündürülmesi ve bilgi akışının yetersizliği kabul edilebilir değil.
Pazartesi akşamından beri süren test olmaz.

Benzer şekilde BDH Bilişim üzerinden Lenovo LOQ serisi için adaptör değişimi veya bakım yaptıran var mı? Sizin süreçleriniz kaç gün sürdü, benzer durumlar yaşadınız mı?

Gelişme oldukça konuyu güncelleyeceğim.

@ProfTech, Usülsüzlük yapmak bedava. "Aldıkları ücrete adaptör yurt dışından geliyor ücretin tahsilinin sebebi budur" gibi bir açıklama yaparlarsa kimse tek kelime edemez. Tabii ki ücreti neden aldıklarını önceden belirtmeleri gerekiyordu.

Düşünsenize, insanlar garanti servislerinin bu kadar problemi olduğunu bilmesine rağmen bu cihazları öneriyorlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Durumu kontrol etmek için https://onarim-sorgulama.bdh.com.tr/lenovo adresine girmeye çalıştığımda sistem tamamen çökmüş durumda ve HTTP ERROR 500 (Bu sayfa çalışmıyor) hatası veriyor. Yani cihazın ne durumda olduğunu bile göremiyoruz.
söyleyecek bir şey yok cihaz durumunu da göremiyorsun. Ağustosun ilk haftasından sonra 20 günü tamamlıyor bakalım ne olacak.

@ProfTech, Usülsüzlük yapmak bedava. "Aldıkları ücrete adaptör yurt dışından geliyor ücretin tahsilinin sebebi budur" gibi bir açıklama yaparlarsa kimse tek kelime edemez. Tabii ki ücreti neden aldıklarını önceden belirtmeleri gerekiyordu.

Düşünsenize, insanlar garanti servislerinin bu kadar problemi olduğunu bilmesine rağmen bu cihazları öneriyorlar...
Garantisi iyi olan bir laptop firmasi var mi? En iyisi hic garantiye gondermemek. Saglam cihazi bozup bile geri gelenler oldu gecmiste. Cok uzun sureler forumlarda okurdum neler gordum neler. Her markanin boyle sikayetleri var sikayetvara bakabilirsin. Bu tur sorunlarla ugrasmamak adina eger kendinize ait eviniz varsa gaming laptop yerine masausstu dizin. Su son 1 yildir gordugum kadariyla tum laptoplarin bir arizasi var kronik. Acer ve MSI bir tık iyi bu konuda.

Durumu kontrol etmek için https://onarim-sorgulama.bdh.com.tr/lenovo adresine girmeye çalıştığımda sistem tamamen çökmüş durumda ve HTTP ERROR 500 (Bu sayfa çalışmıyor) hatası veriyor. Yani cihazın ne durumda olduğunu bile göremiyoruz.
söyleyecek bir şey yok cihaz durumunu da göremiyorsun. Ağustosun ilk haftasından sonra 20 günü tamamlıyor bakalım ne olacak.
SInir bozucu bir durum. Diyecek bir sey yok gercekten.

Geçen sene monitörüm arızalanmıştı. Yaklaşık 3 hafta sürdü. Sonuç;
Ürününüz onarılmıştır şeklinde mail geldi. Eve gelen kargocu kağıt getirdi. Meğersem rapor verilmiş ama haberim yok :D Ben de monitör gelecek diye bekliyorum. Rezalet bir tecrübeydi.
Sitelerinden boşa sorgu yapma veya sorgu yaptıysan servisi arama. Çünkü ben aradığımda sitede yazan şeyi tekrar bana söylüyordu.