Bedelli askerlik ücreti 472.653 TL oldu

1 ay Askerlik, giden insana kayda değer bir fayda sağlamaz hocam, 6 ay fazla gibi görünse de ideal bence.
Şu anki 6 ayda hocam ne yapılıyor? İçtima, mıntıka? Savaşta bunlar sizce işimize yarayacak şeyler mi? Ayrıca hocam, siz askerlikle insanın karakterinin oturacağını düşünüyorsunuz ama herkesin bünyesi askerliği kaldıramaz; kaldırmakta zorunda değil. Vicdani ret diye bir şey var ama ülkemizde maalesef geçerli olmasa da bu, tüm gelişmiş ülkelerde bulunur.

Öyle veya boyle gideceksin zevk almaya bak. Sana kötü bir haberim var her bedelli basvurusu kabul olmuyordu.
5 sene sonra kim öle kim kala, üniversiteye gideceğim için onu o zaman düşünürüz.

@Thanos hocam sizin düşünceniz tabii ama son sözüm;

Bu coğrafyada ordunuz yoksa siz de yoksunuz. Özellikle de konu Adalar Denizi, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz taraflarından potansiyel tehdit altında olan bir ülke olunca bu dediğim hayati öneme sahip.

Kısaca zorunlu askerliği destekliyorum.

Zaten paralı sistemin çıkma sebebi de bundan dolayıydı; 12 ay, 15 ay işinden uzak kalamayacak ya da yurt dışında oturan izin alamayan kişiler içindi. Ama sistemi herkese açtılar, bence en büyük sorun burada başlıyor.

5 sene sonra kim öle kim kala, üniversiteye gideceğim için onu o zaman düşünürüz.
Bence bedelli daha sıkıntılı. Bu arada, çünkü 1 ay yapıyorsun diye kimse sizi dinlemez. 6 ay gidenler 1 hafta yapar eğitimi veya 14 gün, siz 1 ay boyunca her gün yaparsınız. Bu arada eğitimler komutana göre değişiyor; bazıları katı, hiç hastalık falan anlamaz, bazıları ise daha esnek oluyor.

Şahsen erlere temel eğitim verirken ilk önce bir rahatsızlığı olan var mı diye sorar, rahatsız olanları ayırırdım ve komutana bildirirdim. Herkes öyle değil.

Askerlik biteli 10 yıl olacak vay be, 19 yaşında gitmiştim. 1 yıl 9 ay. Paraya bak. Ben şahsen şu zaman bile gitsem gider paşa paşa yaparım üstüne bir 6 ay daha yaparım. En azından asgari ücret almış olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…